tiistai 25. helmikuuta 2014

Juoksukontaktitreeni vol4

Tänään oli neljäs kerta juoksukontaktitreeniä. Ensin tein kuitenkin parit toistot puomia molemmilla, Ukolle myös pari kertaa pussin läpi juoksu, kun se siinä sattui keskellä lattiaa olemaan. ;) Ei tuottanut kyllä mitään vaikeuksia, joten kyllä se varmaan vaan niin oli, että musta pussi pitkän tauon jälkeen oli liikaa, muuten ei suurta ongelmaa. Puomin Ukko teki nyt parhaiten ikinä, Ukko suorastaan spurttasi puomille eikä laskenut raville alastulolla vaan tuli ihan kohtuullisen hyvällä vauhdilla loppuun saakka! Hyvältä alkaa näyttämään! :)

Jeriko teki myös pari kertaa puomin. Ensin meinas karata ennen aikojaan puomilta, mutta sitten teki aivan nappisuorituksen, tuli lujaa loppuun ja iski etutassut maahan ja pysyi siinä kun juoksun sivuun asteen taakse ottamaan vastaan. :)

Sain neuvoja Facebookin Juoksukontaktit -ryhmässä ja nostin sitten A:n palat maxipöydän päälle, kun säädettävän A:n palaset on jossain hukassa. Tässä kävikin yllättävästi: Jerikon juoksutekniikka parani siinä mielessä, että alkoi juoksemaan ehkä vieläkin lujempaa ja matalampana. Ainut, että otti sekä ylös- että alasmenon yhdellä askeleella, käytännössä yksi laukka-askel jäi siis uupumaan eikä osunut kontaktiin kertaakaan. Hups. :D Näistä sai kuitenkin vielä toistaiseksi palkat, jatkossa on tarkoitus laittaa pumpperi ainakin A:n harjalle ja katsoa miten saadaan laukka rytmitettyä niin, että tulee ainakin alastulolle yksi laukka-askel lisää. Parhaan rytmin löytämiseksi se toinen laukka-askel pitäis varmaan saada ylösmenollekin. Tilasin tätä varten jo sähkökourua, katsotaan saisiko ne jo tällä viikolla kotiin. Tosin huomisen jälkeen en taida tällä viikolla enää ehtiä treenaamaan..


Ukosta en saanut videota kännykkäkameralla, koska Ukko tarvitsee vielä enemmän apua, että suorittaa koko A:ta. A:n korotus aiheutti ainakin nyt alkuun Ukolla sen, että Ukko loikkii enemmän kuin matalalla A:lla. Ja nyt kun asiaa ajattelen, taisi olla niin, että Ukkokin otti vain yhden laukka-askeleen alastulolla. Eli pumpperi käyttöön Ukollekin. ;) Vauhtia ja matalaa juoksuasentoa haetaan Ukolle vielä ensin, vasta sitten aletaan erottelemaan kontaktin kosketukset ja hudit toisistaan.

Tänään tehtiin myös pienen pienet tottikset, seuraamista epäsäännöllisesti palkkaillen: Ukolla vahvistetiheys 1-10 askelta, keskimäärin 7 askeleen välein; Jerikolla 1-15 askelta, keskimäärin 9 askeleen välein. Aika lyhyitä pätkiä siis, mutta näistä jatketaan johdonmukaisesti eteenpäin.

Jerikon vire oli just kohdillaan, meinas olla vähän "äänekästä hengittämistä", mutta sen vielä sallin kun meininki on noin hyvää. Ei poikittanut eikä painanut, mutta oli just sopivan tiivis. :) Suorat kulmat lähdes täydellisiä, täyskäännöksissä jää kyllä edelleen vajaaksi takaosan käännös. Hitsi pitäis muistaa jumpata vadin ympärikiertoja vastapäivään jos sillä vaikka treenaantuis toi takaosan käyttö. Luulen kyllä, että on enemmän malttamattomuudesta kiinni, korkeessa vireessä ei jotenkin malttais kääntää loppuun asti..

Ukolla taso vähän vaihteli, välillä todella hyvää seuraamista, tiivistä ja vire hyvä, välillä jouduin ottamaan pätkän uusiksi kontaktin tippumisen vuoksi. Paransi kyllä aina sitten korjaamisesta ja valtaosa pätkistä meni hienosti. Täyskäännökset Ukko kyllä osaa, suorissa kulmissa menee vähän yli. :D

Täytyy sanoa, että Jerikon kanssa on ihana treenata kaikkea uutta, kun se lähtee aina niin nopeasti vastaamaan koulutukseen. :) Hoksaa nopeasti mitä siltä haetaan ja lähtee suorittamaan täysiä. Ukon kanssa kestää aina pidemmän aikaa ennen kuin Ukko tajuaa mitä siltä odotetaan ja ennen kuin sen itseluottamus kasvaa. Mutta kontaktitreenejä jatketaan, olen tosi tyytyväinen molempien kehitykseen puomilla ja A:lla. Juoksu-A:ta on sitä paitsi tosi hauska treenata! :)

Ei kommentteja: