tiistai 23. tammikuuta 2018

Jupiter 1v, Ukko 6v ja Jerikon naisseura

Jupiter täytti vuoden 15.1. Itse päivystin tuona iltana, joten synttäreitä juhlittiin pässin sorkilla edellisenä iltana ja Matin tuomalla lelulla itse synttäripäivänä. Jupiterista on kasvanut iso poika. Se on alkanut merkkailemaan ja tyttöjen pissat kiinnostaa. Jupiterilla on mun kotimittauksen mukaan korkeutta 55,5-56cm, ehkä 1-2 cm enemmän kuin Ukolla. Painoa on vasta 18kg ja Jupiter onkin aika laihassa kunnossa, vaikka toisaalta varsinkin reisistä lihaksia löytyy kuin isommaltakin pojalta. Tosin kaikin puolin muuten se on aivan pieni lapsi vielä.

Jupiter on ehkä iloisin koira jonka tiedän, vähintäänkin yksi iloisimmista. Se nauttii elämästä täysin rinnoin ja varsinkin juokseminen on sen lempiharrastuksia. Jupiter onkin saanut ylennyksen Jerikon juoksuseuraan ja ulkona Jeriko tykkää "juosta kilpaa" Jupiterin kanssa. Jupiter on erittäin aktiivinen ja sen vuoksi lihan tartuttaminen sen kylkiin ei olekaan ihan helppo juttu. Tottiksessa on edistytty huimasti, kapulan kanssa pystyy odottaa istuen kun heitän ja hakee silti erittäin vietikkäästi ja hienosti kapulan ja palauttaa suoraan käteen. :) Myös seuraaminen on edistynyt hyvin ja kun vaan treenaa niin Jupiterilla intoa riittää ja edistyy. Valjakkohiihtoa on tehty yhteensä hurjat neljä treeniä ja Jupiter on siinä suorastaan luonnonlahjakkuus, erittäin nopea ja nauttii selvästi paineesta valjaissa. Kun tuosta vaan kasvaa, niin siitä tulee hyvin nopea ja vahva vetäjä. :) Agilityä ei olla nyt treenailtu ollenkaan, maaliskuun alussa viimeistään jatketaan, toivon mukaan jotain omatoimitreeniä jo sitä ennen.

Jupiter kokeili tätäkin korvamuotia, mutta palasi sitten tavallisiin lärpäkkeisiin

Ensi viikolla onkin sitten jo luustokuvaukset, joten on sitten taas jännättävää, että mitä kirjaimia ja numeroita sieltä tulee.

Ukko taas täytti eilen jo 6 vuotta! Uskomatonta. Ikuinen pentu. Siinä on kyllä persoonallisin ja sympaattisin otus ikinä. :) Valjakkohiihtotreenit on Ukon kanssa mennyt hienosti ja se on varmasti fyysisesti parhaassa kestävyydessä ja kunnossa missä se on ollut. Synttärilahjaksi Ukko sai fyssarin käsittelyn jossa keskityttiin erityisesti jumittaviin etureisiin, muualla isompia jumeja ei ollutkaan. :) 

Jerikolla on ollut täällä hurmaavaa naisseuraa. Toivon mukaan tämän tuloksena parin kuukauden päästä tulisi pieniä karvapalleroita maailmaan. :) Mandi (Kautuksen Blenda) jäi meille yökyläilemään pe-su välille ja sainkin siinä kivasti tutustua siihen tarkemmin. Muitta mutkitta sopeutui meille, rento ja varmakäytöksinen. Terävyyttä ei ole lainkaan, todella avoin ja luottavainen ihmiselle. Vilkkautta, ahneutta ja omapäisyyttäkin löytyy mun makuun oikein kivasti. Ja sitten vastapainona oikea kainaloeläin. :)Uskoisin, että näistä kahdesta voi tulla todella kivoja pentuja monenlaiseen harrastamiseen, joten pidetään kovasti peukkuja, että pentuja tulee. :)

Ei kommentteja: