torstai 22. kesäkuuta 2017

Millainen Jupiter on?

Jupiter on nyt hieman reilu 5kk ikäinen ja on ehkä jo ihan hyvä aika pureutua vähän syvällisemmin siihen millainen Jupiter on.

Se onkin aika mielenkiintoinen tapaus ja odotan kyllä innolla, että nähdään millainen siitä lopulta kasvaa ja mihin rahkeet riittää. :) Jupiter on ensinnäkin todella sosiaalinen. Kaikki ihmiset on aivan maailman parhaita, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Jupiter on sellainen syliin luikertelija ihmisiä kohdatessaan. Jupiter on myös hyvin luottavainen vieraidenkin ihmisten kanssa ja muitta mutkitta lähti esim. hakutreeneissä vieraan ihmisen mukaan autosta eikä yhtään ahdistanut.

Jupiter on melko itsenäinen, lähtee herkästi omille pienille tutkimusmatkoille pihasta ja lenkeilläkin etäisyys kasvaa helposti. Hakumetsässä etäisyyden kasvaminen ei tuota minkäänlaista ongelmaa ja Jupiter pystyy jopa itsenäisesti ratkomaan ongelmia etäällä musta jo tässä iässä. :)

Kuitenkin se on myös selvästi miellyttämishaluinen ja yhteistyökykyinen, tekee mielellään niin kuin sille sanotaan ja uskoo helposti jos jostain joutuu huomauttamaan kuitenkaan latistumatta. Jos lähdetään jotain treenaamaan, niin Jupiterin keskittyminen on todella hyvää tuon ikäiseksi, ei anna edes niiden ihanien ihmisten häiritä itseään ja keskittyy mihin tahansa tekemiseen todella hyvin.

Jupiter on ahne, mutta ei ainakaan vielä mikään rajuin leikkijä, vaikka vetoleikkejä leikkiikin. Lelut eivät myöskään vielä palaudu mulle. Jupiter kuitenkin selvästi palkkautuu jo pelkästä kehustakin.

Kropaltaan Jupiter on kyllä tässä vaiheessa aika ihanteellinen ja näyttää todella lupaavalta. Se on kasvanut todella tasapainoisesti ja tasaisesti koko ajan ja sen rakenne näyttää todella hyvältä tässä vaiheessa. Jalkojakin on selvästi riittävästi ja niissä ponnistusvoimaa todella hyvin. En uskoisi, että pk-esteestä tulee sille koskaan ongelmaa. :) Jupiter myös käyttää kroppaansa jo nyt todella luontevasti ja taitavasti, sillä on ponnistusvoimaa jaloissa ja vauhtia ja pomppuja riittää. Jupiter tuntuukin oikein tykkäävän pomppimisesta ja tasapainoilusta. :) Jupiter on myös alkanut jo nostamaan jalkaa hyvin nuorena, ensimmäiset kerrat jo heti luovutusiän jälkeen ja nyt oikeastaan ihan kaikki pissat tulee jalka pystyssä. Liittynee tuohon hyvään kropan hallintaan.

Jupiter on myös hyvin koirasosiaalinen. Vilkas luikertelija tässäkin tavatessaan, hyvin ilmaisee alamaisuuttaan vanhemmille. Jupiter on selvästi rauhaa rakastava ja tuntuu vääntävän leikin melkein kenen kanssa tahansa, vaikka toinen olisikin aluksi vähän eri asenteella mukana. Pari pentua on ollut, joista Jupiter ei ole niin paljoa tykännyt, käytös on ollut Jupiterin mielestä selvästi sopimatonta, ja niille Jupiter on murahtanut. Kokonaisuutta katsoen Jupiter on kuitenkin siis valtaosin tullut täydellisen hyvin juttuun kaikkien muiden pentujen ja koirien kanssa. Myös meidän laumaan se on solahtanut vaivattomasti. Tosin en mitään muuta odottanutkaan vanhemmat pojat huomioiden. Jeriko on kiistaton johtaja, mutta Ukon kanssa voi välillä vähän rohkeammin hölmöillä, yrittää samoja keppejä tmv.

Jupiter on vilkas, mutta osaa ottaa myös hyvin rennosti sitten kun mitään ei tapahdu niin kotona kuin autossa tai häkissäkin. Arvostan tätä ominaisuutta todella paljon arkea ajatellen. Lisäksi Jupiter on oikea sylikoira, käy ihan nukkumaan syliin tai kainaloon.


Ei kommentteja: