sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Hyviä ja ei-niin-hyviä treenejä

Eilen oli alueellisen valmennuksen treenit SDP:llä. Odotin treenejä innolla, kun Ukon kanssa on kulkenut viime aikoina niin hyvin. Toisin kävi kuitenkin nyt. Rata oli aika haastava kuten yleensäkin, mutta sitten vastaan tuli hieman yllättäviäkin ongelmia eikä missään vaiheessa päästy oikein kunnolla vauhtiin.. Tai yksi suora vedettiin läpi kerrasta aika sujuvasti, mutta muuten oli koko ajan takkuamista ja oma mieliala laski. :( Kökkö.

Agilitytreenien jälkeen käytiin Darjan ja Ilon kanssa tokoilemassa. Ilo on kyllä kiva poika ja todella iso! :D Mutta pojilla oli hauskaa kaahata keskenään kilpaa. :) Siis lenkillä ennen treenejä. Itse treenit meni tosi kivasti. Ukon kanssa otin tottis/bh-kaavion seuraamista aika lailla kokonaisuutena ja hitsi sen vire kantoi hienosti kokonaan läpi. :) Liikkeestä istuminenkin alkaa toimimaan koko ajan paremmin. Siinä namilla palkkaaminen on selvästi se paras ratkaisu, silloin pylly laskeutuu tosi nopeesti maahan. :) Luoksetulo on yleensä ollut nopeempi, oliskohan tässä Ukko ollut jo vähän väsähtänyt päivän touhuista tai sitten hämääntynyt siitä kun pimee alkoi jo laskea.. Noudossa sama juttu, tai ensimmäisellä toistolla vähän vielä huonompi, kun ei meinannut erottaa ensin kapulaa ollenkaan varjoista, mutta siitä ei voi koiraa syyttää. :D Vielä otettiin vähän hyppyä ja ei voi muuta taaskaan sanoa, että ai että kun Ukko hyppää kauniisti! Aivan uusi alusta hypätä nyt tuota hyppyä, mutta 90 cm ylitti todella kauniisti ja kevyesti. Metrisessä tuli pari riman tiputusta, mutta tää oli tosiaan eka kerta ulkona ylipäätään ja hämäräkin jo vähän oli, että en ole kyllä Ukon kanssa yhtään huolissani tosta hypystä. Täytyy ottaa videolle joku kerta. :)

Jerikolla kans kiva meininki, seuraamisessa korkea vire ja nyt oli vähän jo siinä ja siinä, että pitäiskö huomauttaa kun hengitys oli niin äänekästä. Kerran vähän huomautinkin ja Jeriko sitten pidätteli vähän paremmin. ;) Mua ei kuitenkaan toi "äänekäs hengitys" haittaa, korkeaa virettä mä haenkin. Nyt meni pitkän suoran päässä täyskäännöskin tosi hienosti ja muutenkin Jerikon kanssa myös tottiskaavio kivasti. Luoksetulossa ja noudoissa Jerikolla tosi hieno voima ja vire taas kerran, tykkään. :) Jerikolle myös muutamat hypyt. Jerikon kohdalla alkoi olla jo oikeasti pimeää ja lampun valossa hyppyytin, mutta ihmeen hyvin Jeriko kyllä teki siihen nähden. Hyppynouto 60 cm ensin alle ja se oli hieno. Lelun kanssa 70 cm hienosti ojentui takajalat ja itse asiassa otin nyt sen 80 cm myös ja Jeriko ylitti senkin itse asiassa aikas hyvin olosuhteisiin nähden. Ei ojentunut takajalat, mutta ei ollut mikään paniikkirepäisykään. Hyvältä alkaa näyttään. :)

Nyt tarvii vaan ottaa säännöllisesti hyppyä ulkona eri kentillä. Ukon kanssahan se metrinen tulee varmaksi ja valmiiksi tosi nopeesti, mutta en kyllä meinaa laittaa Ukkoa hyppäämään kiinteää metristä, ennenkuin se hyppää varmasti hipaisematta joka kerta ton harjoitusesteen 1,05 m tai 1,10 m. Ukon kanssa ei nyt riskeerata sen suhteen, että voisi tulla loukkaantumisia, sen enempää fyysisiä kuin henkisiäkään. Samoin kyllä Jerikon kanssa edetään, että 1,05 tavoitteena, mutta Jerikon kanssa sinne on vielä matkaa.

Tänään käytiin tekemässä juoksu-A -treeni. Kyllä tää on vaan sellanen oppimismatka itselle, ettei tule koirille liian helppoa tästä. :D Jerikon kanssa eka sarja aika surkee. Pari loikkausta alastulolta tuli, mutta onneksi huomasin sentän nämä. Monta toistoa meni ennen kuin tajusin siirtää etupumpperia lähemmäksi, jotenkin en vaan nähnyt sitä, että Jeriko otti askeleen juuri ylösmenon ja pumpperin väliin. Sitten kun tän tajusin korjata, niin Jerikolla meni tosi kivasti. Otin omaa liikehäiriötä mukaan ja Jerikoa ei tuntunut juurikaan häiritsevän. Loppuun sitten vielä ihan paikoiltaan ohjaukset, että tulee varmasti onnistuneet viimeiseksi. Kun nyt sitten noi pumpperin paikat olis jo ensi treenissä kohdillaan heti alusta asti, niin kyllä tästä sitten edistytäänkin.. :D


Ukko teki tosi hienosti alusti asti. Ukolle etupumpperin sopiva paikka on noin 15 cm kauempana kuin Jerikolla, selvästi pidemmällä laukalla tulee ja heti alkoi tulemaan hyviä toistoja Ukon kanssa. :) Ukolle mun liike on selvästi pahempi häiriö ja yhden kerran tarjosi ihan tosissaan 2on2offia. Otin sitten Ukolle enemmän ihan paikaltaan ja lopuksi ihan hitaasti kävelin rinnalla. Tästäkin Ukko hieman hidastui aluksi, mutta näinhän se aina koulutuksessa on: uuden elementin lisääminen saattaa heikentää aluksi suoritusta, mutta kun toistaa samalla pienellä häiriötasolla ja koira tottuu siihen, niin vanhan suoritustaso palautuu. Ja niinhän Ukko tekikin sitten ihan hienoa suoritusta myös mun pienessä häiriöliikkeessä. :)


Ei kommentteja: