maanantai 18. lokakuuta 2010

Paimentamassa Somerolla

Tänään lähdettiin aamuvarhain kohti Someroa ajamaan ja paimentamaan, Tea tuli taas mukaan kuvaamaan. Vähän kyllä jännitti etukäteen että miten se menee, Jeriko kun oli niin sekona viimeksi kun käytiin Mahnalassa ja oli vähän puhetta Jerikon vapaana pitämisestäkin, mikä tuntui aika hullulta. Etukäteen olin kyllä kuullut Marikalta että heidän lampaansa ovat hyvin kesyjä ja rauhallisia, siten helpompia harjoituslampaita.

Ensimmäisellä harjoitusvuorolla otettiin Jeriko ensin hihnassa lampaiden luokse, ja sitten kun ryntäily saatiin vähän kuriin annettiin hihnan roikkua perässä. Vähän oli kyllä ryntäilyä, ja itse ei meinannut pysyä perässä ollenkaan! Todella vaikeaa kieltämättä, liikaa liikkuvia osia kun lampaat pyöri jaloissa ja pitäisi itse liikkua jonnekin kompastumasta niihin, ja samalla pitäisi pysyä Jerikon tahdissa. Ensimmäinen yritys olikin kovin paljon hakemista, välillä Jeriko "räjäytti" lauman ja lähti liian innokkaasti ajamaan enkä itse meinannut pysyä perässä. Vähän Jeriko myös yritti hakea musta tukea eikä kovin hyvin uskaltanut hakeutua lampaiden toiselle puolelle.

Toisella harjoitusvuorolla Jeriko oli kerännyt kovasti kierroksia autossa ja kiskoi innoissaan aitaukselle. Vähän aattelin että nyt tämä sitten tästä lähti, nyt se ei kuuntele sitten yhtään. Mutta jäipä Jeriko silti hienosti portille makuulla odottamaan ja lähti liikkeelle vasta kun olin itse lampaiden luona ja annoin luvan. Olin ylipäätään tosi positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin Jeriko tällä kertaa kuunteli käskyjä, jos käskin maahan niin se meni heti maahan. Viimeksi Mahnalassa Jeriko piti painaa maahan kun se ei käskyjä kuunnellut ollenkaan!
Toisella harjoituskerralla alkoi jutun juoni löytyä, meillä molemmilla. Jeriko alkoi kiertämään lampaita hienosti, ja itse pääsin myös mukaan ja ehdin ennakoimaan Jerikon liikkeitä. Vielä olisi tehnyt mieli jatkaa kun alkoi sujumaan, mutta tokihan harjoitus oli hyvä lopettaa siihen kun Jeriko alkoi ymmärtämään mitä siltä odotettiin eikä vielä ollut liian väsynyt. Marraskuun lopulle ollaan yhtiin aamutreeneihin ensimmäisenä varalla, toivotaan siis että joku peruu niin päästään pian uudestaan harjoittelemaan! :)





Paimennuksen jälkeen nähtiin vielä iltapäivällä Piia, Kerttu ja Sohvi, Sohvin ja Jerikon kanssa otettiin paikkamakuuta yhdessä ja sitten molemmille pikkutreenit. Jeriko pysyi paikkamakuussa taas hyvin vaikka kentän toisella laidalla oli muita koiria, vähän vaihtoi kyllä kylkiasentoon mutta eipä sille kai mitään mahda. Palkkasin kuitenkin usein ja tein vähän helpomman harjoituksen vaihteeksi. Jerikolla otin luoksetuloa ja näyttelyjuoksua ja vähän seisomista, mitään rankempaa en viitsinyt kun oli jo pitkä päivä takana. Luoksetulon paikka on kyllä tosi hyvä ja alkaa olemaan hyvin varmakin, nopeutta pitäisi nyt sitten saada lisää. Treenien jälkeen päästettiin sitten kakarat juoksemaan ja kyllähän ne sitten juoksikin, vaikka välillä Jeriko vähän pelottikin Sohvia. :D

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Hyvälle näyttää Jerikon paimennus.:)

Sabina kirjoitti...

Joo, kyllä se ihan kivasti alkoi sujua, olisi mennyt paremminkin jos olisi itse nopeammin päässyt mukaan. Ensi kerralla varmaan sitten voi mennä jo tosi hienosti jos alusta asti olen tarpeeksi nopea niin Jerikolle voi alkaa opettamaankin asioita. :)