sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Isolla kirkolla

Lauantaina käytiin Annen luona paimentamassa. Ensimmäiset paimennukset tänä vuonna. Jerikon kanssa vähän muisteltiin hommaa ja olihan Jeriko aika ruosteessa, kuunteli kyllä todella hyvin kun oli enemmänkin epävarma, että mitä nyt saa tehdä. Ehkä ne korvat siitä taas lukkiutuu kun sen oma varmuus taas kasvaa. ;) Ja kyllähän se meno siinä treenin aikana jo parani huomattavasti, mutta huomasi kyllä varsinkin alkuun, että hakukaarella vauhti ei ollut normaalia, kun pohti asiaa.

Otin nyt myös Jupiterin ensimmäistä kertaa lampaille. En ollut ajatellut näin aikaisin/nuorena ottaa sitä lampaille ollenkaan, mutta kun se näkee meillä päivittäin lampaita alkoi jo selvästi näkymään kiinnostus erityisesti ulkona olevia pässejä kohtaan ja kerran karitsoiden päästessä ulos ja niiden siinä iloissaan spurttaillessa, Jupiter myös livahti tarhaan ja alkoi niitä kokoamaan. Mutta erityisesti noiden pässien vuoksi halusin Jupiterille esitellä vähän paimennusta, jotta se saisi kokemuksen, että lampaat liikkuu pois alta. Se selvästi on halunnut alkaa portin takaa painostaa pässejä, mutta kun pässit tietää ettei portin takaa koira voi mitään ja toisaalta odottelee kauroja tmv eikä liiku, niin pelkäsin että Jupiter saisi liian voimakkaasti vain sellaista kokemusta, ettei lampaat väistä.

Niinpä sitten otin Jupiterin pieneen aitaukseen Annella ja hyvältähän se näytti. :) Lampaat ei ollut kyllä mitkään ihanteelliset sytyttelylampaat, kun varsinkin yksi niistä kääntyi herkästi koiraa/pentua vastaan. Jupiter ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt ja enemmänkin piti vaan itse sitten auttaa sitä järkevään asemaan ettei hakeudu liian nokikkain lampaan kanssa. Kovasti Jupiter nimittäin halusikin lampaita pysäyttää ja kun se löysi tasapainon ja lampaat seisahtui, pysähtyi Jupiterkin joko seisomaan kyyryyn tai meni maahan. Oikein hieno poika. :) Noi omat pässitkin on itse asiassa sen verran säyseitä, että Jerikoa tukena käyttäen ne voisi olla jopa herkemmin liikkuvia kuin nuo lauantaiset lampaat ja soveltua pieneen lisäsytyttelyyn, mutta sitten täytyy laittaa asia taas jo hautumaan kun Jupiter vaan saa sen kokemuksen, että lampaita pystyy pistämään liikkeelle. :)

Lähdettiin sitten vielä lauantaina illalla Vantaalle Jupiterin kanssa ja käytiin Anitaa moikkaamassa, ja sen jälkeen mentiin Immille yöksi. Siinä illalla ehdittiin jo vähän katsella liikennettä ja busseja, eikä Jupiter ollut millänsäkään. Immillä ylös vievät portaat oli vähän ongelmalliset, mutta ei siksi että Jupiteria olisi kamalasti pelottanut, vaan se ei vaan tuntunut tajuavan, että myös takajalkoja pitäisi liikutella erikseen. :D Inhottava juttu sattui kyllä lauantai-iltana lenkillä ollessa, kun jostain takaa alkoi aivan järkyttävä pauke ja jyske. Ilmeisesti ilotulitus eurojackpot-voittajan kunniaksi. Jupiter säikähti kyllä, mutta palautui kyllä mielestäni nopeasti. Oli silti kyllä aivan perseestä. :( Ilotulituksia sais olla ainoastaan uuden vuoden aattona, kun siihen osaa varautua.

Tänään käytiin sitten kaupunkikierroksella. Mellunmäestä metrolla rautatieasemalle, siellä pienet kierrokset ja sitten takaisin. Hienosti Jupiter kyllä meni, tuli ritiläalustaa, liukuovea, portaita jotka Jupiter oppi kävelemään hienosti (!), vedettäviä matkalaukkuja ja mitä vielä.. Metrossa Jupiter otti rennosti eikä edes yrittänyt jokaisen ihmisen syliin. Yhden kerran pokka petti, kun metroon sisään tuli isä lapsien kanssa ja poika hihkaisi, että "söpö pentu". Sehän oli tietty selvä kutsu Jupiterille, että "syliin". ;) On Jupiter kyllä hieno keskittymään, kun sitten vielä rautatieaseman aulassa vetäisin lelun esiin taskusta, niin Jupiter oli välittömästi lelussa kiinni eikä ohikulkijat häirinnyt sitä mitenkään. :)

Käytiin sitten myös moikkaamassa Jupiterin veljeä Keeperiä ja omistajaa Merjaa. Oli kyllä mukava tavata! :) Loppu päivä menikin sitten SBCAK:n jalostusluennolla Anu Lappalaista ja Marjo Hytöstä kuuntelemassa. Erittäin mielenkiintoista oli! :)Ei kommentteja: