keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Turhaumaa

Viikonloppu oli koirille lähinnä vapaa, tosin Ronja oli kylässä/hoidossa lauantai-sunnuntai kun oltiin kaverin häissä. :) Mutta muuten ei mitään suuremmin treenailtu, sunnuntaina pienet pyöräytykset samalla, kun käytiin lampaita tsekkaamassa.

Maanantaina yritin saada Jerikolle jälkikokeeseen paikkaa. Tuija apuna soittelemassa toisella puhelimella, reilu 20 minuuttia yritettiin turhaan eikä linjasta päässyt läpi, lopulta sitten 8. varasija. Hitto, kun osaa olla vaikeeta jälkikokeisiin pääsy. Tällä alueella ei edes enää oikein oo syksyllä kokeita, hätäpäissäni kävin taas kisakalenteria läpi ja nappasin pari koetta muistiin joihin voisin yrittää päästä. Miten ihmiset saa koiriaan käyttövalioiksi jäljeltä, kun koepaikankin saaminen on näin hankalaa?? Ilmiselvä vastaus on, että osa paikoista menee tiskin ali jo ennen ilmoittautumisen alkamista seuran jäsenille tmv, mutta se ei nyt vähennä yhtään mun harmistusta. No, ainakin tälle syksylle on piirinmestikset, mutta toki olis toivonut jotain "pikku kokeitakin" ehtivänsä käydä.

Soittorumban jälkeen käytiin lenkillä ja Jeriko, Ukko ja Meea painoi päät viidensinä jalkoina, hauskaa oli selvästikin. :) Lenkiltä sitten suoraan Valkeakoskelle tottistreeneihin. Jerikolle täyskäännöksiä ja hitsi kun onkin vaikeaa saada se takapään käyttö täydelliseksi. Välillä laiskottelee, välillä tulee tosi kivasti ja voimakkaasti, välillä meinaa istahtaa. Jatketaan kuitenkin viilaamista. ;)

Liikkeestä istuminen nyt pariin kertaan heti oikein, toivon mukaan tämä on merkki jostain. ;) Luoksetulo apparin kiinnipitäessä ja nostattaessa, hienolla voimalla tuli, näitä vaan lisää.

Metrinen suoraan (aiemmin oon ottanut aina ensin matalamman) ja menohyppy oli oikeinkin hyvä, paluuhypyssä miettii ponnistuskohtaa ja rima tippuu kevyestä kosketuksesta. Paluuhypyn ongelma taitaa olla nyt siinä, että umpiesteen läpi Jeriko ei tietenkään näe kunnolla kuinka kaukana olen ja yrittää paluun hypätä mahdollisimman lyhyellä kaarella, ettei varmasti törmää. Menohypyn Jeriko hyppää tosiaan lennokkaasti eteenpäin. Mutta eiköhän se paluuhyppykin siitä harjoitusten myötä parannu, nyt on ainakin jo tosi hyvällä mallilla hyppynouto kokonaisuudessaan.
Vinoeste viimeisenä, ihan vaan ettei sitten unohdu sen suorittaminen. ;)

Ukon kanssa tosi lyhyt treeni ettei kuumassa vire läsähdä. Alkuun ihan pari seuraamispätkää ja Ukko oli kyllä todella hyvässä vireessä! :) Ukon täyskäännökset on kyllä hyvät, siitä tykkään. Liikkeestä istuminen onnistuu jo ilman mitään merkittäviä apuja, näistä pari palkkausta. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo suoraan palkalle jalkojen välistä niin, että vapautin "jes" -sanalla juoksemaan. Oon miettinyt, että saisko luoksetulon lähtöön jännitettä ja vauhtia sillä, että vapauttelis suoraan "jes"-sanalla ja silloin tällöin vaan varsinainen kutsu..? Kokeillaan. ;)

Ukon hyppy ja vinoeste on edelleen tosi vaivattomat, mitäs muutakaan. Ukon kanssa on toteutunut juuri se mitä pohdin luustokuvausten jälkeen, että jos oppii hypyn nopeesti, niin sitten sitä ei enää hinkkailla suuremmin ettei rasiteta kyynäriä. Ja nyt ollaan siinä pisteessä, että Ukko hyppää vaivattomasti ja kevyesti, todella kauniilla tekniikalla metrin tai 1,05 m, joten näitä ei hinkkailla suuremmin ja katsotaan vaan saadaanko paukut kuntoon jälkikoetta ajatellen.

Illalla käytiin vielä tsekkaamassa lampaat ja vedet ja siinä sitten päätin pieneksi iltapuhteeksi aloittaa häkittämisen. Lampaiden sairastaessa yritin sitä jo kerran aikaisemmin ja osoittautui todella vaikeaksi jollei melkein mahdottomaksi tehtäväksi. Porukan johtaja on päättänyt, että se ei häkkiin mene ja noiden häkittäminen onkin sitten monin verroin haastavampaa kuin esim. ns. villien lampaiden! Jerikon kanssa aloitettiin ja väännettiin sitä moneen kertaan, aina viime hetkellä joukon johtaja päätti lähteä pois häkistä, vaikka olis jo melkein sisällä ja kaikkien päät kohti häkin päätyä. Varmaan 20 minuuttia putkeen taisteltiin ja multa pääsi parit ärräpäät ja uhkaukset padasta lampaille. Lopulta yritin ottaa Ukkoa avuksi toiselle laidalle blokkaamaan ohituksia, mutta Ukko joko alkoi säätämään omiaan tai jumitti silmään, kun lampaat ohitti.

Jeriko oli sitten niin väsynytkin, että vaihdoin Ukon "päätyöntekijäksi" ja Jeriko sai levätä hetken ja sitten blokata sivulta. Saatiin kuusi lammasta lopulta häkkiin Ukon kanssa, pomo mukaan lukien. Vaati siis Ukon puskemista ja mun ihan fyysitä lampaiden kääntelyä häkkiä kohti, mutta menipä lopulta! :D Kaksi koukkasi vielä ohi, mutta sitten Jerikon avulla tosi nopsaan sai ne portin raosta häkkiin. Siihen sitten "pienet" tuuletukset, pojat tuuletteli juoksemalla lähteeseen uimaan ja sai toki superkehut. Ehkä seuraavalla kerralla noiden häkitys sujuu jo vähän nopeammin, nyt aikaa meni kaikenkaikkiaan varmaan noin puoli tuntia. :D

Eilen oli agilitytreenit. Jerikolla tosiaan ainoastaan nyt ryhmäpaikka, mutta Ukkoa olen kuskannut mukana ihan vaan sillä ajatuksella, josko se vähän turhautuisi siitä ettei pääse itse treenaamaan ja nostattaisi kierroksia ja vauhtia. Ja kyllähän Ukko vähän ääntään availi autossa, että jospa se siitä sitten. ;)

Jerikon kanssa ollaan unohdettu juoksu-A ja tehty nyt ihan 2on2offia, upeita suorituksia teki nyt ainakin, ei mitään himmailua ja välillä juoksi kyllä läpikin, mutta sitten sellaisia ihan täydellisiä nopeita puhtaita 2on2off-kontakteja ettei oikein parantamisen varaa jäänyt! Jeriko on kyllä niin loistava, kun se tekee aina täysillä eikä sille tarvii montaa kertaa tehdä jotain asiaa ennen kuin hoksaa mitä taas haetaan. Helppo kokeilla erilaisia juttuja ja palata sitten taas vanhaan. Juoksukontaktihan muuten aukes Jerikolle tosi nopeesti, mutta niitä harjan yli sinkoamisia ei oikein tuntunut saavan haltuun, kun vauhti oli liian kova, joten sen vuoksi vaihdettiin takaisin vanhaan.

Tänään olis tarkoitus käydä vähän autokaupoilla, kun vanha Golf sanoo sopimustaa irti. Katsotaan saisko jo tänään uuden koira-auton vai joutuuko vielä ettiskeleen. ;)

Ei kommentteja: