lauantai 4. heinäkuuta 2015

Hengailua ja paimennusta

Tää viikko ollaan pidetty koirilla pääasiassa lomaa. Jerikolle halusinkin pitää taukoa raskaan leirin jälkeen ja Ukolle se loma nyt sitten vaan tuli. :D Tiistaina käytiin pitkästä aikaa lenkillä Marjukan kanssa. Oli kyllä todella mukava nähdä, vaihtaa kuulumisia ja höpistä niitä näitä! :)

Keskiviikkona kuitenkin ex tempore päätin ottaa pk-hypyn Jerikolle. Pojat oli juossut pihassa lämmittelyiksi jo jonkin aikaa ja sittä sitten vaan suoraan metrin hypylle ja Jeriko todella yllätti mut! Eka hyppy oli aivan huikean hyvä, tarttui kapulaan voimakkaasti ja tuli voimalla takaisin. Pyysin Matin kuvaamaan ja tämä kuvattukin hyppy tosi hyvä, mutta ehkä se ensimmäinen oli kuitenkin jopa parempi.. En tiedä mistä johtuu, että yhtäkkiä noin hyvin sujui, harjoitellut salaa..? No, ainakin voin sanoa, että kyllä se kotona osaa! ;)


Päätin sitten huvikseni ottaa Ukonkin hyppäämään, kun se on vaan niin hyvä siinä ja sitä on ilo katsella. Pitihän sekin sitten kuvata. ;) Ensin 1 m ja sitten 1,05 m. Voi kun hyppääminen olisi Jerikollekin noin helppoa ja vaivatonta.

 
Torstain päivystin illalla ja perjantain kitkin marjapensaiden ympärystää = ei treenattu. Jännä kuinka täällä on asiat muuttuneet vuodessa. Omenapuut, päärynäpuu ja luumupuu vaikuttaisi tuottavan huomattavasti viime vuotta runsaammin hedelmää. Osa punaviinimarjapensaista joissa ei ollut viime vuonna marjoja, on nyt marjassa, mutta sitten taas yhdessä pensaassa ei mitään. Ja niitä marjapensaiden ympäryksiä siivosin jo viime vuonna, mutta en kitkenyt niin perusteellisesti juurineen, niin nyt taas sama homma uusiksi. Rastasverkkoa laitettiin ja Jeriko oli oikein avulias. Tai no... varasti juuttinarurullan aina kun selän käänsi, mutta sitten palautti sen oikein tärkeänä... ;)Tein myös löydön meidän pihasta: juhannusruusu! Voi kuinka ne pari yksinäistä ruusua näyttikään kivoilta ja olin tyytyväinen löytöön. Mikä tahansa mikä ei ole nokkosta, koiranputkea, taikinamarja tai joku myrkyllinen pensas, on tervetullutta vaihtelua! :D


Tänään meille tuli sitten Briskness-porukkaa paimennusta treenaamaan. Yhteensä seitsemän koiraa mukana, joista kaksi Jerikon siskon poikaa ja sitten muita sukulaisia tai vähemmän sukulaisia. Mustikin oli Hannan mukana vaikkei Briskness-koira olekaan ja tein sille myös treenin. Hieman on alkanut Mustilla kyllä tulla kovapäisyyttä ja röyhkeyttä, kun on liina maassa ja yrittää vähän kyseenalaistaa, että pitääkö nyt kuitenkaan mennä maahan tai muuten totella. Täytyy nyt sitten ottaa vähän erilaista tatsia treeneihin. ;) Tosi kivasti meni päivä. Tilattiin pizzat meille kotiin ja vaihtolampaat riitti hyvin tälle porukalle. Kaiken kaikkiaan onnistunut päivä siis. Kuro, Sture ja Musti ehti jo lähteä ennen yhteiskuvaa ja Elvi oli autossa, mutta tässä muut treenaajat. :)


Käytiin vielä uittamassa koiria treenin jälkeen ja intouduimpa sitten itsekin kastamaan talviturkin, kun Rutajärvessä oli niin lämmintä vettä! Uitiin Jerikon ja Ukon kanssa rauhassa muutama pieni lenkki eikä ollut mikään kiire vedestä pois vaikka kieltämättä aaltoili melkoisen paljon..

Ei kommentteja: