sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

VOI2

Tänään ei ollut mikään Jerikon paras päivä. Aamusta asti aika vinkuvainen. Voittaja-luokkaan oli ilmoittautunut 16 koirakkoa ja laskelmoin ettei viitsi ihan hirveesti ajoissa koepaikalle mennä, jos sitten joutuu odottelemaan ihan törkeen kauan. Niinpä tähtäsin paikalle puolisen tuntia ennen luokan alkua. Arpa heittikin sitten niin, että meidän kilpailunumero oli 3, ilmoittautuessa tiedossa että numero 2 on pois.

Jeriko oli jotenkin kummallinen siinä odotellessa, ei aina oikein lähtenyt vetoleikkiin, oli vähän haluton ja sai oikein kunnolla tehdä parastaan, että sai Jerikon leikkimään. Hieman häiriöherkkä ja jotenkin paineistuva. Haki vähän väliä syliin ja hyväksyntää. Lisäksi Jeriko oli jotenkin erityisen epäluuloinen vieraita koiria kohtaan, murisi itsekseen meidän tuolien välissä, ei mitenkään riitaa haastaen vaan tyyliin "älkää tulko tänne, antakaa mun vaan olla". Tuijan ja Ronjan tulosta Jeriko tietenkin innostui, mutta tunnisti selvästi myös Kaislan, Frodon ja Iitun, ja oli silminnähden helpottunut, että paikalla oli myös tuttuja luotettavia kavereita. :D Ja kyllä Jeriko välillä itselleen tyypillisempään tapaan yritti kovasti häntä hulmuten päästä tutustumaankin (esim. yksi nuori aussi/pentu oli Jerikon mielestä oikein ihanan näköinen (samaa mieltä ;))), mutta sitten Nooalle murraili kun Sanna tuli jutulle.. :/

Kun sitten luokka alkoi paikkamakuulla, kävi ilmi että myös numero 1. oli pois ja me siis ensimmäisinä paikkamakuun jälkeen yksilöliikkeissä. Aikaa virittelyyn ei siis juuri jäänyt. Lisäksi kaksi kehää pyöri samaan aikaan vierekkäin, mikä oli ensimmäinen kerta meille.

Liikkeet tehtiin hieman tavallisesti poikkeavassa järjestyksessä ja tosiaan kahdessa kehällä/kahdessa osassa. Meille ensimmäisenä koirakkona ei jäänyt kyllä kehien välissäkään aikaa palkata ja nostatella virettä..

Tuomarina Jaana Tala:

Seuraaminen 8,5: Muistinko sanoa, että Jeriko oli tänään hieman vinkuvainen? Noh, yksilöliikkeitä aloittaessa vinkui myös. Sanoin ennen liikkeen aloitusta sitten Jerikolle, että "hiljaa" ja se OLI hiljaa seuraamisen! Hieman hapuilua välillä, mutta valtaosin ihan hyvää seuraamista.

Liikkeestä istuminen 8,5: Näin mukavasti varjosta, että Jeriko alkoi istua, olisin muuten antanut toisen käskyn. Istui siis, mutta kai sitten turhan hitaasti..

Hyppynouto 9: Ihan ok, mutta hidas! Ei nyt ehkä ihan ysin arvoinen...

Metallinouto 6,5: Hidas. Tuplakäsky luovutukseen.


Tuomarina Tiina Heino:

Paikkamakuusta tuli 10: Tea oli taas mukana kuvaamassa ja tämäkin otettiin videolle. Ihan heti alkuun Jeriko heilutteli häntää, mutta sitten sopivasti kentän laidalla joku koira haukkui ja sai Jerikon huomion ja Jeriko makasi valtaosan ajasta ryhdikkäästä muita vilkuilematta.
Ruutu 0: Pirulainen! Tää kyllä ärsytti hieman. Jeriko jäi jotain haistelemaan kesken matkan ja meinasi käydä siihen maahan, uudella käskyllä ruutuun, mutta kääntyi heti nauhan jälkeen takaisin ja käskin maahan ettei ehtisi ulos. Puolet etutassuista oli kuitenkin pihalla. Kyllä otti päähän! ;(

Luoksetulo 10: Etäisyys ei ollut kyllä 30 metriä, varsinkin viimeinen kutsu tuli tosi lyhyelle matkalle ja vauhti senkin vuoksi hidas, kun ei ehdi yhtään kiihdyttää.

Tunnari 7: Mainitsin siitä ininästä. Se yltyi koko ajan liikkeiden välissä ja tunnarin aikana inisi odottaessa ja luovuttaessa vinkaisi myös. Lisäksi tökkäsi nenällään yhtä väärää niin, että siirtyi, mutta suuhun ei ottanut ja toi oman.

Kaukkarit 5: Lähti tosi hyvin liikkeelle. Kolme ensimmäistä vaihtoa tosi napakkoja ja puhtaita. Mutta sitten joku viereisessä kehässä kiinnitti Jerikon huomion ja häiriö kävi liian suureksi, seisomaan nousu tuplakäskyllä ja siitä istumisen sijaan maahan eikä enää noussut. Tuli vielä sanottua toinen istu-käsky turhan terävästi, kun Jeriko siitä vaan paineistuu lisää ja vajoaa maan alle. Onneksi ei sentään mennyt nollaksi. Ja tavallaan tätähän osasi odottaa, joten ei ollut niin suuri pettymys kuin toi ruutu. Kaukkareihin tarvii vaan edelleen sitä hyvää mieltä ja erityisesti häiriönsietoa rakentaa, ettei paineistu vaikka joku viereisessä kehässä käskyttelisin toista koiraa..
 


Kokonaisvaikutus 8: Enemmän saisi olla tekemisen meininkiä ja olen ihan samaa mieltä. Jeriko oli tänään kyllä ihan hassu, mutta toisaalta onhan niitä huonoja päiviä koirillakin.. Näin jälkikäteen ajateltuna itse asiassa todella hyvin, että Jeriko tossa mielentilassa työskenteli noinkin hyvin mulle. Jeriko aina yrittää niin parhaansa. <3 Kokonaispisteitä siis 226,5 ja II tulos.
 Ei auta muu kuin treenailla ja rakentaa häiriönkestoa lisää, ja kaukkareihin sopivaa jännitettä ja sitä, ettei tarvitse sitten vajota maan alle jos joku menee väärin vaan vielä voi yrittää.

Lisäys: Huomasin vasta, että toisesta videosta oli vahingossa jäänyt ruutu pois. Nyt on sekin sitten näkyvillä. ;)

5 kommenttia:

-Heidi- kirjoitti...

Mun mielestä näytti jo selvästi paremmalta teidän meno kokonaisuudessaan kuin viime kokeessa :) Harmi juttu noi kaukkarit. Ja ruutu! Seuraavasta kyllä tulee ykkönen, oli se nytkin jo lähellä.

Oletko ilmoittanut teidät seuraavaan kokeeseen?

Sabina kirjoitti...

Haha, kuinka pahalta se sitten viimeksi näytti? ;D Ei vais, vitsi vitsi. Kiitos kannustuksesta. :)
Näin jälkikäteen ajateltuna ja videoita katsomalla olen kyllä yllättynyt, että Jeriko suoriutui noinkin hyvin siihen nähden millainen sen mielentila oli. Siis siinä mielessä tosi hyvä suoritus! :) Nyt on sitten tarkat suunnitelmat mitä tässä treenaillaan (lue: häiriönsietoa ruutuun ja kaukkareihin) niin eiköhän se ykkönen sieltä. :)

Seuraavaan kokeeseen en ole vielä ilmoittautunut, suunnittelin Porin koetta 1.4., mutta sinne oli viimeksi niin vaikea päästä että pitäis katsoa vähän muitakin vaihtoehtoja jonkun kohtuullisen ajomatkan päässä...

-Heidi- kirjoitti...

Aivan. Kouvolassa olisi 25.3. mutta sinne on jo vissiin kaikki paikat menny, kaveri on varasijalla avoimeen luokkaan. Me ollaan tonne Kouvolaan menossa.

Poria mietin minäkin, Tiina Heino tuomarina jota olen pitänyt ihan ok tuomarina, mutta tosi tiukkaa linjaa se teille piti viime kokeessa Talan kanssa. Sannankin blogia lukiessa tuli semmoinen fiilis että uskaltaako sinne mennä :D Kouvolassa olisi myös 29.4. koe, Riikka Pulliainen tuomarina.

Sabina kirjoitti...

Mun mielestä tuolla oli ihan hyvä tuomarilinja. Ihan oikeissa paikoissa meiltä lähti pisteitä pois mun mielestä.. :)

Tuija kirjoitti...

Harmi, en nähnyt suoritustanne, mutta hyvälle tuo näytti videolta:) Se vaan on väliin pienestä kiinni. Ensi kerralla se ykkönen sitten.