perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pikku temppuilua

Pojat kävi Kaiperlalla keskiviikkona ja sen myötä taas yhdet agilitytreenit jäi Ukolta väliin ja pari päivää piti muutenkin ottaa rauhallisemmin. Kyllä on tullut taas ihan hyvää treenitaukoa tässä. Niin alkoi tylsistyttämään, että inspiroiduin treenaamaan vähän sisällä poikien kanssa. Jerikon kanssa tehtiin pikku-esineen etsintää ja kyllä se olikin iloinen ja tärkeänä, kun sai käyttää nenäänsä! Se kyllä selvästi nauttii noista nenähommista ihan erityisesti. :)

Mietin sitten, että mitä mä nyt Ukon kanssa keksisin. Koska mielikuvitus ei ole mun mikään valttikortti, niin päätin otta pikku esineen myös Ukolle treenin aiheeksi, ihan vaan huvin vuoksi. :) Sheippaamisharjoituksena siis otettiin ja päätin, että sheippaan Ukon ilmaisemaan esineen maahanmenolla sekä nenäkosketuksella esineeseen. Eilen siis aloitettiin ja ensin muutama toistoa naksautin vaan esineen (pieni posliini-ankka) katkomista/kosketusta. Kerran pyysin maahan, kun kosketti sitä ja kappas vaan, enempää Ukko ei tarvinnut vinkkejä vaan homma lähti sujumaan todella hyvin!

Aktiivisuus säilyi jopa silloin, kun ei ihan meinannut onnistua ja Ukko tarjosi maahanmenoa vähän randomisti enkä auttanut mitenkään. Tässä video eiliseltä illalta.Tänään sitten jatkettiin harjoituksia ja aloin tehtävän yleistämisen vaihtamalla esinettä (nappi, kolikko), vaihtamalla paikkaa (mattojen jälkeen laattalattia tuntui aluksi Ukosta vaikealta, mutta nopeasti hoksasi). Nämä siis tosi nopeasti yhden treenisession aikana ja näiden jälkeen ei tuottanut mitään hämmennystä, kun nousin pystyyn. Sitten vielä mukaan esineen etsiminen matolta ja hienosti Ukko otti heti nenän käyttöön ja yhdisti ilmaisun löytöönsä. :)

Ukko on kehittynyt aivan hurjasti tässä sheippaamisasiassa ja siinä missä se pentuna oli hyvin herkästi passiivisuuteen taipuvainen ja suoraan sanottuna vähän hidasälyisenkin oloinen, niin nyt se säilytti aktiivisuuden ja hoksasi asian todella nopeasti ja kykeni myös yleistämään asiaa nopeasti eikä jäänyt kiinni siihen alkuperäiseen. Olipa hauskaa sheippailla pitkästä aikaa! :)
 Koska mä en ole mikään innokas uusien temppujen keksijä, niin uusia kivoja ideoita saa heittää. ;)

Ei kommentteja: