maanantai 17. kesäkuuta 2013

Tokoilua

Ollaan nyt yritetty ihan oikeasti aktivoitua tokoilun suhteen, vähän ne SM-kisat painaa päälle.. :D Perjantaina piti käydä tokoilemassa Taijan kanssa Kotikoskien kisojen jälkeen, mutta kun aikataulu venähti ja sään herrakin heitti vettä niska oikein olan takaa, niin jäi sitten väliin. Lauantaina käytiin mökillä ollessa sellaisella maalaisurheilukentällä tokoilemassa. Jeriko teki vain kaukkareita ja tunnaria, mutta huipusti tekikin! Kaukkareita tein ekstrapitkältä matkalta (reilu 20 metriä) ja vielä jalkapallomaalin takaa hämyksi. Hinkattiin seiso-maahan ja seiso-istu vaihtojen tekniikkaa viimeisen päälle. Seiso-maahan vaihtoja tehtiin varmaan viisi ennen kuin Jeriko oikein kunnolla teki hissin ja sai siitä sitten vasta palkan! Ei sillä muillakaan toistoilla liikkunut kuin toinen takajalka aivan aavistuksen, mutta hiotaan kun on vara hioa. ;) Ja aivan huippua kuinka Jeriko kestää sen, että hinkkaan ja parantaa sitten. Seiso-istu vaihto meni itse asiassa sitten kerrasta oikein, kun Jerikolla tais olla sitten kirkkaana mielessä toi takapainoisuus. :)
Tunnaria tehtiin pitkähkössä ruohikossa/heinikossa niin, että kapularyhmiä oli kolme eikä mitkään siis selvästi näkyvillä. Ensimmäisellä toistolla Jeriko hämääntyi ja otti ensimmäisestä ryhmästä yhden mukaansa samalla kun jatkoi etsintää ja vaihtoikin sitten omaan. Toisella toistolla ei enää mitään epäröintiä ja itseasiassa otti jo tuulesta kauempaa oman tuoksua. Kolmannella toistolla vaihdoin kolmannen kapularyhmän paikkaa toiselle puolelle ensimmäistä ryhmää ja taas Jeriko otti ilmasta hajun omalle ja haki hienosti! :)))

Ukko teki vähän luoksetuloa ja seuraamista. Luoksetuloon on nyt pakko ollut vaihtaa, että tulee suoraan sivulle, kun en saa sitä tulemaan eteen vauhdikkaasti ja varmasti suoraan. Varmempi nyt sitten tehdä sivulle, koska sivulletulon Ukko osaa paremmin eikä sitten ole niiden ylimääräisten pistemenetysten paikkaa siinä edestä sivulle siirtymisessä. Muuten Ukon kanssa lauantaina treenaaminen tuntui vähän väkisin vääntämiseltä, en oikein saanut siihen kunnon virettä ja lopetenkin aika lyhyeen etten liikaa harmistu.

Sunnuntaina käytiin tokoilemassa Minnan ja Virpin kanssa, ja kyllähän silloinkin kastui! Jeriko teki ohjattua ja ruutua. Merkit tuotti vähän vaikeuksia, kun ei  oltukaan hetkeen tehty matalilla merkeillä eikä Jeriko meinannut oikein hahmottaa. Lisäksi merkkejä oli niin paljon, ettei Jeriko oikein tiennyt, että mille niistä menisi. Mutta hyvää treeniä se oli (!) ja Jerikolla on merkkimotivaatio nyt kohdillaan eikä yritä ryntäillä ohi! Ohjatun molemmat suunnatkin meni hyvin. Ruudussa jäi vähän etukulman tuntumaan ensimmäisellä kertaa ja siitä korjasin keskelle, lopuksi otin vaan ihan läheltä leikittelyä ruudun keskikohdan kanssa, että Jeriko sai sitä hakea. Meni siis ihan kivasti. :)

Ukolla oli hyvä vire vaikka olikin häiriötä. Teki ihan kivasti seuraamista, käännöksissä ei vaan ihan priimasti työskentele. Niitä käännöksiä sitten vähän hiottiin ja alkoihan ne sujua. :) Luoksetulo sivulle oli kyllä tosi hieno ja Ukolla tosiaan oli kiva vire. :) Paikkamakuu meni hienosti Uunon ja Jan kanssa.

Tänään käytiin sitten vielä Taijan ja Simon kanssa tokoilemassa. Jeriko teki ruutua, ohjattua ja luoksetulon stoppia. Ruutu ja ohjattu meni heti kerrasta tosi kivast, ei mitään yritystä ohittaa merkkiä vaan suora hieno asento merkin taakse! :) Siitä kehu ja palkaksi pääsi jatkamaan tällä kertaa, seuraavalla kerralla varmasti sitten taas palkkailen suoraan merkille. Luoksetulon stoppi olisi voinut olla napakampi, mutta olihan se ihan ok.

Ukko oli taas tosi kivassa vireessä. Asia on varmasti niinkin, että yksin treenaillessa mun oma vire on vähän huono, ei oo niin kiva yksin treenailla ja Ukko heijastaa sitä tosi helposti. Sitten seurassa treenaillessa on mukavampaa ja Ukollakin sitten parempi mieli. :)
Anyway, luoksetulo suoraan sivulle oli nyt kyllä tosi hieno! Oikea ratkaisu siis muuttaa suuntaa tämän kanssa. Seuraaminen hihnassa oli vähän väljempää ja ne käännökset edelleen vähän väljiä vaikka olikin parempia kuin eilen. Vapaana seuraaminen sitä vastoin oli aikas priimaa, tiivistä, intensiivistä ja käännöksetkin pysyi mainiosti kasassa! :)) Vielä Ukko teki liikkeestä maahanmenon kokonaisena liikkeenä, jossa ainut ongelma on maassa jähmiminen, kun ei meinais nousta ylös ollenkaan. Liikkeestä seisominen meni myös hienosti, siitä pyysin Taijan naksuttamaan ja palkkasin heti, koska on ollut Ukolle vaikeeta nää toisistaan erottaa. Paikkamakuu oli Ukolla hyvä ja rauhallinen Simon kanssa. Kaiken kaikkiaan siis tosi hienot treenit! Juhannuksen jälkeen sitten varmaan seuraavan kerran tokoilua, tästä on hyvä jatkaa. :)

Ei kommentteja: