maanantai 8. tammikuuta 2018

Ukon päivä

Eilen oli sellainen Ukolle räätälöity päivä. Päivällä lähdettiin Ylöjärvelle rallitokokokeeseen. Edellisestä kokeesta olikin vierähtänyt pitkä tovi, 8kk. Pieni sopeutuminen vaadittiin taas koepaikalla lajin luonteeseen, mutta oikeastaan alkujärkytys on jo takana ja keskityin nyt vaan Ukon kanssa hauskan pitämiseen. Se on kai tämän lajin ydinajatus. ;)

Ja hauskaa meillä olikin. Ukko oli ihan innoisaan hallin pihassa, piippaili ja kiskoi hulluna. :D Sisälle halliin yritin ottaa aika viime tippaan, mutta otin kuitenkin liian aikaisin. Tehtiin muutamat liikkeet siinä missä nyt tilaa oli ja hienosti meni. Ukko leikki vähän liian raivoisasti ja luulen, ettei sellaiseen oltu ihan totuttu. Pahoittelut jos Ukon mölinä häiritsi, mutta kaukana kehästä oltiin joten ihan kohtuulilnen häiriö mun mielestä. ;)

Kuten sanoin, vähän liian aikaisin Ukon kuitenkin otin enkä voinut/halunnut hinkata koko aikaa ennen kehää, joten laitoin Ukon vaan "käy siihen". Ukko oli joko kontaktissa muhun tai lopulta laski pään maahan, mutta parasta oli se tunne, että Ukko ei missään vaiheessa mennyt omaan kuplaansa. Tai no, olihan se kuplasssa, mutta mä olin siellä sen kanssa! :)

Siitä ihan raukean näköisestä tilasta "nyt on Ukon vuoro" ja vire heti tappiin, pienet temput ja kehään. Kehässäkin Ukko oli koko ajan hienosti mukana. Itse sohlasin pari virhettä hihnan kanssa, kun oli vaan niin vaikea muistaa ja päättää, että missä kädessä sitä pidän ja kun aloin vaihtamaan kättä liian myöhään, kun Ukko jo oli edessä istumassa, otti se käden liikkeestä merkin vaihtaa paikka. Ihan ymmärrettävästi. Tosi hyvällä fiiliksellä kuitenkin mentiin mun hihnasähläyksistä huolimatta ja pisteitä yhteensä 91p ja 3. sija. :)

Rallitokoilun jälkeen käytiin mun äidin luona ei nyt kahvilla, mutta nesteytyksessä ja lähdettiin sitten siitä Haavistolle hiihtotreeneihin. Jupiterkin pääsi mukaan. Hiihdettiin ensin Ukon kanssa se noin 3,3 km, oikea lentokeli oli ja latu aivan loistavassa kunnossa vaikka illalla alkoikin pyryttämään. Unohdin kyllä laittaa sports trackerin päälle, joten statistiikkoja ei treenistä ole, mutta kovalta tuntui vauhti. :) Sitten pientä kävelyä ja jäähdyttelyä ja Ukko pääsi vielä toiselle kierrokselle Liisa-Idan ja Kiden kanssa. Ukolla alkoi nyt siis kunnon treenit. ;)

Jupiterin kanssa tehtiin sitten tuo kierros neljässä erässä siten, että Miko hiihti pallon kanssa edelle, annettiin etumatkaa ja hiihdettiin sitten kiinni. Tosi hyvä treeni tuli Jupiterille. Saatiin jopa upea ajoitus niin, että Miko ehti juuri mäen päälle palkkaamaan ja hienosti Jupiter veti mua mäkeenkin. Sitten tuli vielä vahingossa ihmishiihtäjän ohitus, kun olin antamassa Mikolle etumatkaa, kun meidät ohitettiin. Siinä hetken mietin, että mitäköhän hittoa mä nyt teen kun tuo hiihtäjä välissä eikä se tule saamaan Mikoa kiinni, Mikolla Jupin palkka eikä koskaan ohituksia tehty. Ei auttanut muu kuin lähteä hiihtämään ja on noi bortsut kyllä fiksuja, kun ei Jupiter juurikaan edes vilkaissut väärää hiihtäjää, "ohi"-käskyllä jatkoi matkaansa ja veti hienosti Mikon kiinni, joka ei siis ohitustilanteessa ollut vielä lähelläkään näköetäisyyttä. :)

Viimeinen etappi alkoi mulla jo ottamaan koville, pitäis hiihdellä enemmän, että kunto nousis ja tekniikka edes vähän kehittyisi. Perkele, kun on epäreilua että toiset hiihtää ilman koiraakin niin lujaa, että teki ihan tiukkaa saada Miko kiinni! :D Onneksi Jupiter tässäkin veti edelleen hienosti vaikka mä olin aika poikki. :)

Aika yllätys mulle toi Jupiterin taistelutahto ja epäherkkyys tässä. Sukset ei tosiaan häiritse pätkääkään ja se on todella fokusoitunut vain ja ainoastaan eteen, juokseekin matalana ja kunnolla vetäen vaikka nyt oli vasta kolmas treeni. Itse asiassa vaikka pitäisi jo mennä rauhakseen ja pitäisin vaan liinaa kädessä (niin kuin eilen viimeisen palkkauksen jälkeen n. 100m ennen maalia missä voi tulla toisia koiria vastaankin), niin jos sukset liikkuu ja valjaaseen tulee painetta, niin Jupiter lähtee vetämään lujaa. :D Lisäksi se leikkii lelulla tosi kivasti juoksun jälkeen ja tarjoaa sitä jopa sille palkkaajalle. Koira joka ei meinannut nuorempana palauttaa leluja mullekaan. :D


Ei kommentteja: