keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Huipputreenejä :)

Aivan mahtavia treenejä ollut tässä Jerikon kanssa! Ukko on vielä lomaillut, vaikka ihan normaalilta se vaikuttaa. En kuitenkaan ole saanut hieroja-aikaa sille, joten ei ole kiire sitä ottaa treeneihin. Niinpä Jeriko pääsi sunnuntaina Ukon sijaan agilityn alueellisen valkun treeneihin. Viime kuussa treenit jäi väliin eikä tosiaan olla kesällä treenattu juuri ollenkaan muutenkaan.

Vettä oli tullut koko aamun ihan hullun lailla, joten Iskelän kenttä (eli kaukalo) tulvi ihan kiitettävästi. Mun goretexit on lakannut pitämästä vettä kenkien ulkopuolella jo aikoja sitten, joten päätin sitten pistää kumpparini koetukselle. Aivan loistavat kumpparit ne onkin, muistaakseni Dunlop-merkkiset. Niillä on menty lukuisat pitkät lenkit maastossa paimennus- ja metsätreeneistä nyt puhumattakaan, ja ne on kestänyt kauemmin kuin yhdetkään aiemmat kumisaappaat mun menossa. Ei yhtään huijannut myyjä pari vuotta sitten Forssan eräkaupassa, kun annoin kestävyysvaatimuksia (yhtien Trethornien haljettua yhdessä kesässä) ja myyjä antoi ainoaksi vaihtoehdoksi nämä. Lisäksi noi on aivan älyttömän mukavat jalkaan ja olen monesti sanonut, että niillä vois lähteä vaikka juoksulenkille.

Nyt pistettiin siis kumpparit koetukselle, mutta ei ne kyllä pulaan jättäneet, ei yhtään haitannut menoa! Ei hölskynyt ja piti ihan siinä missä olis gore-lenkkaritkin pitänyt niissä lätäköissä. Jerikoakaan ei yhtään kuralätäköt haitannut, mitä kuraisempi, sitä parempi. ;) Kelloteltiin useampaa kohtaa eri ohjauksille ja Jeriko meni kaiken niin loistavasti, että oikeastaan vaan kello kertoi pienet erot joiden mukaan ohjauksen voisi sitten valita. Kaikki tuntui lähes yhtä sopivalta. Aika paljon tuli persjättöjä ja pakkovalsseja radalla ja nämähän sujuu. Vikana vedettiin koko 30 esteen rata putkeen läpi ja ensin alkoi naurattamaan, kun itse yhdenkin persjätön huiskasin aivan liian aikaisin ja huolimattomasti (olin aivan poissa rytmistä siinä), mutta Jeriko paikkasi ja otti vielä sen huiskaistunkin esteen. On se vaan NIIN kuuliainen ja toisaalta niin estehakuinen. :) Sitten alkoi kyllä hapottamaan ihan täysin, mutta pinnistelin loppusuoralle saakka, jossa sitten kyllä tapahtui totaalihyytyminen, mutta Jeriko paineli eteen-käskyllä sinne parikymmentä metriä edelle ja otti hienosti kaikki esteet. :D Yksikään rima koko treenin aikana ei tippunut. Aivan loistavat treenit! :)Eilen sitten hakutreenit, näissäkin oli viime viikolla tauko. Haukkuilmaisua on ollut tarkoitus kotona treenailla, mutta olen yhden kerran vasta ottanut. Silloin oli vähän katkovaa haukkumista mullekin, viidenkin haukun aikana herkästi vähän lyhyitä taukoja. Tosin siinä oli vähän sekin, että Ukko oli ensin mukana ja Ukko alkoi niin pontevasti ja voimakkaasti haukkumaan kans, että Jeriko taisi siitä hämääntyä ja Ukko pääsikin sitten sisälle. ;) Ei kuitenkaan mitään läpimurtoa tässä. Kerran myös viime viikolla pyysin Tean haukuttamaan, mutta se vasta katkonaista olikin.

Tästä ei nyt sitten ollut kuitenkaan treeneissä tietoakaan. Otettiin ensin ykkönen ja kakkonen taputuksilla, Minna ja Sari maalimiehinä (Sari on yleensä keskilinjalla auttamassa/neuvomassa, mutta nyt meitä oli niin vähän että meni maalimieheksi). Kakkonen taputti ensin, sitten ykkönen ja sinne lähetys. Minna oli siis ensimmäisenä ja Jeriko paineli aivan täysiä ja suoraan, löysi nopeasti ja alkoi haukkumaan todella hyvin ja yhtäjaksoisesti, aivan huikeen hyvä! Sari toisena ja Jeriko vähän yllättyi. Löysi Sari selkeästi (näin keskilinjaltakin), mutta sitten oli vaan katsonut, että "ai mitä sä täällä teet" ja jatkanut etsimistä. :D Palasi kohti keskilinjaa, mutta sitten ennen kuin ehdin mitään tehdä kääntyikin ja palasi Sarin luokse ja alkoi ilmaisemaan. :D

Toi ei nyt niin hienolta kuulostanut, mutta nää nyt on näitä Jerikon hassutteluja kun se ajattelee vähän liikaa. Hämääntyi kun Sari on yleensä keskilinjalla. Teki kuitenkin molemmin puolin vielä neljä suoraa hyvää pistoa, vauhdilla ja määrätietoisesti takalinjalle (tai itse asiassa välillä vähän ylikin) ja hyvin etsi ja varsinkin Minnalle haukkui aivan erinomaisesti, parhaimmillaan Minna otti 12 haukkua jotka kaikki tuli määrätietoisesti yhteen putkeen. :)

Aivan loistofiilis tästä, selvästi on otettu harppaus eteenpäin, olisko nää nyt jotkut 11.-12. treenit vasta kuitenkin. Treenien aikana iskin jo silmäni hyviin mustikkamättäisiin ja treenin jälkeen nopsasti poimin sitten koirien juomakippoon reilu puoli litraa mustikkaa.

2 kommenttia:

Nova kirjoitti...

Repesin niin pahasti tuolle rapakuvalle! :D

Sabina kirjoitti...

Ja toi oli vaan yksi lätäkkö :D Se kenttä (siis jääkiekkokaukalon sisällä) oli yhtä lätäkköä lätäkön vieressä. Mutta hyvin pärjäs. ;)