maanantai 11. maaliskuuta 2019

Sprintti-SM ja Jerikon pennut

Jerikon ja Mandin pennut syntyivät viime keskiviikkona. Pääsin synnytykseen mukaan, tosin kolme ensimmäistä syntyi niin tiheillä väleillä, että kolmas pullahti ulos juuri kun tultiin sisälle. Neljäskin syntyi melko pian tähän perään, mutta sitten tulikin pidempi tauko. Siinä alkoi jo ihmisiä vähän hermostuttamaan, kun taukoa oli reilu kolme tuntia, mutta Mandin ulkoilutuksen jälkeen syntyi viides. Pieni tauko taas ja sitten syntyi kuudes. Yhteensä kolme narttua ja kolme urosta. Mandi hoiti pennut aivan erinomaisesti alusta lähtien. :) Viimeisenä syntynyt pentu oli syntyessään jo muita jotenkin vaisumpi, mutta lähti sitten kuitenkin liikkeelle ja meni imemään. Syntyi ehjässä sikiöpussissa ja oli pennuista isoin eikä päällisin puolin mitään vikaa. Tämä pentu kuitenkin hiipui perjantaina ja kuoli pois. :(

Tämän jälkeen kuitenkin viiden muun pennun kanssa on mennyt erinomaisesti, pennut on virkeitä ja kasvaa hyvin. :) Kaikille pennuille näyttäisi myös olevan kodit tiedossa, joten hyvältä näyttää. :)

Pentu 1, uros

Pentu 2, narttu

Pentu 3, uros

Pentu 4, narttu


Pentu 5, narttuLauantaina oli Mäntyharjulla valjakkohiihdon sprintti-SM -kilpailut. Itse en päässyt edes paikalle, koska olin hautajaisissa. Ilona kuitenkin kilpaili Jupiterin kanssa ja Marja Ukon kanssa. Marjalla sattui pari harmillista kaatumista jäisellä ladulla, jonka vuoksi Ukko ja Marja tippuivat ensimmäisestä välierästä ulos. Hauskaa kuitenkin oli ollut! :)

Ilona ja Jupiter sen sijaan ottivat kunnolla osaa mitalitaistoon! Välierissä kävi ikävä törmäys/puremayrityshärdelli heti lähdön jälkeen, jota Jupiter säikähti ja kun toisessa lähdössä Jupiterin ja Ilonan eteen vielä kaatui toinen koirakko, niin herkkä poika ei sitten uskaltanutkaan finaalilähdössä lähteä vetämään muiden koirien väliin vaan antoi ensin kunnon etumatkan kaikille ennen kuin lähti käyntiin. Ilona ja Jupiter saikin sitten ohitella kolme muuta koirakkoa ja saavuttivat kahden kärkeä, mutta kiinni ei enää ollut mahdollisuuksia saada. Tuloksena kuitenkin hienosti SM-pronssia todella kovatasoisessa kisassa! :)

Kuva: Pia Riiheläinen

Kuva: Pia Riiheläinen


Kahden viikon päästä onkin sitten Kuhmossa "normimatkojen" SM-kisat. Nyt on siis nokka kohti niitä kisoja ja pieniä treenejä vielä ehditään tekemään.

Ei kommentteja: