sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Treenintäyteinen loppuviikko

Perjantaina käytiin paimennusta treenailemassa Urjalassa. Jerikolle otin ihan muutaman hakukaaren joissa keskityin kaaren loppuosaan (käskyttelin Jerikoa tasapainosta yli), sekä kuunteluun ja ohjattavuuteen pysäytyksen jälkeen. Hyvältä alkoi näyttämään ja jätin Jerikon treenin aika lyhkäseen. :)

Ukko teki myös hakukaaria, hain vähän sitä että millaisilla avuilla tulee vielä kelvollinen kaari. Tein pääasiassa kaaria vasemmalle, koska se on ollut Ukolle vahvempi, mutta sitten jonkun otin oikeallekin, ettei se puoli täysin unohdu. Mutta sehän oli itse asiassa melkeinpä parempi! Täytyy siis seuraavalla kerralla ottaa enemmän kaaria myös oikealta ja katsoa miltä näyttää. Treenasin myös hieman Taimin tytön Jagen kanssa ja se oli kyllä aikas pätevä plikka. :)

Lauantaina käytiin ensin Hannan sekä Jaden, Ihqun, Ruun ja Fendin kanssa lenkillä, minkä jälkeen tokoiltiin Fendin ja Ihqun kera. Ukon kanssa olen nyt alkanut vähän treenailemaan avoimen luokan liikkeitä, vakaista vannomuksistani huolimatta. Kuka niitä uskoikaan, voisi varmaan kysyä. ;)
Joka tapauksessa ollaan lähdetty taas kaukkareita treenaamaan, joskus aikoja sitten ihan vähän olen niitä Ukon kanssa treenaillut, mutta kokonaistreenimäärä on kyllä laskettavissa yhden käden sormilla. Istumaannousu on välillä hankalaa, ylläri ylläri, mutta siitä se lähtee. Ainakaan Ukolla ei ole taipumusta liikkua eteenpäin jos seison n. 1m päässä. Myös olen alkanut opettamaan Ukolle luoksetulon pysäytystä, mikä kyllä on aika hankalaa, kun se seuraamisestakaan seisominen ei ole ollut ihan priima. Enkä ole sitä hinkannutkaan, kun en ole meinannut alokasta enempää treenata. Nyt siis kuitenkin olen heitellyt tennaria aina käskyn jälkeen ja pysähtyminen on ihan kelvollinen, mutta tämäkin vaatii toki hurjasti lisää treeniä. Noutoon ollaan myös palailtu ja nouto on muuten hyvä, mutta palautusasentoa edessä pitää vahvistaa. Ukko tulis melkein mieluummin sivulle, mutta ihan pitoa harjoitellessa ja peruutellessa Ukko kyllä imeytyy eteenkin istumaan ja pitää kapulaa tosi kivasti, joten olen kyllä toiveikas, että saisin tämän opetettua eteen istuen.

Mutta jotenkin siis Ukko oli viime kokeessa kuitenkin niin kiva, että tuli ihan toiveikas olo ja ei sitten taas malta ihan kokonaankaan hanskoja lyödä tiskiin. Voidaanhan me tokoa tehdä ihan silleen hiljakseen ilman mitään kiirettä.. ;)

Tänään oli oikein treenintäyteinen päivä, kun käytiin ensin jälkimetsällä ja sitten tokoiltiin Veeran ja Nemon sekä Helenan ja Mallan (Briskness Meredith) kanssa. Kävin tallaamassa omien poikien jäljet etukäteen ja sitten ajettiin ne, kun oltiin tehty pentujäljet kahdelle muulle. Metsässä vähän yllätti, että lunta oli ohut kerros melkein kauttaaltaan, mutta en antanut sen nyt häiritä. Kyllä sen altakin rikkoontuneen maan haju tulee ja toisaalta onpahan uusi haaste jäljestykseen. :)

Ukon jälki vanheni ehkä n. tunnin, pituutta oli ehkä n. 200 metriä ja keppejä kolme. Viimeksihän kun Ukolle laittoi valjaat päälle, Ukko alkoi kiljumaan ja kiskomaan niin kuin vetotreeneihin olisi menossa. Nyt Ukolla oli kuitenkin selkeesti oikee ajatus mihin ollaan menossa ja meni jo mun jälkeä pitkin kohti jäljen alkua. Alun namikolmiossa viipyi hetken ja jatkoi sitten aikas mukavan rauhalliseen tahtiin jäljestystä. tarkistelua jäljen ympärillä oli alkuun jonkin verran, mutta sitten Ukko lähti etenemään kuin tavarajuna. Eka keppi kuitenkin jäi. Toisen kepin Ukko ilmaisi ihan kohtuu hyvin ja sai palkaksi kissanruokaa ja keppileikkiä. Loppupätkässä Ukko tarkisteli viimeistä kulmaa jonkin verran, mutta tosi hyvin ratkaisi itse ongelman ja ylitti pienen ojan ongelmitta. Viimeisen kepin ilmaisi erittäin innokkaasti ja motivoituneesti. Eihän Ukko ole keppi-ilmaisuakaan ehtinyt harjoitella kuin yhden tai korkeintaan kahden jäljen verran ja niistä on jo aikaa, joten ihmekös tuo, että tarvi pientä muistutusta. Sen jälkeen meni kuitenkin hienosti. :)

Jerikon jälki vanheni varmaan reilun 1,5 tuntia, en ole nyt ajasta aivan varma. Pituutta 700 metriä ja 6 keppiä. Lisäksi jäljellä oli harhajälki (tai tarkkaan ottaen samassa paikkaa kaksi), jonka pienen lumihunnun vuoksi havaitsin maassa jälkeä tallatessani. Janan laitoin tarkoituksella helppoon paikkaan, kun viimeksi janatreeni meni niin penkin alle. Jana oli siis ikään kuin notkossa, jossa oli selkeä suora linja Jerikon edetä. Jäljen leikkauspiste oli n. 20-25 metrissä. Notkoa tai ei, Jeriko olisi varmaan edennyt silti janalla tosi hyvin, koska oli jo lähetyksessä niin selvästi motivoitunut ja orientoitunut etenemään. Lähti siis suoraan ja hyvällä vauhdilla, mutta nenä auki, niin että heti jäljen päällä jarrut päälle ja nosti jäljen oikeaan suuntaan. Ensimmäinen keppi jäi nostamatta, mutta tämän jälkeen harhajäljen ylitys ei taas tuottanut mitään ongelmia, oli kuin sitä ei olisi ollutkaan, vaan Jeriko eteni määrätietoisesti eteenpäin omalla jäljellään. :) Kulmista osa meni aivan täydellisesti suoraan hienosti kääntyen, parissa kulmassa jonkin verran tarkistelua, mutta hienosti Jeriko hoiti homman. Kaikki loput kepit nousu hienosti, jopa toiseksi viimeinen jonka olin vähän jäynänä laittanut heti parin metrin kalliolta laskeutumisen jälkeen. Tällaisissa paikoissa kun herkästi jäljeltä saattaa harhaantua tai vauhti nousta. Mutta Jeriko kyllä otti jo kallion päällä todella tarkkaan kohdan, mistä jälki lähti alas ja meni niin tiiviisti jäljen päällä, ettei mitään ongelmaa tämänkään kepin ilmaisussa. Superhieno poika! :)

Onnistuneiden jäljestysten jälkeen käytiin Hesessä tauolla ja jatkettiin tokoiluilla. Melko lyhyet treenit vedettiin, mutta kivasti meni. Ukko alkoi nousemaan kaukkareissa istumaan jo huomattavasti paremmin ja kapulan palautusasentokin alkoi taas edistymään kohti toivottua lopputulosta. :) Jerikolla jostain syystä meinas nyt kaukkareissa väkisin tulla pientä tassujen siirtelyä, enkä nyt suostunut katsomaan tätä sormien läpi kun tiedän Jerikon pystyvän teknisesti siihen, ettei liikahda vähääkään. Saatiinhan niitä onnistumisiakin, kun vaadin, vaikka oltiin kyllä sitten siinä veitsenterällä, ettei pian paineistu ja ala jähmimään. Mutta siis hyvin Jeriko tsemppas ja paransi. Seuraamisessa muistin Jerikon kanssa vaihteeksi ottaa myös niitä juoksussa kääntymisiäkin ja ai että kun Jeriko teki hienosti. :)

Onnistuneet treenit = kiva päivä. :)

Ei kommentteja: