perjantai 4. tammikuuta 2019

Hurjasti kirjoitettavaa

Hurjan pitkä päivitysväli, eikä oikein tiedä mitä kaikkea kirjoittaisi.

Vetotreenit Ukon ja Jupiterin kanssa ovat olleet vähissä, kun pyöräilykelit loppui ja odotellaan vähän hiihtolatujen avaamista treenilatujen osalta. Kerran ollaan käyty vetämässä kicksparkilla joulun alla ja toiveena olisi käydä vielä uudelleen vaikka ensi viikonloppuna. Joulun alla tehtiin siis yhteistreeni Liisa-Idan ja Kaislan kanssa.

Kicksparkin kanssa huomasi, että Ukolla kokemus ja tietynlainen taakanvetomentaliteetti teki sen, että se olikin tässä lajissa kovempi tekijä kuin Jupiter ja vetäisi siitä ohitse mennen tullen. Ukko sai toimia myös Kaislan Dexterin kirittäjänä ja oli kyllä päivän tähti. :))

Jupiterin kanssa agilitytreeni edistyy hienosti. Se on tosi kivasti ohjattavissa ja lukee rataa tosi kivasti. Kontaktiesteet on vaan vielä aivan kesken. Joulukuun alussa oltiin NextOne-leirillä yhtenä päivänä ja paljon hyvää treeniä. tuli. :)
Käytiin agilityepiksissä tapaninpäivänä ja juostiin sama rata kahteen kertaan. Nollat molemmilta radoilta  hyvin ajoin joten voitto irtosi sieltä! :)Itse olen käynyt pari kertaa hiihtämässä, mutta nyt olen sitten taas ollut sen verran flunssassa viikon, että ei ole tohtunut lähteä rehkimään. Ukko ja Jeriko on ilmoitettu viikon päähän rallitokokokeeseen, ja tajusin vasta ilmoittautumisen jälkeen Palveluskoirat-lehteä lukiessa, että kyltteihin on tullut muutoksia enkä ole vielä saanut aikaiseksi niitä harjoitella. :D Löysin rantein taas mennään.

Jeriko täytti jo 9 vuotta! Ei kyllä välttämättä heti edes uskoisi, kun harmaata ei ole missään. Agilityä ei olla enää tehty, koska luulen toisessa etujalassa olevan nivelrikkovarpaan (murtunut nuorena) ärtyvän siitä. Aina välillä tulee kyllä mieleen, että entä jos vielä joku rata käytäisiin juoksemassa, mutta mieluummin sitten ei. Kyllähän se menisi niin lujaa kuin pääsisi ja asenteella, mutta siinä se varvas juuri saisi kovaa rasitusta, kun tulee tiukkoja käännöksiä jne.

Jerikolle ja Mandille on nyt laitettu pentue toivon mukaan alulle! Mandilla oli vuoden juoksuväli ja edellisen kerran epäonnistuttua todennäköisesti Jerikolla jälkikäteen todetun eturauhastulehduksen vuoksi, on nyt toiveet kyllä korkealla, että onnistuisi! Eilen onnistunut astuminen 10 min nalkissa (josta ei kuvatodisteita, koska Mandi rötkötti koko painolla mun käsissä nalkissa ollessaan :D ) ja tänään vielä uusi yritys jossa Jeriko kuitenkin irtosi juuri kun alkoi kääntymään.

Toivon mukaan tulisi kuitenkin hyvän kokoinen pentue. Olen kyllä tykästynyt Mandiin kovasti sitä tässä nähdessäni vuosi sitten ja yhden yön yökyläilyn aikana ke-to. Mandilla on hyvä itseluottamus mistä tykkään erityisen paljon. Se sopeutuu helposti kaikkiin tilanteisiin ja on ihmisille avoin. Pennuista voisi odottaa rohkeita ja jopa itsenäisiä, sopivan vilkkaita ja tekemisen intoisia harrastuskavereita moneen lajiin. :) Nyt siis peukut tiiviisti pystyssä, että pentuja syntyy hyvä määrä. :)

Ei kommentteja: