keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Agilitypäivitystä + vähän muutakin ;)

Agilitystä en ole tarkemmin tainnut hetkeen päivitellä. Siitä onkin jotenkin hankala selostaa, kun pitäisi aina oikeastaan olla ratapiirros nähtävänä, että voisi kunnolla ymmärtää mistä puhutaan. :)
Tänään jatkui kuitenkin Ylökk:n treenit ja kesäkausi alkoi, Mutalan kentällä siis treenattiin. Tällä kertaa ryhmää vetää Elina Järvenpää, jonka kanssa talvella treenattiin samassa ryhmässä. Tai siis hän treenasi samassa ryhmässä nuoremman koiransa kanssa ja edistyneemmässä ryhmässä vanhemman kanssa. :) Sinänsä on jännää olla hänen ohjattavanaan ja ainakin tämän päivän treenit oli tosi kivat! Koirakoita oli paikalla vain kolme, siis kaksi meidän lisäksemme, joten treeniaikaakin riitti hyvin. ;)
Tuija pääsi myös Ronjan kanssa samaan ryhmään, joten voidaan jatkaa samoilla kimppakyyti-systeemeillä kuin aikaisemminkin, säästää loppujen lopuksi huomattavasti kun toiselta puolelta Tamperetta ajelee Ylöjärven perälle..

Tosiaan, tänään oli hauska treeni. Melko yksinkertainen ja suoraviivainen rata, joitain tarkempia ohjauskohtia ja ennen kaikkea vauhtia riitti! Sama rata tehtiin ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen. Tässä treenissä viimeistään kävi selväksi, että Jerikolle sopii tosi hyvin takaakierrot niin että lähetänkin sen hypyn jälkeen kiertämään vastakkaisen puolen siivekkeen ja sieltä mukaan. Jerikolla säilyy vauhti hyvin ja hyppylinjat todella hyvät! :) Toinen toimiva juttu on saksalainen. Vielä viime kesänä en oikeestaan tajunnut koko ohjausta, mutta sekin on osoittautunut hyvin Jerikolle sopivaksi ohjaukseksi takaakierrolle, jossa vauhti säilyy perus siivekkeen kiertoa tai niistoa paremmin. Paikkansa toki jokaiselle ohjaukselle, mutta siis nämä meillä toimii tosi hyvin! :) Jeriko oli muutenkin ihan täpinöissään ja vauhdissa, siinä määrin että varsinkin ensimmäisellä vuorolla rimoja tippui, mutta siis tosi hyvä muuten. Ihan ekalla kierroksella keinu oli todella upea, Jeriko oikein syöksyi keinun päähän matalana. Muilla kerroilla ei mennyt ihan niin näyttävästi, mutta ihan jees kuitenkin. :)
Mitäs vielä? Välistä vedot hypyillä ja takaakierrätykset samalla linjalla olevilla hypyillä sujuu Jerikolta oikein hyvin, kun se on niin kuuliainen mun ohjaukselle. :)
Meillä onkin sitten ensi lauantaina seuraavat agilitykisat. Toivotaan, että sielläkin menee näin hyvin! :)

Alkulämmittelyiden jälkeen ennen rataan tutustumista otettiin muutama toisto harjoitus pk-hypyllä. Ensin 70 cm muutaman kerran edes takaisin, niin että palautti lelua samalla. Sitten 80 cm pari kertaa ja lopuksi 90 cm yksi toisto ja vain suora hyppy eteen ilman paluuhyppyä. Ehkä tuli tässäkin jo otettua turhan monta toistoa putkeen, mutta hienosti kyllä meni. Jeriko hyppäsi esteen itsevarmana ja hyvällä tekniikalla, paluuhypyissä Jeriko joutui välillä korjaamaan ponnistuskohtaansa, mutta teki sen itsenäisesti ja ylitti esteen silti hyvin. Luulen, että Jerikolla on nyt jo niin paljon parempi lihaskunto ja hyppytekniikka kuin viime kesänä, että metrinen ylittyy (ainakin hyvällä alustalla) kapuloineen. Sitä nyt sitten pitäisi käydä Mutalassa treenailemassa, kun se on lähin paikka missä on harjoituseste. Kyötikkälän kentällä uskaltaa metristä ylipäätään ottaa vasta, kun Jeriko on siitä todella varma, koska nurmi vaan on ponnistusalustana tosi paljon huonompi kuin kova kivituhkakenttä.. =/

Ennen ensimmäistä omaa vuoroa tehtiin kentän laidassa myös pientä tokoa. Jeriko oli todella hyvässä vireessä, perusasentoon sinkosi todella vauhdikkaasti ja ennen kaikkea äänettömästi! Tein hieman sitten kaukkareita samalla, kun Tuija ja Ronja oli radalla. Ensin ihan vaan jätön jälkeen odotin, että Jeriko pitää kontaktia muhun häiriöstä huolimatta ja palkkasin siitä eteen. Sitten pyysin yhtä istumaan tai seisomaan nousua ja siitä palkka, ihan kymmenen metrin etäisyydellä tämä. Sitten tein vähän tavallista pidempääkin sarjaa noin 5 metrin etäisyydellä ja ai kun oli hyvä! Jeriko teki siis tosi hyvällä vireellä myös kaukkarit, oikein iloisena ja skarppina, ei ollenkaan paineistunut häiriöstä ja vaihdot oli puhtaat! Kyllä se vaan osaa, nyt vaan saman tyyppistä treeniä enemmänkin ja kaukkareihin hyvää fiilistä. Kyllä se seuraava koe onnistuu! :)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hyvähyvä! Seuraava koe onnistuu varppina! Ei ole kiinni siitä ettette osaisi. :) Ei saa luovuttaa. :)