keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Maanantaina omalla agivuorolla meni taas mukavasti. Harjoittelin ensin Jerikon kanssa puomia, laitoin ihan alustakin lopulta menemään ja hyvin meni. Harjoiteltiin myös ohjauskuvioista kahden vierekkäisen esteen ohjausta takaakierroilla. Nyt alkoi sekin taas jo onnistua paremmin, kun viimeksi Hannan ohjauksessa saatiin vinkki mun vartalon suuntautumiseen. :)
Viimeiseksi treenattiin myös rengasta. Toiseen suuntaan hoksasi nyt heti käskystä hypätä renkaan läpi ilman lelulla houkuttelua, mutta toiseen suuntaan oli vaikeampi, välillä onnistui, välillä ei. Mutta alkaa näyttämään kuitenkin jo ihan hyvältä. :)

Tiistaina käytiin treenaamassa taas Hannan kanssa, mukana oli myös Hannan naapuri Sanna 7 kk ikäisen espanjan vesikoira uroksen kanssa. Otettiin taas paikkamakuu erikseen sekä Heimon että Ennin kanssa. Meni kai jo paremmin, vaikka kyllä Jerikoa olisi taas kiinnostanut mennä tervehtimään. Ennin kanssa, joka otettiin jälkimmäisenä, meni jo paremmin. Hanna antoi myös vinkin, että kävisin palkkaamassa Jerikoa heti paikkamakuun alussa, koska Jeriko tuntui palkasta skarppaavan. Ennin kanssa makuuttaessa teinkin jo näin ja meni ihan hyvin. Edelleen joudun kuitenkin kieltämään vieruskaverin vilkuilusta.
Seuraaminen oli ihan ok tällä kertaa, melko hiljaista, mutta kun Hanna alkoi käskyttämään niin kierrokset selvästi nousi. Pitäisi siis ottaa enemmän liikkurin kanssa.
Käytiin sitten treenien jälkeen lenkillä Niihaman metsissä. Jeriko ja Hiisi tuli hyvin juttuun, vaikka aluksi Jerikon täytyikin vähän esittää isoa ja Hiisissäkin kuulemma samaa vikaa. :D Kuitenkin lopulta pojat paini ihan hyvässä hengessä (Jerikohan ei yleensä koskaan paini koska hermo menee niin äkkiä) ja Jeriko heittäytyi välillä selälleenkin ja antoi toisen purra kaulaa, kivasti siis meni. :) Luulisi, että kun kaksi kovaa päätä lyö yhteen, että tulisi pahaa jälkeä, mutta nämä löysikin yhteisen aaltopituuden. :D

Tänään sitten taas Hanna Löytynojan ohjattu agilitytreeni. Tehtiin puomia ja ensimmäistä kertaa alettiin tekemään niin, että yritin ohjata esteelle kauempaa. Puomin ylöstulon ympärillä oli vielä putki ja puomille tultiin parhaimmillaan kahden hypyn takaa, eli aikas vaikea treeni näin alkuun. :D Aluksi olikin vaikeaa ja Hanna sai taputella ylösnousua ja kiinnittää Jerikon huomiota puomiin, ja tultiin yhden hypyn takaa tai sen edestä muutaman metrin päästä puomista, eikä silti aina onnistunut, mutta jo toisella harjoitteluvuorolla Jerikolla kuitenkin syttyi lamppu päässä. Toiseksi viimeisellä yrityksellä tultiin kahden hypyn takaa mutta aloin huutamaan "kiipee":tä liian myöhään ja Jeriko meinasi mennä putkeen, pysähtyi kuitenkin juuri suulla kun tajusi ettei se ollutkaan se. Ja sitten seuraavalla kerralla aloin ennen toista hyppyä jo ohjaamaan puomille ja sitten meni tosi hyvin! Hyvä homma, ollaan vähän liian pitkään jo jumitettukin siinä että vaan nostelen puomille, tästä tämä lähtee. :) Lopuksi pari takaakiertoa, hyvä treeni. :)

Mentiin vielä agivuoron jälkeen mentiin vielä jäähdyttelyn jälkeen YLÖKK:n vapaavuorolle. Jeriko oli taas paikkamakuussa, mukana Luka, Nuka, ja nuori labradorinarttu. Taas otti Jerikolla koville ja jouduin kovasti kieltämään vieressä makaavan Nukan tuojottelusta ja hännän heiluttelusta siihen malliin että lähtisi leikkimään. Kerran ehti nousta paikallaan ylöskin, mutta meni uudestaan käskystä maahan. Aivan mahdotonta tämä kyllä nykyään, toivottavasti tämä nyt oikeasti on joku ohimenevä vaihe eikä mitään pysyvää, muuten on vaikeaa.. Parissa viikossa pitäisi saada paikkamakuu kuitenkin siihen malliin ettei Jeriko kokeessa lähde ketään leikittämään vaikka en voikaan kieltää. Tai sitten toivotaan, että vieruskaverit on isoja ja ilkeän näköisiä koiria, ehkä Jeriko ei sitten halua mennä syöttämään itseään niille... :D
Nyt otettiin sitten myös seuraamista Liisan liikkuroimana, vähän äänteli, mutta välillä haahuili eikä esim. pysähtynyt hyvin. Vilkuili muita koiria. Mutta välistä taas seurautin ihan tämän labradorin ohitse eikä mitään. Keskimäärin ihan ok. Mutta edelleen tähänkin treeniä, että saisi täysin hiljaista seuraamista.
Kapulan pitoharjoituksia myös tehtiin, ja muutama nosto edestä. Muuten hyvä, mutta ääntely tässäkin ongelma, otin kapulan kuitenkin aina pois vasta kun Jeriko oli hiljaa, lopulta tajusin myös antaa kapulan vasta sitten kun Jeriko oli hiljaa, uskoisin että alkaa pian siitä tajuamaan..
Mutta miten voi olla, että tokoilu on näin kuumuttavaa Jerikolle? Toivon mukaan tämän voi tulkita niin, että tokoilu on Jerikon mielestä kivaa! :D
Anyway, loppuviikoksi tulee treenitaukoa kun minulta poistetaan torstaina viisuri.. Kyllä jännittää. =/

Ei kommentteja: