sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Sähköankerias ja kumppanit

Viime maanantaina Jupiter aiheutti todellisia sydämen tykytyksiä mulle, kun ensin sain töihin Matilta viestin, että talossa on ympäriinsä oksennusta, virtsaa ja ulostetta. Hetken päästä perään tuli viesti, että sähköjohto on purtu rikki ja sulake lauennut. Jupiter oli 1v täytettyään saanut vapauden omasta "eristyshuoneestaan", mutta nyt sitten sattui ihan kunnolla. Eihän tuota ole voinut kumpikaan aikuisista koirista tehdä, ei sitten millään.

Jälkikäteen Matti totesi, että kyseenomaisen pistorasian asennukset oli ilmeisesti vialliset, koska vikavirtasuoja ei ollut lauennut vaan vasta sulake. Kunnon tällin oli siis ehtinyt saada ja joko paniikissa juossut ympäriinsä tai varsinkin oksennuksen vuoksi luulen, että Jupiteria on sattunut niin pahasti se voimakas isku, että on tullut pahoinvoivaksi. Onneksi kuitenkin sulake pelasti hengen! :(

Seurailin Jupiteria sitten pari päivää erityisen tarkkaan eikä otettu sitä vetotreeneihin mukaan. Sitä ei antaisi itselleen anteeksi, jos olisi joku sisäinen palovamma tullutkin ja sitten maksimirasituksessa joku suoni repeäisi tmv. Tieto lisää tuskaa, kun tietää mitä kaikkea olisi voinut käydä.

Ukko pääsi treenailemaan keskiviikkona ja aivan superhyvä treeni tulikin!! Nahkialassa Ilonan kanssa vajaa kaksi kierrosta. Lähti vielä mieshiihtäjän ja saksanseisojan (pieni narttu kylläkin) eteen ja vasta juuri ennen palkkauspaikkaa tulivat saavutetuksi! Tosi lujaa ja hienosti meni ja palkkaus tuli täydelliseen paikkaan ylämäen jälkeen, kun Ilona pisti lisää pökköä pesään ja Ukko veti upeasti uudelleen irti seisojasta! :) Loistavaa!

Viime viikolla käytin koko sakin Sanna Hasulla ja sen jälkeen Ukolla on ollut takajaloissa vähemmän kireyttä, hyvältä on omaan käteen tuntunut. Jupiterilla oli käsittelyssä ristiluun seudussa kalvokireyttä, mutta muuten hyvä, ja Jerikolla taas niskassa kireyttä (oli törmännyt Ukkoon just edellisenä päivänä pää edellä).

Jupiterin ja Jerikon kanssa on tehty vähän tottistakin ja Jupiter tekee kyllä tosi hienolla ilmeellä ja seuraaminen on edistynyt hyvin. :) Istumistekniikkaa liikkeessä istumiseen hiottiin ja Jupiter alkaa hyvin hoksaamaan mistä on kyse. Jerikon kanssa tehtiin eka harjoitus sitä, ja Jeriko on kyllä niin hauska kun tehdään jotain ihan uutta ja eri menetelmällä kuin mihin se on tottunut. :D Pitäisi videoida sen ilmeitä ja innokasta touhotusta kun se yrittää keksiä ratkaisun arvoitukseen. :)

Eilen oli Jupiterin pentueen pentutreenit Somerolla Marikan koulutuksessa. Oli kyllä hyvä mennä vähän koulutettavaksi ja saada ryhtiä touhuun! Olosuhteet on hankalat enkä ole päässyt treenaamaan, mutta silti on tuntunut lisäksi siltä, että en vaan edes tiedä mitä tekisin. Jotenkin vaan yhtäkkiä tuntuu, että en mä nyt osaa vaan yksin viedä koiraa eteenpäin. Marikalta saatiin hyviä ohjeita, ihan nyt vaan siitä lähtien että pentutreenihömpöttelyt pitää jo lopettaa ja alkaa kouluttamaan Jupiteria ja edes jotain käskyjä, kun ei se vielä mitään osaa. :D Toinen treenivuoro meni hyvin, kun koulutus sitten aloitettiin ja hyvinhän Jupiter koulutukseen reagoi, kiltti ja oppivainen poika. :)Tänä viikonloppuna on käyty Jerikon kanssa kahdella kaverikoirakäynnillä, eilen palvelutalossa Kylmäkoskella ja tänään Särkänniemessä koko perheen talvitapahtumassa. On kyllä kiva kun on päässyt taas takaisin KaveriKoira-touhuihin ja Jeriko on niin elementissään siinä. :)

Särkänniemen hulinan jälkeen käytiin juoksemassa yksi rata agilitykisoissa. Hienostihan se olisi mennyt jos en olisi ohjannut takaakierrolle kun piti mennä suoraan. Huono minä, mutta aivan loistava Jeriko. Ihan ilman treeniä ja edelliset kisat syyskuussa niin noin hienosti menee! :) 


Ei kommentteja: