sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Valjakkohiihdon SM-kilpailut

Perjantain olin ottanut töistä vapaaksi ja lähdettiin ajamaan kohti Kuhmoa Matin kanssa. Oltiin perillä kuuden aikaan, mutta täällähän oli jo siihen aikaan pimentymässä! Oli niin jo tottunut etelän pidempään valoisaan aikaan. Perille tullessa lähdettiin koiria lenkittämään ja Ukko kohtasi kaksi pelottavaa kuhmolaista karhua. Onneksi Jeriko kertoi, ettei syytä huoleen ja ensimmäisen kohtaamisen pöhinöiden ja niskakarvojen nosteluiden jälkeen Ukko on suhtautunut karhuveljeksiin coolisti. ;)


Jerikolla sitten oli vähän liikaa virtaa automatkan jälkeen (vaikka siis tehtiin välipysähdys ja lenkitys) ja piti niin kaahata, että alkoi ontumaan sen jälkeen. Virpi tutki sitten Jerikon tassun tänään, kun edelleen lievää ontumista oli. Rannehan siellä aristi eli Jeriko oli liukkaalla ranteen venäyttänyt. Treenitaukoa siis. On se sellainen koheltaja..

Lauantaina kilpailtiin sitten SM-kisoissa yksilötitteleistä. Meidän kohdalla kisa kohdistui enemmänkin omaan parhaaseen mahdolliseen suoritukseen sekä mahdollisesti Tavesin viestijoukkueeseen pääsyyn. Rata oli mun tasoon nähden aika haastava, lähdössä jo heti tiukka U-käännös, sitten lähdettiin pian tiukkaan nousuun, jonka jälkeen loppumatka meni vuorotellen nousua ja laskua ja tiukkoja kurveja. Siis sekä teknisesti että fyysisesti mulle aika rankka, mutta nyt lähdettiin vetämään omaa maksimia ja mielestäni siinä onnistuin.

Itse asiassa alkupätkä tultiin tosi lujaa, vedin jopa vähän liiankin lujaa ehkä, koska sitten alkoi hapottamaan ja joutui ihan todella taistella että jaksoi, mutta sinnillä mentiin. Ukko veti koko matkan hienosti, on se vaan hieno ja sinnikäs! :) Jopa alamäkiin veti kunnon vauhdilla ja lisää vauhtia, kun mun oli pakko ottaa happea. Hieno koira. :)


(c) Anni Korhonen

(c) Anne Heikkinen

(c) Anne Heikkinen

Päästiin myös paikallislehden eli Kainuun Sanomien nettiartikkeliin. ;)

Ja hienot tavesilaiset seurakaverit! Niin hienoja tuloksia tehtiin ja mitaleja napsittiin yhteensä viisi kolmesta eri luokasta (naisten C, miehet 55 C ja naiset 45 C). Sunnuntaina mitalisade jatkui, kun Tavesin toinen naisten c-luokan joukkue nappasi kultaa ja miesten c-luokan joukkue hopeaa tiukalla loppusuorakamppailulla hopeaa vain 2 sekuntia voittajalle häviten. Upeita suorituksia! Onnea kaikille! Mä huusin ääneni melkein käheäksi maalissa hihkuen ja palkintojenjaossa. :D

Hieno tiimi ja tiimihenki! :)

Ukkokaan ei enää karhut pelottanut. Heippa vaan karhut, ehkä nähdään ensi vuonna jos kuhmolaista anoo silloinkin SM-kisat itselleen. :)

Ei kommentteja: