sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Porin tottelevaisuuskoe: ALO1 :)

Korkattiin nyt sitten meidän koeura Porissa. Tuomarina toimi Ilkka Sten.
Tealle taas kiitos kuvaamisesta, harmi vaan ei tajuttu vielä siinä vaiheessa että sen aidan toiselle puolelle kehän laidalle olisi voinut tulla lähemmäksi kuvaamaan, niin ei olisi ollut koko ajan joku kehäsihteeri/liikkuri/joku muu tiellä. :) Johannalle myös kiitos seurasta ja kannustuksesta, kuten myös Tuijalle. Tuijalle ja Ronjalle myös onnittelut omasta AVO1 -tuloksestaan! :)

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 0: Joo, enpä olisi uskonut että näin kävis, mutta kävipä silti. Paikkamakuu oli aika sähellystä kaiken kaikkiaan. Aluksi ei ehditty edes kävellä riviin kun jo ympäri kääntyessä yksi mäyräkoira oli Jerikon vieressä makaavan tollerinartun ympärillä hääräämässä. Koko liike otettiin sitten uusiksi miinus mäyräkoira. Noh, sittenpä hetken maattuaan rivin toisesta päästä lähti australian paimenkoira haahuilemaan ympäriinsä, haahuili vaikka kuinka pitkään, tuomari/liikkuri oli ennen liikkeen aloitusta tiukasti kieltänyt oman koiran kutsumisen tms. jos nousee, koira siis vaan haisteli ympäriinsä ja haahuili, ei onneksi lähtenyt kenenkään luokse. Jeriko katsoi sitä silmä kovana, ja näytti välistä siltä että jos tulee askeleenkin lähemmäksi niin Jerikokin lähtee, -> leikkimään. Lopulta aussi pääsi sitten jonnekin sinne omistajansa tuntumaan. Jerikopa sitten käänsi huomionsa oikealle puolelleen, äkkäsi hemaisevan kauniin tollerinartun ja sen kummemmin asiaa harkitsematta lähti sitä leikittämään. Ja sittenhän nämä kaksi leikkivät ympäri kenttää ennen kuin saatiin kiinni. Aussikin yritti tulla mukaan, mutta sitten Jeriko totesi että "tämä on minun tyttö". :D Ei tälle voi enää muuta kuin nauraa, aluksi ei kyllä yhtään naurattanut.
Harmitti kylläri tollerin omistajan puolesta. kaksi kertaa peräkkäin tulee toinen koira luokse, pahoittelin jälkikäteen Jerikon osuutta tähän, vaikka eihän sille mitään tietenkään mahtanut. Olisin itse halunnut kutsua Jerikoa nimeltä, että jos olisi sitten tullutkin mun luo ja jättänyt tytön rauhaan, mutta kun oltiin tiukasti kielletty niin en uskaltanut..
Koirien kanssa kun ollaan tekemisissä niin ei ikinä tiedä mitä sattuu, mikään ei ole niin varmaan kuin epävarma.. Mutta tietääpä ainakin mitä treenataan ensi koetta varten, on nimittäin tulossa sellaista häiriönkestotreeniä että oksat pois! ;)

Seuraaminen kytkettynä 9: Jooh, muuten aivan priimaseuraamista, ääniavuilla vain. Täyskäännös todella hieno!



Seuraaminen taluttimetta 9: Sama homma kuin edellä, yhdessä kohtaa erkani vähän. Harmittaa kyllä tuo ääntely, nyt oli kyllä taas tosi huono päivä, ei aina ole todellakaan noin paha! En vaan jotenkin saanut Jerikoa yhtä hyvin rauhoiteltua kuin ennen möllitokoa. Olin myös etukäteen päättänyt etten yhtään leikittäisi ennen suoritusta, mutta jotenkin sitten kuitenkin sorruin tekemään parin askeleen seurauksia ja palkitsemaan siitä vetoleikillä. Ei hyvä, olisi pitänyt pysyä alkuperäisessä ideassa, liikaa taisi tulla kierroksia. Ensi kerralla jätän siis vaikka lelut kotiin jos ei muuten osaa olla niillä häsläämättä, parempi vaan rauhoitella poikaa kun kyllä ne kierrokset sitten nousee itsestäänkin..



Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: Mitäs tähän nyt sanoisi, aivan nappisuoritus. :)
Videossa näkyy kyllä vähän huonosti kun jää just ton teltan ja kehäsihteereiden taakse...



Luoksetulo 10: Hyvin meni tämäkin. Aivan pienen kaarroksen teki taas ennen eteen istumista (ilmeisesti se lelun viskely kuitenkin edelleen aiheuttaa tuota), kuitenkin aivan suora asento edessä ja hyvä siirtyminen perusasentoon. Ehkä voisi vielä reippaammin tulla..? Mutta kuten sanoin, lelun viskely taakse aiheuttaa tuota pientä kaarrosta..



Seisominen seuraamisen yhteydessä 10: Todella hyvä, vaikka ehdin jo säikähtää tässäkin. Silmäkulmasta nimittäin näin kun Jeriko niiasi, en jäänyt kuitenkaan uusia käskyjä antamaan, jatkoin vaan eteenpäin. Sitten kun käännyin jätkä seisoikin! Oli tehnyt taas sen mitä joskus treeneissäkin, meinaa ensin arvata mitä sanon, mutta sitten kun aivot tulee mukaan niin korjaakin seisomiseksi. :D Aika hyvin kuitenkin, hyvä että korjasi, ykkönen olisi tohon muuten kosahtanut.



Estehyppy 9: Juuri kun oli kysytty olenko valmis ja vastasin kyllä, Jeriko kiinnitti huomion jonnekin kehän ulkopuolelle (en yhtään tiedä mitä siellä tapahtui). Jouduin kuitenkin antamaan käskyn ja kesti muutaman sekunnin ennen kuin Jeriko toteutti, jääräpäisesti päätin että tuplakäskyä en anna ja tapitin estettä ja kyllähän se sitten hyppäsi, ajatuksen voimalla tai jotain! :D Jäi ihan liki estettä, pistemenetys varmaan pienestä viiveestä.



Kokonaisvaikutelma 9: Arvaako kukaan mistä tämä tuli?? ;D

Että sellaista, yhteispisteet 161, nipin napin ykköstulos. Oli siinä parannusta möllitokoon kuitenkin, Jeriko oli liikkeiden välilläkin hyvin kuulossa ja perusasennossa kontakti säilyi hyvin, että pystyi aina aloittamaan liikkeet heti ja Jeriko pääsi seuraamiseen paremmin mukaan.
Mutta hienoa työtähän tuo loppu oli, jos olisi paikkamakuusta tullut 10 niin oltaisiin saatu aivan huikeat pisteet! Eli 191:een pisteeseen ensi kerralla tähdäten.. ;)

1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

Kiitos Sabina itsellesi treeniseurasta, koulutusavusta yms. Suuren suuret onnittelut vielä. Jatketaan samaan tahtiin.:)