keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Hasta la vista!

Kotona alkaa näyttämään tältä:


Tarkoittaa sitä, että hetki lähenee, kun voidaan sanoa hyvästit tälle kämpälle. Voin kertoa, että sitä päivää olen odottanut jo vuosia! ;) Sunnuntaina tehdään siis muutto uuteen kotiin, kamalasti on ollut järjesteltävää ja juoksevia asioita siihen liittyen, puhumattakaan nyt tosta pakkaamisesta. Onneksi ei tarvi muuttaa yhtään useemmin!

Viime sunnuntaina pidin toisen treenikerran Ylökkin jälkikurssille, joka sai ehkä yllättävänkin ison osanoton. Koirakot oli hienosti harjoitelleet kotonaan ensimmäisellä kerralla antamiani harjoituksia ja nyt päästiin edistymään. Lopuksi tehtiin esineruutu, johon Jeriko ja Ukkokin pääsi mukaan. Esineet vasemmalla keskellä, keskellä hieman taaempana ja oikeassa takakulmassa. Jeriko nosti vasemmalta esineen heti. Keskiesine ei meinannut ensin nousta, välillä ilma seisoi tosi pahasti eikä Jeriko oikein saanut varvikosta hajua. Nosti sitten ensin oikean takakulman ja sitten vasta keskiesineen. Ukolla oli vielä enemmän vaikeuksia. Vasemman reunan esine ei noussut millään, keskiesineen ja takakulman nosti ja olisi totta vie pitänyt lopettaa siihen! Jouduin menemän auttamaan viimeisen kanssa ja siinä vaiheessa Ukko oli jo niin paiseessa, ettei noteerannut esinettä vaikka seisoi sen päällä. Lopulta kyllä nosti ja siitä isot kehut vaikka kyllä ärsytti...

Esineruutuilun jälkeen lähdettiin paimentamaan, mutta en nyt oikein kuollaksenikaan muista miten treeni meni... :D

Maanantaina käytiin Tuijan kanssa tekemässä pienet treenit ja sitten lenkille. Tehtiin treeni Hakametsän pihassa, missä ei olla hetkeen oltu eikä koskaan tehty hyppyjä. Molemmille pojille tuotti kyllä pk-hyppy nyt vaikeuksia. Jerikolla ensimmäinen 80 cm hyppy kauheeta arpomista ponnistuspaikan kanssa mennen tullen, tosin toistojen myötä paransi ja itsevarmuus kasvoi selvästi ja loppuun vielä tauon jälkeen pari hyppyä ihan hyvällä menestyksellä 85 cm. Ukon kanssa metrinen ei onnistunut millään vaan Ukko räpelteli ponnistuspaikkojen kanssa. Tyytyminen oli 95 senttiin, jonka Ukko taas ylitti erittäin rennosti ja ilmavasti.

Tiistaina käytiin taas paimentamassa ja nyt oli kyllä aivan huipputreenit! :))) Jerikon mielentila oli aivan erilainen kuin aikaisemmin, rauhassa työskenteli eikä ärsyyntynyt lampaiden tuijotteluistakaan yhtään. ;) Tehtiin häkkiharjoitusta pienellä häkillä ihan vähän, mutta kun se meni niin hienosti, niin otin Jerikoa isompaan häkkiin ottamaan ulos sieltä noin viiden lampaan porukan kerrallaan. Sielläkin Jeriko toimi rauhallisesti, tuli väliin osoittamaani kohtaan jakamaan ja jätti tuijottelevat lampaat selkänsä taakse yhtään siitä ahdistumatta. Välillä lampaita pyöri joka puolella Jerikon ympärillä ja silti pokka piti hyvin. :)

Ukon kanssa meni myös ihan kivasti, vaikka Ukon harjoituksen aikaan pellolla ammuttiin jotain variksia tms kiväärillä. Alkuun Ukko ei tuntunut kuulevan laukauksia ollenkaan, mutta sitten kun ampujat tuli ihan aitauksen viereen ampumaan niin kyllä kuunteli ja vähän ehkä paineistui ettei ihan niin rennosti työskennellyt, mutta jatkoi hommia silti. :)

Tänään Jeriko kävi taas Katriinan käsittelyssä ja nyt oli Katriinalla hyviä uutisia Jerikosta, kun isot jumit oli nyt hyvin auennut eikä lantiossa tällä kertaa mitään jäykkyyksiä. Lievää jäykkyyttä rintakehässä tuoreeseen kolaukseen viitaten ja tiedänkin kyllä tapauksen mistä tämä ehkä tullut.. Joka tapauksessa kaikki isommat jumit auenneet ja Jeriko nyt käsittelyn jälkeen taas erinomaisessa kunnossa. :)

Jerikon käsittelyn jälkeen lähdettiin Ukon kanssa agilitykisoihin Tamskin tallille metsästämään viimeistä nollaa 2-luokasta. Johanna Wütrichin radat, tai meidän osalta eka rata, oli oikein kiva. A:n jälkeen oli taas vähän käännöstä, mikä ei meidän kannalta ihan paras vaihtoehto, mutta kuitenkin oikein kiva rata. Ja nollahan sieltä tuli! Ukko oli kolmas radalla ja eka nolla, sitten jänniteltiin loput 20, että miten meidän käy, tuleeko nopeampia nollia ja riittääkö aika vielä sertiin. Muutama nolla tuli, mutta Ukko piti paikkansa ja näin ollen siirtyi nollavoitolla 3-luokkaan! :) Aika -9,03, etenemä 3,81 m/s.Nyt aattelin jättää Ukon pienelle kisa- ja mahdollisesti myös treenitauolle. Katsotaan kuinka saatais Ukolle vähän intoa ja vauhtia lisää, jospa se tepsisi että joutuis vähän aikaa katsella vaan kun Jeriko treenaa... ;)

Ei kommentteja: