maanantai 4. kesäkuuta 2012

Vihellyksiä

Mulla alkoi tänään työt. Paikka on tuttu, työnkuva vaan hieman erilainen kuin aikaisemmin, mutta sinänsä helppo siellä aloittaa. Muuten en varmaan tällaista päivää olis jaksanutkaan, jos töissä jo olisin väsähtänyt! :D Töistä lähdin äkkiä kaupungille etsimään mekkoa pikkuveljen häihin, jotka on tän viikon lauantaina! En yhtään myöhässä ole liikkeellä en, ei nyt vaan ole päässyt kaupoille ja nytkin kauheella hädällä. No, löysin mekon, ainakin luulen niin.. Mulla kun on vähän tapana alkaa jälkikäteen aina miettimään oliko joku hankkimani asia sittenkään hyvä.. :D Ei koske eläimiä. ;)
Kaupungilta sitten äkkiä kotiin, just ehdin syödä banaanin ja jogurttia ja sitten paimentamaan Mahnalaan Tuijan ja Ronjan kanssa.

Tällä kertaa muistin ottaa pillinkin mukaan ja aloin Jerikolle opettamaan pillikäskyjä. Suurin osa opettelusta kyllä meni siihen, kun opettelin itse puhaltamaan niitä! :D Aja-käsky luonnistuu vielä joten kuten, mutta sitten maahanmenoon, että saisi oikeasti kimeän terävän äänen, niin ei meinannut millään onnistua. Loppua kohden kyllä alkoi sujumaan viheltely paremmin ja tuli enemmän niitä hyviä kuin huonoja vihellyksi. :D

Puhaltelin siis maahan ja aja-käskyjä, kun ennakoin Jerikon muutenkin tekevän niin ja annoin suullisen käskyn jos ei heti toteutunut pillistä. No, eihän Jeriko niitä nyt ihan vielä oppinut. Maahan meni kyllä hakukaarilla aika hyvin, mutta se johtui siitä että vihelsin kun Jeriko muutenkin oli jo tasapainossa ja menossa maahan. :D Sen siitä vaan huomas, että silloin kun Jeriko meni maahan pillillä, niin se meni sinne vähän liiankin räväkästi, saisi vähän hiipivämminkin painua maahan niin kuin suullisella käskyllä. Vaikka sitten suullisen käskyn kohdalla nyt harmittelen sitä, ettei Jeriko meinaa mennä siitä ensimmäisestä käskystä, koskaan ei ole tyytyväinen. :D Ehkä siis pitää vaan olla iloinen jos käsky toimii hyvin. ;)

Aja-käsky tarvii vielä enemmän vahvistusta, pari kertaa Jeriko kyllä nousi maasta ajamaan ihan pillillä. Se oli kiva huomata ja toiveenakin, että nyt pillikäskyyn yhdistyisi hieman erilainen mielentila ja ajo lähtisi rauhallisemmin, suullisella käskyllä tuppaa välillä pomppaamaan ylös liian nopeasti ja lähtevän liian reippaasti eteenpäin. Se siis, että Jeriko hieman epäröi pillikäskyn kanssa ja nousi hitaasti, oli juuri hyvä juttu. Toivottavasti ei siitä miksikään muutu, vaan yhdistyy käskyyn ylipäätään. :) Viheltelin tietty siinä sitten muutenkin, kun Jeriko ajoi sopivan rauhallisesti.

Käytiin myös tekemässä isommalla mäkilaitumella pari hakukaarta. Ensin ihan vaan testimielessä lähetin Jerikon noin 100 metrin matkalle hakemaan lampaita mäen alta. Aluksihan Jeriko ei nähnyt lampaita ja kun näki lampaat niin näköyhteys muhun katkes. Jeriko pysähtyi sitten kesken, mutta jatkoi hyvin vasenta kaarta kun annoin lähetyspaikalta käskyn ja katosi taas näkyvistä mäen taakse, mutta ei sitten kaarta loppuun tehnyt ilman että menin hieman lähemmäksi auttamaan. Vielä liian vaikea tuollainen. Sitten laitoin Jerikon hakemaan lampaita mäen päältä niin, että lähetin Jerikon rinnalta, mutta lähetyksen jälkeen juoksin lähemmäksi lampaita (en nähnyt niitä edes lähetyspaikaltani) niin, että näin ne ja Jeriko näkis mut kaarellaan. Sitten tuli tosi hieno kaari! Jeriko ei kyllä epäröinyt niin yhtään enkä toisaalta huomannut olisi mua kaarella katsellut. Kai se kuitenkin jostain silmäkulmastaan näki ja sillä uskalsi tehdä niin hyvin. Pienen tauon jälkeen tehtiin vielä toisen puolen hakukaari samalla lailla ja sekin meni hienosti. Ai kun olin tyytyväinen! :)

Alunperin meidän oli tarkoitus paluumatkalla käydä vielä Mutalan kentällä tekemässä pk-esteitä, mutta meillä vierähti paimentaessakin melkein pari tuntia, niin eipä sitten jaksettu! :D Ei huolta, lampaat sai levätä välissä, kun käytiin läpi harjoituksia ja vaihdettiin aitausta. ;) Ja siis vahingossa venähti treeni niin pitkäksi, kun oli mukavaa! :D

Seuraavan kerran päästään näillä näkymin paimentamaan sunnuntaina. Koirat on lauantaista sunnuntaihin hoidossa Mouhijärvellä niiden häiden vuoksi ja sitten niitä hakiessa voikin sopivasti ottaa treeniä. ;) Ensi viikon keskiviikkona onkin sitten paimennuskilpailut Somerolla, toivon mukaan silloin saadaan häkityskin onnistumaan! :)

Ei kommentteja: