lauantai 4. joulukuuta 2010

Mätsäri ja agilitytreenit

Tänään mentiin ensimmäiseen mätsäriin Jerikon kanssa, joka pidettiin samassa hallissa jossa meillä on vuorot ollut tässä pari viikkoa. Paikka oli aivan tupaten täys, hirveä määrä porukkaa! Ja niinpä kävi niin ettei Jerikon halua omaan tilaan oikein ymmärretty ja koiria tuli päälle joka suunnasta ja meni sitten Jerikon osalta aika moiseksi ärähtelyksi. En kyllä voi ihan hirveästi moittia, tilanne oli aika hirveä, eikä kaikilta koirilta voi vaatia että sietää sitä että päälle ryysitään, harva bortsu taitaisi olla tuollaisesta mielissään... Seinäjoella Jerikolla meni niin hyvin vaikka sielläkin oli ahdasta, varmaan johtui siitä että siellä oli aikuisia koiria ja kaikki olivat omistajillaan hallinnassa, käyttäytyivät rauhallisesti ja antoivat toisilleen tilaa. Olihan Jeriko tänäänkin rauhallinen aina silloin kun sai olla rauhassa...
No joo, aika katastrofi jokatapauksessa, Jeriko sai punaisen nauhan, mutta jäi sitten sijoittumatta. Eipä siinä mitään. Maanantaina on Ylöjärvellä toinen mätsäri mihin ollaan myös menossa, Tuija lohdutti että siellä olisi todennäköisesti enemmän tilaa. Hyvä juttu tänään oli kuitenkin se, että aamulla kun juoksutin Jerikoa koulun kentällä, ja tuolla mätsärissäkin ainakin yhdessä välissä harjoitellessa Jeriko juoksi häntä alhaalla. :D

Mätsärin jälkeen ehdittiin pyörähtämään kotona, ja sitten lähdettiin hallivuorolle treenaaman agilityä.
Otin Jeriko kanssa erilaisia ohjauskuviosarjoja aina meidän vuorolla.
Sarja 1: hyppy, toinen hyppy takaakierrolla oikealta (valssaamalla ohjauspuolen vaihto), ensimmäinen hyppy toiseen suuntaan ja putki. Takaakierron kanssa ensin taisteltiin, Jeriko meinaa vielä kiertää koko esteen, ei ole vielä oikein sisäistänyt sitä että kierretään vain se toinen tolppa ja tullaan välistä. Toistin sitten ensin muutaman kerran pelkkää kiertoa ja sitten sain sarjankin onnistumaan hyvin.
Sarja 2: sama kuin edellä + putken jälkeen kepit. Sarja onnistui nyt jo hyvin, kepeistä oli Ronjaa varten jätetty parista kohtaa verkot pois, toisessa kohtaa missä verkko oli poissa mua vastakkaiselta puolelta Jeriko livahti pois kepeiltä, liian vaikea. Ei olla edes hirveän paljoa vielä otettu keppejä ylipäätään. Tuija laittoi sitten siihen verkon ja jätettiin se ohjauspuolen aukko, sitten sujui hyvin. :)
Sarja 3: 2 hyppyä, käännös vasempaan ja 2 hyppyä. Käännös sujui hyvin, mutta viimeisestä esteestä meni pari kertaa ohi, kun tuli muhun kiinni. Jotenkin vartalonkielellenä kai vedin sitä puoleeni, tai niin kuin Vellu sanoi: itsenäinen suorittaminen ei vaan ole vielä tarpeeksi varmaa ja täytyy vaan blokata väärät reitit. Tehtiin sitten niin että juoksin itse aivan tolpan vierestä ja Vellu heilutti Jerikolle lelua esteen takana, huikkasikin jotain että sai huomion sinne ja sitten saatiin sillekin ylitys.
Sarja 3: Ensin harjoittelin A-esteellä muutaman kerran kontaktia. Tuija auttoi ja laittoi nakin maahan kun itse nostin Jerikon esteelle ja annoin tulla alas kontaktille, muutama maan kosketus vielä käskystä ja sitten vapautus. Näitä muutama ja sitten sarjalle: kävelin itse esteiden väliin ja vapautin sitten kontaktilta hypylle, sitten takaakierto vasemmalta puolelta (+ohjauspuolen vaihto) ensimmäinen hyppy uudestaan ja putki. Nyt en ihan muista, taisi mennä takaakierto hyvin, mutta pari kertaa ohitti putkea edeltävän esteen. Lopuksi otettiin vielä ja sujui hyvin.

Olen tyytyväinen. :) Tuntuu että Jeriko kehittyy agilityssä aivan huimaa vauhtia, näistä omista hallivuoroista on todella iso apu, varsinkin kun on kaksi kokeneempaa auttamassa! Kiitos Tuijalle ja Vellulle neuvoista ja avusta! :)

Ei kommentteja: