sunnuntai 31. elokuuta 2014

Vireen nostoa ja laskua

Maanantaina käytiin VALKK:n tottiksissa. Jerikolle vireen nostatusta haukulla ja valjaista kiinnipidolla. Vettä tuli aika reippaasti, mutta se ei meitä haitannut. ;) Ensin luoksetulo haukulla ja kiinnipidolla nostattaen, sitten jäävät ja niistä luoksetulot. Lopuksi vielä 2 kg noutokapulan palautus samoin haukulla ja kiinnipidolla ja vitsi kun olikin hyvä! Ei haitannut iso kapula yhtään, kun Jeriko paahtoi tulemaan minkä jaloistaan pääsi. Istuessakin piti kapulaa sellaisella asenteella, että oksat pois. ;)

Ukolle myös vireen nostatusta ja kyllä: haukulla samoin! :D Ukko on nimittäin alkanut haukkumaan mulle lenkillä niin kovasti, kun tuo keppiä ja vire siitä hienosti nousee, että olen alkanut tätä hyödyntämään. Kentän laidalla haukku ei tullut ihan niin helposti kuin lenkillä, mutta pari BUH:ia tuli ja vire oli kyllä korkee ja kiva. :) Ukolle myös jäävät ja luoksetulo ja olen kyllä tyytyväinen. :) Nostatettuna istuminenkin oli napakka ja luoksetulo vauhdikkaasti suoraan eteen. Ollaan me kyllä edistytty! :))

Tiistaina käytiin Jerikon kanssa tallilla treenaamassa. Kivaa radan pätkää oli jäänyt valkkuryhmältä, mutta erityisesti kontakteihin kiinnitin huomiota. 2on2offit on aika hyvät vaikka välillä kyllä tulee erityisesti puomilla sitä harmittavaa hidastelua juuri ennen maata. Ei siis ollenkaan pahasti, mutta häiritsee mua silti.

Keskiviikkona olin illan töissä, mutta Tuija ja Immi yritti soittaa mulle ja Jerikolle jälkikoepaikkaa Harjavallasta. Aattelin jo, että kun oli 15 (!!) paikkaa jaossa, että nyt päästäis kokeeseen, mutta ei, tuloksena 7. varisija. :( On kyllä turhauttavaa, kun haluais kokeeseen, mutta mistään ei vaan paikkaa irtoo.

Perjantaina sitten VALKK:n tottiksissa taas ja sama teema pojilla. Kivat treenit, ei siinä sen kummempaa. :) Noudon palautus ei ollut Jerikolla ehkä ihan niin hyvä kuin maanantaina, mutta ihan ok. Tuli tehtyä vähän liian monta luoksetuloa sitä ennen. Ukolla oikein hyvä treeni.

Vireen nostatuksen lisäksi olen nyt alkanut kiinnittämään huomiota myös sen laskuun treenin jälkeen. Tarkoitan nyt ns. "saalisrauhaa". Tää on ollut pitkään mulle aika vieras käsite. Ekan kerran luin siitä varmaan jostain Salme Mujusen tai Tuire Kaimion kirjasta, enkä oikein ymmärtänyt mikä pointti sillä on. Myöskin nyt melko viime aikoinakin olen ollut hieman skeptinen sen suhteen. KIKK-kurssilla Jeriko ei tuntunut haluavankaan pitää purutyynyä sitten enää autolla ja tuntui, enkä oikein tiennyt mitä tehdä.

Oon kuitenkin melkein vahingossa lähtenyt sitä käyttämään, kun Ukko taas mielellään pitää lelua ja kantaa sen autoon asti. Jerikon kanssa taas olen huomannut, että toisinaan Jeriko ottaa treenin päätteeksi mieluiten vaan silityksiä ja kehuja.

Nyt sitten olen ottanut siitä ihan tavan ja olen sitä mieltä, että se on monellakin tapaa hyvä. Musta tuntuu, että Ukko on alkanut nostattamaan virettään enemmän treenin aikana ja jaksaa pitää vireensä paremmin. Jerikon vire on myös mielestäni jotenkin entistä vahvempi. Tai en tiedä. Mutta molemmat näyttää selvästi nauttivan tästä palauttavasta hetkestä. Ukko saa hypätä lelun kanssa autoon ja pitää lelua niin kauan kuin tahtoo, samalla kun kehun sitä rauhallisesti. Jeriko taas tykkää tulla mun eteen istumaan siliteltäväksi ja kehuttavaksi, ja se on alkanut myös pitämään lelua vähän kauemmin itsellään. Uskon kuitenkin, että vireen noston lisäksi tämä treenin jälkeinen vireen lasku on tärkeä osa.

Ollaan tällä viikolla myös paimenneltu pariin otteeseen. Otettiin Jerikon kanssa ekaa kertaa jakoa tällä porukalla ja alkuun oli vaikeeta, kun noi on niin kesyjä ihmiselle ja sen puolesta tahmeita. Jeriko kuitenkin tuli kutsusta hyvin läpi ja sillähän sitä jakoa sitten saatiin. Ei mitenkään suunnitellusti, että mitkä lähtee mihin suuntaan ja mitkä toiseen, lähinnä lauman räjäytys, mutta alku se on sekin noiden kanssa. :D Ja hyvin Jeriko kuitenkin ottaa puolet haltuun ja "käänny" käskyllä kääntyy ja vaihtaa porukkaa. :)

Häkistystä on myös harjoiteltu molempien kanssa ja pillikäskyistä oikeaa suuntaa. Pikku hiljaa alkaa sujumaan. :) Ja kun ei saatu Jerikon kanssa Harjavallasta jälkikoepaikkaa, niin Ukko pääsee kuin pääseekin paimennuksen yhdistysmestiksiin. Vielä ehtii vähän treenailla, jos sitten saatais ihan kunnollinen rata ajettuakin.

Hyppyä on taas tehty pitkästä aikaa vähän aktiivisemmin. Jeriko ylittää nyt 1,05 metriäkin mennessä usein puhtaasti, välillä kyllä tippuu rima. Kuitenkin paluuhyppy metriselläkin johtaa 80% riman tippumiseen.. Oon yrittänyt nyt saada paluuseen lisää vauhtia huutamalla "jes", kun Jeriko nappaa kapulan ja vähän on vauhti noussutkin. Vielä tarvitaan kyllä harjoitusta.

Ukko ylittään 1,05 metrisenkin niin mahdottoman vaivattomasti, että en kauheesti sitä edes hyppyyttele. ;)

Tänään kävin tekemässä janatreenit pojille. Jerikolle kolme oikealle lähtevää janaa joista viimeiseltä lyhyt kolmen kepin jälki. Kaikilla janoilla jäljet nyt aika kaukana etenemistä vahvistaakseni. Ensimmäisellä janalla Jeriko otti takajälkeä jonkin matkaa, mutta kääntyi itsenäisesti. Kaksi muuta janaa meni aivan upeasti suoraan oikeaan suuntaan. Lisäksi aivan tien eteen jätetyt kepit nousi nyt hienosti eikä Jeriko hämääntynyt tien läheisyydestä. :)

Ukolle kaksi janaa, joista toinen jatkui myös lyhyelle kolmen kepin jäljelle. Ensimmäisen janan Ukko suoritti tosi hienosti, jälki leikkas noin 20 metrissä, Ukko eteni suoraan ja reagoi jälkeen hyvin ja nosti jäljen oikeaan suuntaan. :) Sitten vaan oli vauhtia vähän liikaa ja keppi jäi ja Ukko jatkoi suoraan seuraavan janan yli, joten toista lähetystä ei tullut. Välistä nousi kaksi keppiä ja sitten tien edessä oleva viimeinen keppi meinas jäädä nostamatta, kutsuin sitten takas. Hieno treeni joka tapauksessa! :)

Ei kommentteja: