torstai 26. maaliskuuta 2015

Huippufiilis :))

Tällä viikolla on ollut kyllä hyviä treenejä! :) Tiistaina Tamskin treeneissä oli vähän hävikkiä ryhmässä ja otin sitten molemmat pojat treenaamaan. Ukko oli kyllä ihan liekeissä, fiilis oli ihan upea. Ja se meni oikeesti todella lujaa ja hienosti, hienous vielä korostui, kun otin Jerikon perään, kun Jerikon kanssa takkusi enemmän!

Yksi pätkä oli selvästi sellainen, että Ukon kanssa rytmitys onnistui tosta vaan ja se irtos hienosti mun edelle ja lukitsi putken niin, että pystyin takaaleikkaamaan leijeröiden renkaan! Jerikon kanssa samassa kohdassa jouduin ensin vähän odottelemaan ja sitten Jeriko ei lukinnutkaan putkea vaan takaaleikkauksesta kielsi putken. Annetaan nyt anteeksi, onhan mestareillakin huonoja päiviä, mutta Ukolta ihan sairaan vahvaa suorittamista! Lisäksi Ukon kanssa kepeillä leijeröin puomin eikä ollut todellakaan mikään helppo kohta, nimittäin keppien alku oli kaksi metriä puomin ylöstulon linjalta taaksepäin. Joutui siis ihan tosissaan yksin hakemaan sen välin ja ohittamaan houkuttelevan puomin ylösmenon hyvin läheltä. Ja sitten Ukko vielä tykitti kepitkin matalana ja nopeesti! Eikä tässä vielä kaikki! Puominkin meni nyt kokonaisuudessaan ihan reippaalla laukalla, vauhtia tullut hurjasti lisää, JA kunnolla iski tassut alastulon eteen ja häntä heiluen odotti palkkaansa! WOW!

Mullahan oli namipalkkaa periaatteessa pääasiassa, mutta kun Ukko veti noin sairaan hyvin, niin pakkohan mun oli leluakin sille antaa, kun ei se nami vaan mitenkään tuntunut riittävältä kiitokselta tollaisesta menosta. Hitsi kun meni hyvin! Puomilla tai kontakteilla ylipäätään on selvästi toi runsas namipalkkaaminen auttanut. Siinä missä Jerikolle sopii nimenomaan nopeat vapautukset jatkamaan rataa, niin Ukolle sopii toi palkkailu ja sen tietyn asennon vahvistaminen ja siinä rauhassa kehuminen. Lelun vetelykään kontaktin päässä ei ole ollut mielestäni näin tuloksellista ollenkaan. Nyt alkaa toimimaan. :)

Jerikon kanssa oli tosiaan vähän enemmän tahkoamista tän radan kanssa, en tiedä miksi. Yhden kohdan Jeriko kyllä veti selvästi paremmin ja nopeammin kuin Ukko. Nimittäin suoralla edessä sivuttain olevalle hypylle irtoamisen ja siitä käännös ja suoraan putkeen, niin en millään meinannut ehtiä persjättää, kun Jeriko tuli kuin tykin suusta. :D Ukon kanssa olin taas ehtinyt ihan hyvin, kun se käännöksestä liikkeelle lähtö ilmeisesti Ukolla kesto jotenkin enemmän..

Tänään oli Harrin agilitytreenit Jerikon kanssa. Ennen treenejä vein Ukon Jennalle canicross -treeneihin ja kylläpä ne olikin nopean ajan heti juosseet! Ensimmäinen treeni ihan kaksistaan, ilman mitään muita koiria "radalla" luomassa kisafiilistä tai mitään. Ja paikoin oli kuulemma ollut tosi liukastakin. Varmasti treenin myötä tulee vieläkin kovempia aikoja. On se hienoa, kun Ukko pääsee vihdoin kelpo juoksijan kanssa loistamaan lajissa (vetolajit siis ylipäätään) mihin se on ihan hulluna. :)

No mutta ne Jerikon treenit. Ne meni tosi hienosti. Paria kohtaa vaihdettiin ohjauksellisesti Harrin ohjeesta, mutta muuten aikas hyvää menoa eikä mitään erityisiä ongelmia. Harri vielä lopuksi haastoi mut tekemään keppien loppuun poispäin-käännöksellä keinulle ohjauksen ja leijeröimään kepit. Ekalla yrittämällä ajauduin ihan liian pitkälle (poispäinkäännökset ei ole mikään mun bravuuri), mutta toisella kerran onnistui hienosti. :) Pari kertaa Jeriko vapautti itsensä vähän liian nopiaan puomilta, mutta uudella yrittämällä tykitti täysiä loppuun, pysähtyi rehellisesti ja lähti vasta mun vapautuksesta. Sairaan hyvää menoa ja kisoihin tekisi mieli lähteä, mutta ei nyt juuri ole mitään sopivia kisoja. :(

Ei kommentteja: