maanantai 29. toukokuuta 2017

Yksinkertaisien ratkaisujen äärellä

Viime lauantaina oli sitten toinen jälkikoe Jerikolla. Tosin maastoon asti ei tottiskarsinnasta päästy. Jeriko toisti saman virheen kuin edellisenä viikonloppuna eli meni maahan liikkeestä seisomisessa. Vähän jo alkaa tuntumaan tavalta hitsi vie... Muuten tottiksessa Jeriko oli hieman rauhallisempi, mutta ei edelleenkään niin tyyni kuin toivoisin, seuraamisessa oli vielä vähän levottomuutta.

Perjantaina tehtiin tottistreenissä vähän uudenlaisia yllätyksiä ja kuuntelutreeniä Jerikolle. Heittelin kapulaa ja lähdettiinkin seuraamaan yms. Ja kotona olin tehnyt perusasennon ja edessä istumisen välillä erottelua, joten nyt kokeessa Jeriko tarvitsi perusasentoon siirtymisiin lisäkäskyt, kun ei kuunnellut eikä sitten kuitenkaan arvailemallakaan viitsinyt suorittaa vaan jäi vaan odottamaan uutta ohjetta... :D

No, ehkä parempikin ettei päästy maastoon, koska olin vasta toipumassa kunnon keuhkoputkentulehduksesta ja tosi väsynyt, ja kotona oli pakko mennä heti päikkäreille. Päädyin myös jättämään sunnuntaina Kotikoskien paimennuskisat väliin, koska olin yskinyt koko yön taas ja pelkäsin, että jos lähden ajamaan, nukahdan rattiin. Ihan todellinen pelko.

Vointi oli muuten kuitenkin ihan ok, joten käytiin tekemässä Liisa-Idan ja Pasin kanssa treenit. Pasi tallasi Jerikolle jäljen, ja nyt motivaation nostattamiseksi ja ihan vaan vaihtelunkin vuoksi tehtiin niin, että Jeriko sai nähdä Pasin janalla. Välissä tehtiin esineruutua, jossa taas vietiin yhdessä kolme esinettä Jerikon kanssa, mutta neljäs olikin ihan etuesineenä valmiina. Keli oli tosi kuuma, enkä saanut nyt esineruudussa Jerikolta ihan sellaista raivokasta työskentelyä kuin tällä nostattamisella olisin toivonut. Etuesineen hajun otti kuitenkin hienosti tuulessa, joten tyytyväinen olen treeniin. :)

Jupiter teki myös hajuhakua. Ensimmäisen kohdalla tuuli aivan tyyntyi, mutta kahden muun kohdalla tuuli paremmin ja Jupiter otti hajun todella kaukaa. Hajuhaulla maalimiehen lähestyminen on vaan vähän luikerteleva/mielistelevä, joten täytynee tehdä jatkossa taas pelkkää risteilyä jos hajuhaulla hakeminen on sen verran jännittävää, että tarvitsee varmuuden vuoksi mielistellä..

Jeriko ajoi viimeisenä jälkensä. Jana oli nyt aivan täydellinen. Jeriko eteni juuri sopivaa kevyttää juoksuvauhtia viivasuoraan. Sen verran kaukana jälki leikkasi, että ehti jo käydä mielessä, että Jeriko on juossut jäljen yli, kun se sitten vetikin liinat kiinni jäljen päällä, tarkasti nopeasti suunnan ja lähti päättäväisesti oikeaan suuntaan. Aivan nappisuoritus! :) Jäljestys itsessäänkin oli hyvää ja kaksi noin 550 metrin jäljellä ollutta keppiä löytyi hienosti. Loistava treeni! :)

Tänään tehtiin tottisvuorolla pitkästä aikaa henkilöryhmää. Tämäkin on meinannut unohtua. Henkilöryhmä antoi myös vähän häiriötä ja saatiin oikein hyvä treeni. Lopuksi tehtiin hypyn tarjoamista 60, 70 ja 80 cm hypyillä. Sain tämän vinkin Ahokoivun Tainalta, että mielentilaa voisi saada paremmaksi tällä tavoin. Ja samaa oli itse asiassa Kaisakin tehnyt ja tuli auttelemaan mua. Tosi kivasti näytti Jerikonkin mielentilaan vaikuttavan, joten tällä jatketaan pikku hiljaa korkeutta vaihdellen. :)

Lopuksi vielä Jupiterin paimennukseen sytyttelystä. Viikko sitten kokeiltiin treenilammasporukalla, joka oli kuitenkin vielä aika koiraamatonta, joten vauhdikasta oli ja itse en pysynyt ihan mukana. Viime sunnuntaina kokeiltiin sitten uusiksi, kun oltiin lammasporukkaa ahkerasti  Jerikon ja Ukon kanssa koirattu, ja nyt meni jo aikas hienosti. :)

Jerikon kanssa on myös treenailtu pilliohjausta, häkitystä ja jakoa. Jako ei oo hetkeen ollut meillä kovin sujuva ja miten ihmeessä se nyt sitten vasta muistui mieleen, että voisi helpottaa ja selkiyttää tehtävää Jerikolle ja tehdä sitä vähän aidan vieressä ja sitten vasta siirtyä avoimelle. Varsinkin tällaisilla liikkuvaisemmilla lampailla. Ja hyvinhän se lähti sujumaan ja Jeriko alkoi jopa pitämän aika kivasti haluttua porukkaa. :)

Nyt on yksi koepaikka taas tiedossa jälkikokeeseen, joten treenit jatkuu ja toivotaan parempaa onnea seuraavalla kerralla, että päästäis kotiin 1-tuloksen kanssa. :)

Ei kommentteja: