sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Viikonlopun treenailut

Perjantaina kävin ratsastamassa. Flipper oli kuin lentoon lähdössä koko ajan, hieman kevättä rinnassa. ;) Otin pikkaisen kokeiluun avotaivutusta ja vaikka se ei ihan käynnissä onnistunutkaan, niin aika kivasti muutama askel silti. Melkein piaffeksi meni välillä, kun niin olis ollut menossa, mutta kuitenkin kuunteli avut hienosti. :D Kenttä oli vihdoin myös sen verran sulanut, että laukkaakin otettiin. Vasen laukka noisi tosi kauniisti ja vaikka vielä melko vauhdikasta olikin, niin rytmikästä, joustavaa ja tasapainoista. Oikeaan suuntaan nousi ensin vastalaukka, mutta sitten myös se oikea laukka joka ei ihan niin rytmikäs ja hyvä kuin vasen, mutta ei ollenkaan huonokaan. Tuli vedettyä niin pitkä setti, että oltiin molemmat ihan hiestä läpimärät lopuksi. :D

Lauantaina illalla käytiin Tallilla treenaamassa. Jerikon kanssa pk-hyppyharjoitusta pitkästä aikaa ja hankalaa oli. Välillä 90 cm meni ihan puhtaasti ja kivasti yli, mutta sitten kun kolahti, niin iski taas epävarmuus. Muutamassa pätkässä otettiin hyppyä ja sitten ihan lopuksi tein Jerikolle pienet pyörähdykset agilityesteillä niin loppui treeni rentoon tunnelmaan.

Ukko teki myös muutamassa pätkässä treeninsä. Ensin levittelin kaikki mukana olevat lelut maahan ja seurauttelin Ukkoa niiden seassa. Erityisesti keltainen verkkopallo oli Ukolle paha, selvästi lempilelu ja siitä luopuminen vaati enemmän kuin muista. Sitten kun luopui katseellaan tästä pallosta, niin pari kertaa vielä naksusta meinasi lähteä pallolla itseään palkkaamaan, kunnes hyväksyi, että juuston palat oli nyt palkkana eikä lelut ollenkaan. Onnistunut hyvä harjoitus saatiin, Ukko teki tosi hyvässä vireessä, ei mitään hiiviskelyä tai kyyläämistä, vaan päinvastoin nosti itsensä vielä normaalia voimakkaammaksi. :)

Sitten otettiin hyppyä kosketusalustalle ja nyt selvästi Ukko oli taas paremmin kartalla hypystä. Myös paluu suoraan sivulle onnistui hienosti. Luoksetuloa myös otettiin kahdella lelulla, mutta nyt en vahingossakaan heittänyt mitään, vaan vapautuksesta taakse maassa olevalle lelulle tai leluun mun käteen. Ihan jees, voisi kyllä napakampi olla pysähtyminen. Kaukkareissa yritti kerran haistella maata, mutta keskittyi sitten hienosti, kun olin kieltänyt siitä.

Lopuksi tehtiin vielä kaikki liikkeet putkeen liikkuroituna. Palkkasin seisomisesta, luoksetulosta ja kaukkareista ja lopuksi sitten hypystä. Kaukkareissa Ukko taas hämääntyi osasta liikkuriin näyttöliikkeistä, mutta muuten ihan ok. Hypyn takana istuminen oli Ukolle yhtäkkiä taas vähän outo juttu. ;)

Lopuksi Ukko teki vielä hyppysuoraa jossa hypyt ei olleet linjassa vaan joutui itse niitä hakemaan ja tosi hienosti kyllä meni.

Tänään Helena ja Malla kävi paimentamassa ja Jeriko ja Ukko oli molemmat vuorollaan apuna. Ukkokin siis pääsi auttamaan ja sehän itse asiassa vaikutti olevankin ihan hyvää treeniä Ukolle! Ukon itsevarmuus selvästi kasvoi ja se piti porukkaa hyvin itsenäisesti, tasapainotti erkaantuvat ja kävi itsenäisesti hakemassa jos ehti erkaantua porukasta kauemmaksi. Ukko tuli ehkä välillä vähän turhankin oma-aloitteisesti auttamaan, mutta pikku hiljaa ymmärsi paremmin missä tilanteissa sen apua tarvitaan ja Jerikon tapaan alkoi oikeissa kohdissa jo itsenäisesti hakeutumaan pysäyttämään lampaita. Näkyi myös ihan silmissä, kuinka Ukon määrätietoisuus  kasvoi, kun se tuli pysäyttämään juoksevia lampaita ja selvästi sen auktoriteetti lampaiden silmissä kasvoi. Hyvä treeni siis myös omille pojille. :)

Kävin myös hakemassa Kaislalta lihaa pakkaseen ja käytiin Kaislan, Ilpon ja Wollen kanssa lenkillä. Jerikolla ja Wollella oli taas ihan omaa kivaa, niillä on kyllä niin omat juttunsa. Nyt(kin) alkuun Wool vähän nosteli Jerikolle villojaan, mutta sitten jotenkin se vaan meni taas siihen, että nää kaksi juoksi keskenään jossain horisontissa välillä kilpaa ja välillä pysähtyen väijymään toisiaan ja sitten jatkui taas. Ukon lisäksi Wool on varmaan ainut uroskoira, jonka kanssa Jeriko leikkii ja juoksee noin mielellään ja selvästi iloisena touhusta. :D
Piti vielä käydä tekemässä esineruutu, mutta on täällä vaan liikaa vielä lunta joten se jäi haaveeksi.. Ehkä ensi viikonloppuna..?

Ei kommentteja: