sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Viimeinen kurssipäivä ja muistilistaa

Tänään oli Jonaksen kurssin viimeinen päivä. Aloitettiin aamulla aikaisin, jotta ehdittiin sitten lähteä ajamaan kohti Tukholmaa ja iltalaivaa. Ukko oli tänään jo aivan selvästi väsynyt. Virheitä tuli enemmän kuin edellisinä päivinä ja jouduin kuitenkin Ukkoa niistä korjaamaan jotta en lipsu koulutuksessa. Hieman pahalta se tuntui kyllä koiran puolesta, toivoin koko ajan, että se jaksaisi vähän paremmin yrittää, jotta ei joutuisi korjaamaan. Eikä se nyt pelkkää korjaamista ollutkaan, että pääsin kehumaankin ja hienosti Ukko sinnitteli selvästä väsymyksestä huolimatta.

Tehtiin lyhyitä sisäflänkkejä poispäinajossa ja sitten lyhyitä flänkkejä yli tasapainon eli noin kello 10-2. Tätä treeniä on tarkoitus jatkaa sitten kotonakin, eli paljon poispäin ajoa ja siinä flänkkäämistä ja etäisyyden kasvattamista asteittain. Ja sitten väliin myös tasapainoon pyöräyttämistä ja siellä flänkkäyttämistä ja tässä etäisyyden asteittasta kasvattamista. Ihan yksinkertainen juttu, mutta hyvä että tästäkin tuli muistutus, että mitä kannattaa tehdä. ;)

Kurssi kokonaisuudessaan oli todella antoisa. Sain aivan älyttömästi pontta treeneihin ja paljon hyviä uusia neuvoja. Ukon saamat kehut lämmitti mieltä ja loi varmuutta, että kun nyt treenaan sitä kunnolla tavoitteellisesti, niin kyllä sillä on ihan hyvät mahkut päästä kisaamaan 3-luokassa. Päätin tehdä itselleni koostetta viikonlopun annista, jotta on jotain mihin on helppo palata.

Ukon vahvuudet:
- vahva ajo, hyvä rauhallinen rytmi ja astelee painokkaasti niin, että lampaat tietää että koira on tosissaan.
- Ajotyyli sellainen, että Ukosta voi hyvällä treenillä saada hyvin itsenäisen ja pitkäjänteisen ajajan.
-  itsevarma ja rauhallinen, ei jännitä lampaita tai hermoile
- ei pure tai tee muutenkaan "typeryyksiä"
- hyväpäinen kaiken kaikkiaan. Jonas sanoi, että Ukolla on eväitä tulla hyväksi "trial dogiksi", jossa myös tästä "hyvästä päästä" on hyötyä :)

Treenattavaa:
- mun annettava Ukon tehdä itsenäisemmin ja vähennettävä kontrollia niissä osa-alueissa, missä Ukko toimii jo kriteerien mukaisesti ja treenien myötä annettava sille kaiken kaikkiaan lisää vastuuta ja luottoa. Näin Ukon vahvuudet pääsee oikeasti loistamaan.
- käskyttämisen tempo hitaammaksi!
- flänkkien loppuosan treenaaminen lyhyillä flänkeillä klo 10-2 välillä
- poispäinajoa pitkiä pätkiä lyhyillä sisäflänkeillä ja pikku hiljaa etäisyyttä kasvattaen
- poispäinajossa Ukon itsenäisen suunnan pitämisen ja tasapainottamisen vahvistaminen
- klo 12 tasapainoon "kiireesti hakeutumisen" vähentäminen, eli koiran ajatus enemmän lyhyisiin flänkkeihin, jolloin se ei kiihdytä kohti klo 12 ja supista kaaren loppua
- eri äänensävyt itsellä!
- maahanmenossa jumittamisesta korjaus "Ukko!"-herätyskäskyllä, eikä lepertelyä, kehu kun on aktiivinen
- yhteistyön ja keskinäisen luottamuksen parantaminen

Ei kommentteja: