torstai 8. helmikuuta 2018

Ukko valjakkohiihtokisoissa ja muuta puuhastelua

Ukolla oli kauden ekat valjakkohiihtokisat viime viikonloppuna Ilonan kanssa. Kisat oli Hämeenlinnassa lauantaina kunnon lumimyräkän aikaan ja latu oli todella raskas. Lisäksi mäkiä ja mutkia riitti, joten kukaan tuskin pääsi ihan huippuvauhtiinsa. Ukko oli vetänyt hienosti koko matkan ja jaksanut oikein hyvin, joten hyvässä kunnossa on nyt. :) Ilona ja Ukko jäi vaivaiset kaksi sekuntia kolmannesta sijasta, kun mitalisijat meni viime vuoden SM2 Satulle ja Tessulle, toinen sija SM3:lle ja kolmas sija SM7:lle. Malinoisuros, hollanninpaimenkoiranarttu ja käyttösakemanniuros. Ja sitten Ypy. Hieno suoritus! :)

Satun ja Tessun lisäksi treenikavereista kisoissa oli Liisa-Ida ja Kide, jotka tuli neljänsiksi ja miesten C-luokassa Jorma ja Aku, jotka tuli toisiksi. Hienoa! :)

Vetotreenejä on tehty ihan kohtuullisen tiukkaan tahtiin ja vähän on Ukolla reisissä kireyttä alkanut näkyä. Olen hieronut ja venytellyt itse kotona, ja sain Miikulta laserinkin lainaan. Ei mitään isoa pahaa, mutta kuitenkin olen kiinnittänyt huomiota ja halunnut ennaltaehkäistä ettei pääse pahemmaksi.

Maanantaina treenattiin Nahkialassa ja Ukko ja Jupiter lähtikin kahden koiran vedossa Satun kanssa radalle! Hauska kokeilu ja hienosti pojat meni "vieraan" (eihän Satu mikään täysin vieras ole, mutta kuitenkin) kanssa ja vielä aivan hurjaa vauhtia porhalsivat maalialueen läpi toiselle kierrokselle. Hienosti kyllä meni ja pojat sai Satultakin kehuja. :)

Eilen käytiin Sanna Hasun luona hoidattamassa kaikki pojat. Ukolla reisien lisäksi ei muuta ihmeempää, eikä siis mitään maata mullistavan kamalaa. Jupiterilla selvästi paikallisesti ristiluun ja SI-nivelten seudussa jumia, jonka avaamiseen Jupiter selvästi reagoi, mutta muuten ei mitään ja muutoin oikein hyvässä kunnossa. Jerikolla selkä hyvässä kunnossa, mutta niskassa vähän isompaa jumia (olisko johtunut maanantain törmäyksestä Ukon kanssa..?). Hyvä, että tuli kaikki pojat hoidatettua ja Ukolla on sitten ensi viikolla taas aika niin on ainakin sitten parhaassa mahdollisessa kunnossa ennen isoja kisoja. ;)

Jupiterin kanssa on tottistreeneissä käyty ja sen keskittymiskyky on selvästi parantunut aiemmasta. Tosi kivasti teki ja saatiin hyviä vinkkejä Riitalta, jotka onkin jo paikallaan kirjoittaa kiireesti ylös, kun meinaa jo nyt tuntua, että olenko unohtanut jotain.

Kapulan kanssa pelaamiseen/säheltämiseen saatiin hyvä kapula-leikki. Leikitään siis lelulla ja sitten kesken leikin heitetään kapula lähelle ja usutetaan koira hakemaan kapula. Heti nostosta palkka ja leikki jatkuu. Tuloksena napakka kapulaan tarttuminen, koska sillä pääsee leikkiin takaisin. Tästä sitten voi jatkotreenata niin, että ensin heitetään nami jonnekin eteenpäin ja sillä välin, kun koira hakee sitä juostaan karkuun toiseen suuntaan ja vapautetaan lelulle. Namin tilalle lelu ja lopulta kapula, jolloin koiralla on ajatus vaan äkkiä napata kapula ja palata äkkiä luokse.

Liikkeestä istumisen esitreeninä tehtiin istumista niin, että koira vetää pyllyn etujalkojen luokse. Tätä tehtiin namilla houkuttelemalla ensin niin, että itse istui maassa polvi koukussa ja polvea esteenä käyttänyt annettiin koiran tarjota istumista ja seisomista. Tästä treeni etenisi siihen, että noustaan pystyyn ja sitten hitaassa peruutuksessa odotetaan istumisen tarjoamista oikealla tekniikalla. Tuli mieleen, että tämä olisi varmaan kiva treeni Jerikollekin.

Lopuksi tehtiin istumista ja siinä koiran vierelle siirtymistä jolloin koira sai tarjota kontaktia. Otettiin tähän häiriötä hakeutumalla lähemmäksi treenikavereita. Aika hienosti Jupiter keskittyi, mutta herkkänä poikana se kiinnitti kovasti huomiota, kun kauempana toinen koira leikki muovipullolla. Tämä ihmetytti ja vähän jännitti Jupiteria, mutta oli hyvää harjoitusta Jupiterille ja hyvin pääsi sitten tästä yli.

Ensi viikonloppuna taas vähän rallitokottelua tiedossa... :D

Niin ja viime viikonloppuna Mandilla oli vähän aamupahoinvointia, joten toivotaan, että tämä on hyvä merkki siitä, että pentuja on Jerikolle tulossa. :)

Ei kommentteja: