sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Valjakkohiihdon SM-kisat, kultaa viestijoukkueessa!!

Tänä viikonloppuna oli valjakkohiihtokauden pääkilpailu Keminmaalla eli Suomen mestaruus kilpailut. Lähdettiin Ilonan kanssa matkaan ja Ukon seuraksi lähti myös Jeriko. Lauantaina hiihdettiin yksilökilpailut ja kun oltiin jo torstaina ajettu mestoille ehdittiin perjantaina käydä Haaparannassa ja hiihtämässä kisalatu. Ei käynyt kateeksi kisahiihtäjiä, aivan kamalan paljon nousua ja laskua, koko ajan tapahtumaa eikä juurikaan paikkoja joissa varsinkaan koira pääsisi lepäämään. Onneksi olikin siis Ilona hiihtämässä enkä minä. ;)

Ukon ja Ilonan yksilösuoritus meni hienosti, mutta taso näissä karkeloissa naisten C-luokassa on kyllä noussut hurjan korkeaksi ja sijoitus sama kuin viime vuonna eli 14., vaikka itse suoritus oli parantunut huomattavasti. Hienoa oli se, että oma treenikaveri Satu ja Tessu voitti kultaa naisten C-luokassa huikean upealla ajalla! :)Tänään oli sitten viestikilpailun vuoro, jossa Ukko ja Ilona starttasi naisten C-luokan joukkueessa ykkösosuudelle. Luottotehtävän siinä kyllä saikin, kun viestissä koirakot lähtevät yhtä aikaa rivistä, ja tässä tapauksessa kisajärjestäjän päätöksellä kahdesta peräkkäisestä rivistä. Siinä on kaikilla koirilla kierrokset korkealla ja lähdön jälkeen aina vähän ahdasta löytää se oma paikka, kun tullaan kapenevalle latuosuudelle lähtöalueen jälkeen, joten koiralla täytyy todella pysyä pää kasassa ettei lähde muille rähisemään siinä tai paineistu muista. Ukko on tässä kyllä koira paikallaan, kun se ei keskity mihinkään muuhun kuin eteenpäin juoksemiseen eikä kiinnostu yhtään vaikka muut vähän rähisisikin.

Vähän oli huono arpaonni lähdössä, kun Ilona ja Ukko joutui lähtemään toisesta rivistä ja lähdössä sitten kävi niin, että edellä samalla uralla lähti hitaampi koirakko, jonka vuoksi Ilona joutui hyppäämään pois latu-urasta ettei olisi tullut toisen suksille. Hienosti sujui lähtö väistelystä huolimatta ja Ukko oli suorittanut koko matkan todella upeasti ja tulivat maaliin ihan naisten C-luokan (ja oli siinä yksi B-luokankin koirakko) kärkiryhmässä. Harmillisesti porukka oli kapealla ladulla vähän sumputtanut, ettei siellä sitten ollut päässyt ohitse vaikka menohaluja olisi sekä Ilonalla että Ukolla kyllä riittänyt. Maalisuoralla kun aukeni leveämpi baana oli ihana, kun Ukko löysi sieltä itselleen raon josta vihdoin pääsi lähtemään ohi ja jättipä sitten dobberinkin loppukirissä taakseen! ;)

Siitä oli sitten hyvä joukkueen toisen ja kolmannen koirakon ottaa vaan vähän lisää kaulaa ja niin se joukkuekulta SM-kilpailussa tuli täysin ansaitusti! Olen kyllä niin ylpeä ja onnellinen!! :))
Ei kommentteja: