lauantai 12. joulukuuta 2015

Tasapainoilua

Sain vihdoinkin aikaiseksi ostaa pojille tasapainolaudan. Olen sitä ajatellut jo pitkään, mutta jotenkin ei vaan ole koskaan osunut kohdalle silloin, kun on sellaista etsinyt, eikä sitten ole muistanut pitää silmiä auki muuten. Nyt ostin siis puisen tasapainolaudan. Harkitsin sen ja sellaisen kumisen/ilmatäytteisen välillä, mutta päädyin sitten tähän. Puinen on ehkä vähän haastavampi kuin sellainen ilmatäyteinen, koska sen tasapainopiste on niin pieni osa laudan keskellä, mutta toisaalta sitten näkeekin hyvin selvästi koska koira oikeasti tasapainottaa. Toki vaikka lauta osuisi maahankin, niin koira joutuu siinä jo tekemään kovasti töitä.

Heti sitten tietenkin kotona kokeilemaan. Vähän mietin, että mitenköhän erityisesti Ukko suhtautuu puiseen keikkuvaan lautaan joka voi kolahtaa kovastikin lattiaan osuessaan. Ensin Jeriko siis kehiin testaamaan lautaa. Vadin kanssa tehdyt treenit kyllä näkyi, kun Jeriko välittömästi alkoi tarjoamaan etutassujaan laudan päälle. Aika nopeasti alkoi myös tasapainolöytyä. Varsinkin, kun nousin ottamaan lisää palkkoja Jerikolle, niin se rauhoittui odottamaan ja seisomaan etutassut tasapainolaudalla oikein ryhdikkäästi ja hyvässä tasapainossa. Muuten sitten tavalleen uskollisena Jeriko päätti hypätä ekaluokan yli ja alkoi tarjoamaan laudan päällä kumartamista (tätä oli tarkoitus alkaa kyllä treenaamaan, mutta vasta paljon myöhemmin) ja laudan ympäri pyörimistä etutassut laudalla. :D Hyvää treeniä jokatapauksessa syville lihaksille ja lapaseudun lihaksille.


Ukko yllätti mut aika isosti. En tiedä koska siitä on tullut niin luonteva tarjoamaan asioita, mutta todella hieno fiilis. Tätä mä juuri olen halunnut. Ukko alkoi sitten tarjoamaan ensisijaisesti takajalkojaan laudan päälle ja mikäs siinä, kun Kaiperlakin totesi vasemmassa takajalassa heikkoutta. Ihan kuin Ukko olis itse tuumannut, että treenataan nyt sitten heikkoa kohtaa. ;) Hienosti Ukko kyllä haki tasapainoa takajaloillaan, joka on kuitenkin astetta vaikeampaa kuin etujaloilla. Hieno Ukko! :)


Näitä harjoituksia on sitten tarkoitus jatkaa ja treenailla pojille vähän lisää syviä lihaksia. :)

2 kommenttia:

Ronja Ryövärintytär kirjoitti...

Toi Jerikon meno oli niin samanlaista mitä Rodo aina tarjoili! Kauhee kohellus arvailua mikä se vois olla mistä palkka napsahtaa.. :D

Sabina kirjoitti...

Kohellus ja arvailu kuvaa Jerikon menoa just hyvin! ;) :D Paitsi että toi ei ollut vielä mitään. Seuraavassa treenissä Jeriko esitti sellaisia 360 vauhtipiruetteja vuorotelleen eri suuntiin etutassut laudalla, että oksat pois. :D Pieni pää ei voi ymmärtää, että se mitä mä toivon ei välttämättä ole mitään suureellista temppusarjaa vaan ihan pienen painonsiirron vain. :D Ja mä luulen, että Jerikosta on vaan niin hauskaa tehdä temppuja. ;)

Se olis varmaan hyvä koiratanssikoira. Jos se suostuis tekemään pelkästään sen mitä pyydetään eikä kymmentä muuta temppua rinnalla... :D