torstai 14. heinäkuuta 2016

Apina alas selästä

Huh kuinka tunteikkaat kaksi päivää takana. Paimennuskisoista kyse, mistä muustakaan.. ;)
Eilen siis aloitettiin ja 3-luokka ensin, Jeriko heti kolmantena starttaamassa. Lampaat oli vähemmän paimennettuja ja nuoria, melko meneviä, mutta rauhoittuikin sitten kun koira osasi käsitellä oikein hyvin. Jeriko kuului tosin kategoriaan "iik, mikä helkkari toi on?"... :P

No, alku lähti silleen, että lähetin Jerikoa vasemmalta (rata tosiaan samoin päin kuin viimeksi ja treeniaitaukset+poistovarikon portti jäi vasemmalle), mutta ehkä hieman epäselvällä lähetyksellä ja Jeriko lähti aivan suoraan. Pysäytin ja siitä uudella käskyllä lähti vasemmalle, mutta kapeammalle kaarelle kuin mitä Jerikolla on yleensä tapana tehdä. Lampaat lähti myös valumaan ennen aikojaan pitkälle oikealle (valui tosi monilla ja kaikille pidettiin tai oltiin pitämättä samalla tavalla, reilu peli) ja Jerikolla oli sitten pitkä matka saada ne kiinni. Nosto näin ollen ei juuri ollut ja suunta väärä. Pisteitä olisi tullut kaaresta 10/20, nostosta 1/10 ja kuljetuksesta ohjaajalle 3/20.

Tässä kohtaa lampaat kauhistui Jerikon pompottavaa liikkumistyyliä ja otti jalat alleen, kuljetus ohjaajalle siis vauhdikas eikä Jeriko oikein edes saanut flänkeillä niitä silleen kiinni, että olisi pystynyt kunnolla jarruttamaan. Otti kyllä käskyt hyvin ja yritti. Tolppa saatiin kierrettyä, mutta sitten koko triangeli mentiin samalla vauhdilla. Yritin pysäyttää Jerikoa ja jättää kauemmaksi jos lampaat rauhoittuisi, kun saavat tilaa, mutta sama vauhti jatkui ja sitten Jeriko oli taas jo niin kaukana, että ei flänkeillä saanut kiinni eikä pystynyt kunnolla jarruttamaan. Triangeli mentiin kuitenkin jotakuinkin läpi täysin offlinessa, pisteitä 3/30. Jakorinkiin en saanut lampaita millään rauhoittumaan, kun sama ongelma jatkui. Laitoin Jerikoa maahan ja yritin itse "ottaa lampaista koppia" ja pysäyttää, mutta ne juoksi vaan musta ohi. Lopulta tuomari keskeytti, koska ei saatu lampaita haltuun. Jeriko oli aivan loppu, joten olisi kyllä pitänyt itse ymmärtää keskeyttää jo aiemmin, kun näki ettei mitenkään saada niitä rauhoittumaan..

Ukon kanssa sitten odoteltiin 1-luokan alkuun. Ukkokin starttasi luokan alkupäässä. Hakukaari lähti ihan hyvin, mutta sitten Ukko alkoi leikkaamaan sisään ja oli mun nähdäkseni kääntymässä ihan suoraan lampaiden sivulta jo nostamaan, joten pysäytin. Uudella käskyllä Ukko jatkoi eteenpäin, mutta lampaat oli jo lähtenyt liikkeelle ja nostossa väärä suunta. Ohjaajalle kuljetuksessa Ukko otti kohtalaisesti suuntakäskyt, mutta sai sitä kyllä niistä muistutellakin ja sitten kun sain sen flänkille, niin saatoin itse laittaa uudelleen maahan liian nopeasti. Hakukaari 13/20, nosto 1/10, kuljtusohjaajalle 8/20.

Sitten alkoi hyvä osa. Poispäinajon ja kuljetuksen Ukko kyllä osaa hyvin, joskin kuljetuksessa vähän välillä meinaa puskea ohi. Poispäinajo kuitenkin 10/10 ja kuljetus 18/20 (jossain kohtaa oltiin linjalta sivussa). Häkitys meni myöskin nappiin 10/10. Häkistä ulos otossa Ukko kertaalleen vaihtoi suuntaa kesken, mutta muuten ok 9/10. Kokonaispisteet hausta 22/25 ja kokonaisuudessaan 69p eli Paim1 jäi edelleen haaveeksi.

Kyllä nyt ihan suoraan sanon, että itku tuli. Olin ihan epätoivon musertama ja lannistunut. Tää oli Ukon 13. startti kennelliiton kisoissa 1-luokassa kahden vuoden aikana eikä vieläkään lupaa siirtyä eteenpäin vaikka musta on koko ajan tuntunut, että edellytykset sille olisi koska vaan. Tuntui, että paha onni seuraa meitä enkä voi sille mitään ja teki mieli heittää hanskat tiskiin ja joko perua seuraavan päivän startti kokonaan tai pyytää joku muu menemään Ukon kanssa jos sitten vaikka olisi parempi onni.

Oltiin yötä Katjan luona ja Emmikin tuli treenaamaan. Ei todellakaan tehnyt mieli itse treenata, olin niin epätoivoinen. Laitoin Ukon kuitenkin hakemaan lampaat, kun ne oli osittain metsän peitossa, eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Ukko laajensi itse vielä lähempänä ja teki kaikin puolin hyvin. Sama vastaavasti pihan puolelta hakiessa, laaja hyvä kaari ja otti heti lie downin. Jotenkin Ukon on helpompi tehdä hyvä kaari, kun se ei näe kaikkia lampaita. Sama tilanne meillä kotona. Rehellisesti sanottuna uskon kyllä, että osittain johtui myös siitä, että kun olin niin pettynyt ja vihainen (no, se on ehkä väärä sana, mutta äärimmäisen pettynyt ja huonolla tuulella), niin Ukko ei "uskaltanut" omia lampaita itselleen ja säätää omiaan. Mä en myöskään todellakaan pystynyt keskittymään treenaamiseen vaan onnistuneen lie downin jälkeen otin vaan Ukon pois lampailta. Jerikon kanssa otin tolpalta ajo -treeniä johon Katjan herkät pässikaritsat oli just hyviä, koska reagoi ihan samalla tavalla Jerikon olemukseen kuin Klossnereiden lampaat päivällä. Se on vaan niiiiin pelottava. :P Saatiin ne kuitenkin vähän rauhoittumaankin, mutta ei mun olis kyllä Jerikoakaan pitänyt silloin treenata, koska hinkkaamiseksi meni, tein vielä jakoa ja juoksutin koiraa ihan suotta.. :(

Tänään sitten uusi päivä. 3-luokka aloitti taas, Jeriko nyt luokan loppupäässä ja samaiset lampaatkin oli tänään selvästi rauhallisempia kaiken kaikkiaan koko luokan ajan. Jerikon vasen hakukaari oli tälläkin kertaa totutumpaa huonompi, hieman suppea kun normaalisti Jeriko tekee myös vasemmalle hyvin laajoja (mutta sopivia) kaaria. Lampaat lähti taas liikkeelle ennen kuin Jeriko oli tasapainossa, mutta kaarikin oli tosiaan ahdas. Ohjaajalle kuljetuksessa tultiin offlinessa ja melko lujaa vaikka ei kyllä samaa vauhtia kuin eilen. Kaari 15/20, nosto 1/10, kuljetus ohjaajalle 2/20.

Sitten tuli aivopieru. Että piti sellainenkin mennä tekemään, että kierrätin tolpan väärään suuntaan ja lähdin Jerikolla ajattamaan lampaita väärään suuntaan! Olin tekevinäni eilispäivän rataa, kun tänään oli eri suunta ja ihan varsinkin hyvin tiesin sen. Tajusin vasta puolessa välissä ensimmäistä suoraan, että nyt mennään aivan väärään suuntaan ja piti ihan kysyä tuomarilta, että mitä mä nyt teen. :D Täyskäännös siis, tolpan kierto siihen oikeaan suuntaan ja sitten jatkettiin. Ylimääräinen kierros vei toki aikaa ja pisteitä, ja sen lisäksi Jerikon voimia. Sama fiksu ohjaaja joka ajoi rataa väärään suuntaan, tajusi vasta tuomariauton takana vuoroaan odotellessa, että ei ollut koko aamupäivän aikana antanut koirille autoon juotavaa, joten ihan kuivin suin sai koira helteessä juosta. Helkkari mikä idiootti! No, poispäinajossa ei linjat ihan pitänyt, mutta selvittiin, pisteitä 7/30. Nyt saatiin lampaat jakorinkiin rauhoittumaan, yrityksiä jakoon tarvittiin kuitenkin useampi ja siitä pisteitä vain 1/10. Maltan ristillä loppui sitten aika. Olen kuitenkin tyytyväinen. Jäi jotain pisteitä käteenkin ja niiden vähyys on kyllä nyt ihan musta kiinni. Jeriko yritti hienosti, otti pääasiassa käskyt hyvin ja olen kyllä tyytyväinen puudeliini.

Sitten taas odoteltiin Ukon vuoroa ja nyt muistin antaa juotavaakin autoon ja Ukkohan joi. ;) Hakukaari oli Ukolla taas loppuosastaan vähän suppea, mutta en nyt puuttunut, 16/20. Nosto 1/10, väärä suunta? Kuljetus ohjaajalle osittain linjasta sivussa 10/20. Yhteensä hakupisteet 27/50. Poispäinajo ei ollut ihan yhtä hyvä kuin viimeksi ja just ennen ekoja portteja Ukko otti yhden suuntakäskyn väärin ja tämän seurauksena yksi lammas tuli ohi. Pisteitä 7/10. Kuljetus taas oli hyvä 20/20, häkitys oikein oivallinen (Ukko on näissä mun mielestä kyllä tosi hyvä) ja häkistä otto samaan tapaan kuin eilen 9/10. Kokonaispisteitä nyt siis 73 ja PAIM1!!!!!!!!

Nyt voisin hyppiä kattoon, mutta suoraan sanottuna oli niin tyhjä olo tuon jälkeen ja huojennus jotenkin niin suuri eilisen pettymyksen jälkeen, että pidättelin vaan itkua. No, ei se ihan koko aikaa edes pysynyt hallussa. Asiasta oli tullut mulle elämää isompi ja nyt kun sai apinalauma pois selästä oli tunne ihan käsittämätön. Pikku hiljaa siitä toivuttiin kyllä ja tosiaan nyt ei meitä sitten enää 1-luokassa (todellakaan!) nähdä. Nyt hengähdetään, jatketaan treeniä ja startataan joskus 2-luokassa rennommalla fiiliksellä. Huh huh.

PAIM1 PPR1 Woollandian Ukko :)

Nämä on ansaittu. :)

Ei kommentteja: