lauantai 10. helmikuuta 2018

Rallitokoilua

Tänään käytiin Ukon JA Jerikon kanssa rallitokokokeessa. :D Ukko ekassa avoimen luokan kokeessa ja Jeriko alokkaassa luonnollisesti. Juuri ennen koetta tajusin, että olin lukenut vähän sääntöjä tai kylttejä väärin, ja harjoitellut seisomista liikkeestä seisomisena, enkä sivulta seisomaan nousuna. Hups. Enkä treenannut hyppyä tai houkutusta ollenkaan. Hups. Sivulla pyörähdystä on treenattu, mutta se ei vaan meinaa Ukon ymmärrykseen upota.

Jerikon kanssa on pari treeniä tehty, mutta ei yhtään hihnassa. Hups. Muuten rallitokotreeni vähäisyydestään huolimatta on tehnyt Jerikolle hyvää. Aluksi sen oli todella vaikea tajuta, että edestä istumasta voisi tulla sivulle selän takaa kiertämällä eikä suoraan sivulle kiepsahtamalla, niin kuin sillä tietenkin oli oletusarvo. Namilla houkuttelut oli Jerikon mielestä aluksi yrityksiä hämätä sen tiivistä suoraa asentoa edessä. ;) Mutta sitten kun sen sai pari kertaa tekemään oikein niin kyllähän se sitten sen jo tajusikin. Helppoa, sanoi Jeriko. Sitten olikin hauskaa tehdä sille kuuntelua, että kummalla tavalla siitä lähdetään siirtymään, hyvä treeni!

Täytyy sanoa, että mulle ei edelleen oikein aukene rallitokon arvostelu. Siellä painotetaan niin eri asioita kuin mitä itse arvostan tai olen tottunut, että tokossa tai pk-tottiksessa arvostetaan. Vaikka koira seuraisi erittäin hyvin ja keskittyneesti, koko ajan oikealla paikalla, niin jostain epäolennaisesta pikkujutusta voi mennä -10p. Sitten taas jos joutuu  koko ajan kannustamaan, lisäkäskyttämään ja muuten auttamaan koiraa, niin se ei ole virhe eikä mikään. Tai vaikka koira meinaisi aina välillä hairahtua jonnekin ihan muualle, niin ei haittaa. Mistään näistä ei oteta kuin ehkä korkeintaan piste tai pari. VMP. Mutta siihen on vaan totuttava jos rallitokokokeissa meinaa käydä.

Ukon kanssa oltiin luokan toinen ja en tiedä vaikuttiko vireeseen se, että oli vähän kiireen tuntua valmisteluissa vai se, että eka koira karkasi kehästä suoraan meitä kohti. Säikähdin, että koira tulee Ukon iholle (ja mulle on kyllä selvästikin jäänyt vähän trauma näistä) mutta pysähtyikin meidän eteen isännän luo joka kuvasi sisäänmenoaukon edessä. Mä kuitenkin jotenkin säikähdin tuota vaikka koira ei ollut missään nimessä raivokkaasti tulossa, on vaan niin paljon pahoja kokemuksia. Pitää kyllä päästä tuosta reagoinnista itse yli!

Polvi vähän tutisi lähtöpaikalla ja ehkä vaikutti vähän Ukkoon, koska Ukko ei tuntunut niin rennolta ja keskittyneeltä kuin esim. viime kokeessa. Hyppy jota ei oltu treenattu ollenkaan meni hyvin, pyörähdyksen sain lopulta tehtyä. Sitten eteen istuminen ei vaan onnistunut. Ukko ei keskittynyt ja teki suoraan takaa kierron ja uusinnassa vielä uudelleen. En halunnut käyttää toista uusintaa tähän, joten jatkoin vaan, tästä yhteensä -13p. Vasemmalle käännöksessä Ukko oli omissa maailmoissaan eikä, tästä kontrollivirhe. Sitten Ukko vielä karkasi houkutuksen lelua katsomaan, niin noloa! :D

Seisomaannousuun jouduin antamaan kolme käskyä ja reippaan käsiavun, jolla sain Ukon lopulta nousemaan seisomaan ja seisoi vinossa. Tästä liikkeestä vain -1p. Ei käy mun järkeen. :D Tämän jälkeen Ukko taas oli vähän omissa maailmoissaan ja jouduin uusimaan liikkeen, -3p. Pari Ukon huonon keskittymisen aiheuttamaa virhettä lisää ja loppupisteet 71p, nipin napin hyväksytty. Mutta hyväksytty silti. Iso peukku Ukolle siitä, että radan loppupuolella odotustilasta kuuluvaan koirien rähinään Ukko ei reagoinut mitenkään eikä paineistunut. Varmaan kun en minäkään. :)

Loppukommenttina "Hyvä rata, koiralla hyvä kontakti." No joo, varmaan jossain välissä olikin ihan hyvä, ,mutta ei kyllä tuntunut ihan kauheen hyvältä tuo tekeminen.. :D


Sitten Jerikon rata. Miten onnistuin siinäkin lähdössä jännittämään ja tärisemään? Mikä muhun on oikein mennyt? :D Jeriko oli ihan alussa ei-ihan-oma-itsensä, mutta teki kyllä ihan täsmällisesti mitä pyydettiin. Ekan suoran jälkeen Jeriko nosti itse oman vireensä hyvälle tasolle ja oikein hyvä vireenhallintatreeni saatiinkin siinä mielessä, että Jeriko ihan itse nosti oman vireen, mutta ei liikaa, eikä mun tarvinnut puuttua siihen. :)

Hihnatreenin puutteesta huolimatta Jeriko teki hienoa työtä. Ainut mun huomaama virhe tuli kyltillä 9 kun olisi pitänyt maasta nousta suoraan seisomaan ja Jeriko ehti tehdä ikään kuin istumisen, kun olin itse liian hidas lähtemään liikkeelle. Kontrollivirheet tuli myös  molemmista eteen istumisista, mutta en kyllä tiedä mistä jollei sitten liiasta tiiviydestä? On kyllä mielestäni aika epäsuhta siinä, että Ukon seisomisessa kolme käskyä ja silti huono suoritus ja vain -1p, ja sitten yksi pyllyn käyminen maassa niin -10p. :D Mutta se on tämän lajin arvostelua ja sille ei miäätn mahda. Tyytyväinen olen kuitenkin Jerikon suoritukseen.Jerikon kanssa pitäisi ehkä päästä ainakin vielä ulkokokeissa rallitokoilemaan, niin näkis ehkä todellisemman mielentilan joka tulee tottiskentälläkin kokeessa ja pääsisin ehkä siihen puuttumaan. Toisaalta ylipäätään kokeissa käyminen ja erilaisten tehtävien kuunteleminen tekee Jerikolle hyvää, joten ehkä mä vaan jatkan pään hakkaamista seinään vaikka välillä ihan urpolta tuntuukin. :D

Ei kommentteja: