torstai 14. huhtikuuta 2016

Talkoilua ja treeniä

Ihan ensimmäisenä kiitos taas kaikille jotka on ollut auttamassa meidän laidunlaajennuksen siivoustalkoissa, erityisesti tässä kiitos Nassu ja kiitos Ilona. :)

Maanantaina Jerikon kanssa agilitytreeneissä tehtiin aika vaikeaa rataa. Ei mennyt ihan nollana läpi. ;) Hauskaa silti oli. Paimennusta on nyt alettu treenaamaan niin, että otan muut erilleen karitsoineista uuhista ja samalla saan tilaisuuden antaa niille lisää kauraa, koska ne on muita laihempia tietenkin imetyksestä johtuen. Karitsat kasvaa hienosti ja on reippaita tapauksia, on jo ängenneet aikuistenkin kanssa samoille kauraämpäreille vaikka niillä olis omakin karitsakammarissa. :)


Ollaan treenailtu pieniä flänkkejä poispäinajossa ja sitten myös tasapainossa molemmilla koirilla. Ukolla selkeästi erityisesti noi tasapainon yli tehdyt pienet flänkit on hankalia, poispäinajossa sujuu muuten hienosti mutta vähän meinaa ahtaaksi mennä, joten olen joutunut niihin puuttumaan. Mutta hyvää treeniä siis.

Jerikolla sen sijaan varsinkin musta kaukana tehdyt flänkit meinaa venyä liian laajoiksi hakukaarimaisiksi. Se irrottaa lampaista kokonaan ja lähtii jonnekin maailman ääriin. Tähän on jotenkin vaikea puuttua, mutta olen pysäyttänyt ja käskenyt ajamaan ja siitä ottanut uudelleen, jolla on kyllä korjannutkin. Jeriko on nyt kaiken kaikkiaan ohjaantunut tosi hyvin kaukana, mikä lupaa tietty hyvää. :)

Keskiviikkona jäi agilitytreenit väliin, kun jatkettiin hakkuujätteen raivaamista laitumen laajennusalueelta. Nassu tuli auttamaan ja Milo tuli mukaan. Koirat sai juosta vapaana, tosin Ukko päätti kokkojen sytyttelyn yhteydessä poistua kotiovelle odottamaan, että kamalan hajuinen touhu loppuu. Se ei vaan tykkää noista polttohommista, vaikka välillä on ihan rennosti siellä myös paikalla. Tänään Ilona tuli auttamaan Kiri ja Milli mukanaan. Ukko ei jälleen halunnut osallistua.

Laidunsiivousten jälkeen käytiin lenkillä ja mentiin sitten tottistelemaan SDP:lle. Jerikolle ekalla vuorolla pk-hyppyä 6-6-9 sarjan osana. Korkeudet 80-85-90-90-85. Jeriko ottaa edelleen apuaskeleen tuohon 9 väliin, mutta eilen kun kokeilin lyhentää sitä väliä 8,5 jalkaan, niin Jeriko alkoi jarruttamaan jo edeltävällä sarjalla, joten se ei toimi. Hyppääminen oli kuitenkin kohtuullisen vaivattoman näköistä ja ojensi takajalkojakin kivasti. Joissain hypyissä selkä oli ehkä aavistuksen notkolla ja alastulon saisi malttaa ottaa paremmin etujaloillaan eikä kiirehtiä takajalkoja alle, mutta muuten olen tosi tyytyväinen. :)Yksi asia mitä voisin toki kokeilla, olisi edeltävän sarjan välien kaventaminen 5 jalkaan, koska Jeriko tuntuu ehkä hieman jäävän "jälkeen" ennen 9 väliä, jonka vuoksi toi lisäaskel onkin ihan paikallaan.. Hidastetusta kuvasti havaitsee yllättäviä asioita.

Ukolle tehtiin häiriötreeniä ja hienosti kesti. Siis vilkuili välillä kyllä Ilonaa, mutta tsemppasi hienosti eikä ahdistunut häiriöstä eikä mun suullisesta korjauksesta (tiukempi "sivu" tmv) jos vilkaisi. Tehtiin häiriötä perusasennossa ja seuraamisessa ja seuraaminen sujui hienosti. :)

Toisella vuorolla Jerikollekin häiriötreeniä, mutta se on sellainen konkari, että turha sitä on kauheasti yrittää häiritä, kun se vaan tapittaa mua. ;) Tehtiin sitten vähän seuraamista ja Ilonalta sain hyvän vinkin tehdä mutkittelevaa seuraamista, ettei Jeriko pääsis alkaa poikittamaan. Vasemmalle käännöksiä on toki tehtykin, mutta ei koskaan tuollaista mutkaa, mutta Jeriko oli heti skarppina mukana, pysyi tiiviinä ja oikeassa asennossa. Vire oli ihan napakymppi, innokas, mutta tasapainoinen. :)

Ukolle toisella vuorolla noutoa johon on tullut hurjasti lisää vauhtia ja asennetta, ja luoksetuloa. Edessä loppuasennot välillä vähän vinoja, mutta en noista jaksa ihan hirveästi nillittää. Asenne Ukollakin oli ihan rock. ;) Olipa kiva kyllä pitkästä aikaa tottistella seurassa, kiitos Ilona! :)

Ei kommentteja: