perjantai 17. joulukuuta 2010

Tokotreenit hallissa

Meillä oli tänään Tuijan kanssa tokokenttä Meirän hallista varattuna, että päästäis pakkasista ja lumesta huolimatta treenaamaan tokoa.
Hallissa oli kyllä hirvittävä häiriö, viereisillä kentillä treenattiin agilityä ja koirat haukkui ja ulkoi kentällä ja kentän laidalla, ja tokokenttää ympäröivät pressut hulmusi kun porukkaa kulki ohi. Aivan liikaa häiriötä siis vielä tässä vaiheessa, mutta ihan ok treeni silti.

Otettiin Jerikon kanssa ensin hyppyä. Hyppää hyvin esteen yli, mutta vielä aluksi kääntyminen esteen takana oli liian hapuilevaa. Pidin kai vähän turhaan herkkua vielä maassa esteen takana, kun hyppäsi jo niin hyvin, Tuija sitten ehdotti että jätän namin pois ja sitten menikin paljon paremmin, ei jäänyt namia etsiskelemään. Hyppäsi käskystä hyvin yli ja kääntyi heti muhun päin, jäi hyvin seisomaan stop-käskystä. Yhteen hyvään suoritukseen ilman herkkua maassa jätettiin ja iso palkka.

Sitten otettiin seuraamista. Jerikolla aivan liikaa kierroksia ja kun ympärillä haukuttiin niin haukkui Jerikokin. Kielsin siitä aika tiukasti, mutta eipä siitä oikein ollut apuakaan, ei kuitenkaan yhtään hämmentynytkään. Tuija sitten naksautti niissä kohdissa kun oli hiljaa, ja saatiin ihan hyviäkin pätkiä. Tuija sanoi, että käännöksissä Jeriko tulee hyvin, hyvä hyvä. :)

Seuraavalla harjoitusvuorolla otettiin pari lyhyttä seuraamispätkää, lentävällä lähdöllä saatiin Jeriko paremmalla vireellä mukaan. Sitten jättävät liikkeet, molemmat tällä kertaa tosi hyvin, Tuija arvostelikin meidän suoritukset kokeenomaisesti, liikkeestä maahan arvosteli 9, liikkeestä seisomaan 10! :) Maahanmenossa pisteen vei taas se ääntely. Mutta siis todella hyvin, molemmat varmat ja nopeat, sivulle palaaminenkin onnistui hyvin ja siitä perusasentoon. Edelleen toistoja, mutta hyvä että nämä liikkeet on näin hyvät!
Välissä otettiin myös kuten kokeessa luoksetulo. Jeriko tuli eteen vähän väljästi ja vinoon, sivulle siirtymiseen kaksoiskäsky, siihenkin vähän vinoon (korjasi kyllä sitten itse). Edestä perusasentoon siirtyminen tuli Jerikolle vähän puskista, ei olla sitä otettu aikoihin vaikka ollaan se aikoinaan hyvin harjoiteltu, ja ongelmana on ollut vähän sitä että Jeriko jotenkin sekoittaa "tule" ja "sivu" käskyt.. Mutta melkein hyvä, melko hyvää laukkaa tuli.

Otettiin sitten paikkamakuu kun koirat oli saaneet vähän jo virettä alas eikä uusi paikka enää niin häirinnyt. 2 minuuttia makuuta, palkkailin välissä. Palkkailin myös Ronjaa kun Tuija oli piilossa, eikä Jeriko siitäkään häiriintynyt. Ainut miinus on taas pienen pieni ininä. Jos kokeessa pitää sellaista, niin on mahdollista ettei tuomari edes kuule kun on kyllä hyvin vähäistä. Silti saisi olla ihan hiljaa kun muuten on niin varma paikkamakuu.

Vielä lopputreeniin otin yhden kokeenomaisen luoksetulon, Tuija toimi taas liikkurina. Tällä kertaa ennakoin vähän ja otin pienen askeleen taakse jo ennen kuin Jeriko istui niin että korjasi asennon heti paremmaksi. Perusasentoon siirtyminenkin nyt vähän parempi. Tietty kokeessa ei saa mitään taka-askeleita ottaa, mutta on tämä hyvin lähellä valmista. Välillä treenatessa on onnistunutkin heti suoraan tulemaan.
Myös hyppyä otin vielä vähän, todella hyvin menee, vähän vaan treeniä niin on koevalmis! :)

Olen ilmoittanut Jerikon tammikuun alkuun möllitokoon alokasluokkaan, siellä testataan millä tasolla ollaan. Siihen asti siis hiotaan liikkeitä.

Ei kommentteja: