maanantai 28. toukokuuta 2012

Normipävä

Mulle koitti loma! Siis tämä viikko vapaata ennen kuin työt alkaa ensi viikolla. Niinpä olen mukavasti järjestellyt menoja joka päivälle, yleensä samalle päivälle useampia. :D

Tänään aloitettiin päivä jälkitreenillä Maijan kanssa. Maija teki Jerikolle jäljen ja mä Remolle, lisäksi tehtiin lyhyet jäljenpätkän penneleille Ukolle ja Riimille. Ukko hienosti etsi herkkunsa, ahne kun on. ;) Muurahaiset kyllä hieman ärsytti ja niitä oli nappuloidenkin päällä. :(

Jälkien vanhetessa pennut sai tutustua keskenään, Riimi tosiaan 11 viikon ikäinen. Pennelit tuli juttuun niin kuin olisi aina tunteneet, heti löytyi sopivat yhteiset leikit. Koko eroakaan ei itse asiassa ollut kovinkaan paljoa, ei Ukosta taida sittenkään mikään jättiläinen kasvaa. Tai sitten Riimi vaan on TOSI iso.. :D En tiedä. :D Joka tapauksessa hyvin tasaväkisiä ja painileikeissä kumpikaan ei ollut enempää niskan päällä. Lopuksi Ukko kyllä keksi "ota kiinni jos saat" -leikin ja rallatteli menemään liian lujaa, mikä vähän Riimiä ärsytti, mutta ei tästäkään mitään riitaa pennelit saaneet aikaiseksi. Vähän niin kuin paita ja peppu olivat. :) Harmi kyllä jostain syystä mun ottamat videot ei nyt millään suostu tänne latautumaan..

Jerikon jälki oli 780 metriä pitkä, kuusi keppiä, kulmia X määrä, en nyt tarkkaan muista monta. Valkeakosken agilitykisoista voitettuja kuivattuja maksaherkkuja oli jäljen ja janan leikkauskohdassa, kulmissa ja ennen keppejä, juurikaan Jeriko ei niitä syönyt, muutamat jostain kulmasta nappas. Kolme ensimmäistä keppiä oli aika alkuun ja lisäksi oli taas vähän sellaista ohjaaja sähläystä, kun yritin palauttaa Jerikoa nostamaan keppiä merkin alta, missä ei keppiä ollut. :D Hyvin Jeriko kuitenkin taas jatkoi töitä mun sekoiluista huolimatta.

Jerikolla oli nyt aivan ideaalinen tahti, sellainen reipas kävely vauhti ja tarkkaan jäljesti nenä alhaalla. Kulmista osa meni suoraan vaan oikein niin kuin ei mitään, pari tarkenteli hetken pyörimällä, mutta löysi itsenäisesti oikean suunnan. Ilmeisesti ehkä 3. keppi jäi kuitenkin nostamatta, en tiedä oliko se sitten siinä melko pian niiden alun sähläysten jälkeen. Lisäksi ei olla pitkään ajettu vierasta jälkeä jolla Jeriko nostaisi vieraita keppejä, ehkä se hämäsi..? Nämä kepit oli muutenkin ihan maasta löydettyjä erilaisia keppejä eikä mitään leikattuja, saattoihan sekin hämätä. Mutta siis ihan hyväkin, että oli erilaisia ja nyt vaan tarvii treenata enemmän vieraita jälkiä. :) 5 löydetystä kepistä Jeriko nosti itsenäisesti muistaakseni 4, yhtä kutsuin takaisin nostamaan, kun meni ohi. Vielä pitäisi kuitenkin tota keppien palautusta hinkata, tuppaa jäämään keppiä järsimään ennen kuin tuo mulla. :D Anyway, Jeriko oli kepeistä ihan liekeissä ja leikin niillä vetoleikkiä. Ei varmaan sais jos ei halua pureskelua, mutta näin tein, niin Jeriko palkkautuu parhaiten ja on motivoitunut niitä nostamaan. Pari rasia palkkaa oli myös.

Jäljeltä ei siis eksytty ja kaikenkaikkiaan meni tosi kivasti. Ja ai niin! Jana oli tosi hyvä! Lähetin Jerikon noin 10 metriä jäljestä ja Jeriko eteni aivan suoraan osoittamaani suuntaan nenä alhaalla, nosti jäljen ja lähti epäröimättä oikeaan suuntaan. Milloin Jerikosta on tullut noin hyvä jälkikoira? :D Pitää vielä toki ajaa vieraita jälkiä enemmän ja vahvistaa keppien ilmaisua, mutta pientä hiomista vaille kisavalmis. :) Kunhan siis tottiksen ja esteet saa kuntoon. :)

Jälkimetsästä ehdin kotiin haukkaamaan vähän välipalaa ja sitten lähdettiin Mahnalaan paimentamaan. Tiina oli tuonut laitumelle häkin ja häkitystähän sitten harjoiteltiin. Harjoituslampaina siis kolme aikuista uuhta. Tiina jo etukäteen varoitti, että lampaat on häkitetty kerran aikaisemmin ikinä, ei siis mitään helppoja tapauksia. Sitä ne ei ollutkaan, eikä ollut Jerikokaan! :D Korvat taas jotenkin tukossa eikä maahanmenot oikein luonnistuneet niissä kohdissa missä käskin. Lisäksi tämä flänkkien suppeus vaivasi, tosin Jeriko teki kyllä tosi hyviäkin flänkkejä välillä. Lopulta sitten autoin lampaat ensin peruskuljetuksella peruuttaen häkkiin jotta Jeriko tajuaisin mitä yritetään (ja lampaat ehkä myös).. Sinne ne sitten meinasi jumittaa ja jouduin päästämään Jerikon tulemaan häkin sisälle ajamaan, kun eivät muuten liikkuneet. Niistähän sitten yksi puski Jerikoa suoraan otsaan, mutta eipä Jeriko siitä suuremmin välittänyt. Pysyi samoilla jalansijoillaan tai itse asiassa otti pari askelta lähemmäksi ja antoi painetta takaisin. Kyllähän ne siitä sitten lähtikin aika liukkaasti, kun Jeriko vähän vilautti hampaitaan. ;) Ei siis mitään purrut, tyynesti vaan näytti hampaita tyyliin "valinta on teidän". ;)
Saatiinhan ne lampaat sitten jankkaamisen jälkeen häkkiin ihan oikeaoppisestikin.. Tai no, lampaat peruutti häkkiin hienossa rivissä kun Jeriko ajoi eikä ne kääntyneetkään.. :D

Väliin tehtiin pieni treeni isommalla laitumella noin 20-päisen pässikaritsalauman kanssa, hakukaaria ja flänkkejä otin lähinnä. Hienosti Jeriko on kyllä alkanut lukemaan laumaa ja korjaa kaariaan niin, että saa kaikki mukaan. Sitten vielä otettiin pikkulaitumella häkitystä. Vähän oli taas jankkaamisen makua, mutta lopulta kun kaikki päät osoitti keskelle häkkiä ja niiden olisi pitänyt kaiken järjen mukaan häkkiin mennä, yksi syöksyi viime hetkellä sivuun ja veti toisen mukanaan. Siihen väliin tempaisin portin kiinni ja päätin, että siihen jätetään, kun Jeriko oli kuitenkin tehnyt hyvin eikä Tiinakaan nähnyt Jerikon toimissa syytä lampaiden temppuilulle. Turha sitten Jerikoa siitä rankaista. :)

Ukkokin pääsi katsomaan lampaita, mutta tällä kertaa paska maistui enemmän kuin lampaiden paimennus. :D

Vielä paimennusten jälkeen lähdin suoraan tallille rästiratsastustunnille. Että sellainen päivä. :D Huomenna mennään Somerolle paimentamaan ja iltapäivällä on Hannan agilitytreenit. :)

Ei kommentteja: