keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Uusi vuosi ja todellakin uudet kujeet?

Uusi vuosi meni kotona. Meillä oli lopulta kaksi koiraa paukkuja evakossa, löytökoira-Roosa joka on isoveljelläni nykyään ja pikkusiskoni hänen avomiehensä koira Jumbo. Aattoilta meni rauhallisissa merkeissä, meille kuuluu vain vähän paukkuja, mutta on se kyllä kiva ettei omat koirat suuremmin niitä silti pelkää vaikka Linnainmaalla isommassa paukkeessa Ukolla ei enää ollutkaan ihan kivaa. Roosa kuitenkin pelkäsi paukkuja ihan oikeasti ja viimeiselle pissatukselle viedessä joskus yhdeksän aikaan kuului kaukaa paukku jonka jälkeen Roosa halusi välittömästi sisälle eikä suostunut lähtemään ulos ennen kuin aamulla. :(Sunnuntaina olikin heti vuoro vuoden ensimmäisten treenien. Käytiin ensin tekemässä hyppytekniikkaa poikien kanssa, kivasti sain tehtyä kolme erilaista sarjaa molemmille Susan Salon kirjasta: lead change grid, Figure-8 grid ja pitenevä sarja loppuun kokoamisen ja kääntymisen jälkeen jotta koirat sai venyttää pitkiksi. Oikein kivasti tuntui menevän, harmi vaan ettei ollut nyt ketään kaveria mukana niin ei saanut videolle.

Illalla mentiin sitten vielä maneesi"toko" vuorolle, joka siis mun kohdalla on tarkoittanut lähinnä tottista Jerikon kanssa. Motivaatio tottiksen treenaamiseen on kyllä ollut aika matala, kun jotenkin on jo niin tottunut siihen rytmiin, että pk-lajit on talvella tauolla. Päätin sitten tehdäkin rallitokoa Ukon kanssa! :D Treenikavereilla oli "kylttejäkin" ja vähän tietämystä siitä miten asiat pitäis tehdä, joten ei kun kokeilemaan. Ukko teki aika kivasti, itse vaan pitäisi muistaa käyttää se mahdollisuus hyväksi, että kehua ja hokea saa vaikka kuinka paljon. :P Mitään kauhean vaikeita juttuja 1-luokassa ei olekaan, ainoat opettelu vaativat asiat on edestä takaa kiertämällä sivulle siirtyminen sekä saksalainen käännös. Ja ettei istu perusasentoon jos se ei ole liikkeessä tarkoitus (on kyllä typerä sääntö, kun ottaa huomioon sen ettei muissa tottelevaisuuslajeissa koira aina opetetaan istumaan perusasentoon ja tässä yhdessä sitten halutaankin tehdä päinvastoin).

Saatoin jopa innostua siinä määrin, että voisin nyt talvella Ukon kanssa vähän rallitokoa treenailla ja katsoa mihin se johtaa. Jospa tässä olisi meille yhteinen laji? Onhan rallitoko käynyt mielessä aiemminkin, mutta olen karsastanut koko lajia niin paljon että ennen kuin nyt en ole vakavissani harkinnut sen treenaamista.

Ukolle tuli postissa värinäpanta. Täytyy katsoa saisiko sen avulla opetettua luoksetulonkin, että olis sellainen "varmistus" jos on kaukana eikä meinaa kuulla..

Ei kommentteja: