keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Hullu vetokone

Sunnuntaina oli kyllä tosi lähellä, että olisin vaan jättänyt vetotreenit väliin ja olisin jäänyt kotiin. Huhu kertoi, että tossa noin 10 km päässä oleva latu oli torstaina ollut aivan jäässä ja möykyillä kävelijöiden jäljistä ja kukaan ei ollut menossa sinne, vaan Ylöjärvelle noin 45 km päähän. Sen lisäksi olin juuri aamupäivällä käynyt Ylöjärvellä lenkillä Marjukan kanssa ja äitin luona käymässä, eikä vaan olis enää jaksanut ajella.

Onneksi Miko sitten suurin piirtein pakotti mut treenaamaan, tarjos kimppakyydin IdeaParkilta ja vielä paikan päällä voiteli mun suksiakin. :D Aika paljon oli ladun päälle satanut märkää lunta/räntää, mutta ihan ok. Eka kierros (n. 3,9 km) meni niin kevyesti, että otin toisenkin perään. Muutamat pysähdykset tuli väliin, pariin kertaan naru meni jomman kumman jalan väliin tai sitten oma kunto alkoi loppumaan. Toisella kierroksella kyllä suksen luistokin oli jo selvästi heikompi. Mutta kaksi kierrosta vedettiin siihen nähden aika kevyesti, kun aattelee kuin vielä toissatalvena vetelin viimeisiäni parin kilsan jälkeen. ;)

Tiistaina sitten Peltolammille, jossa latu oli jo ihan kohtuullisessa kunnossa, tasoitettu mutta paikoin tosi jäinen. Päätin ottaa pitkästä aikaa pelkän Ukon vetämään. En oo siis vedättänyt Ukkoa yksin ihan alkeistreenien jälkeen eli siitä on aikaa. Mutta hyvä, että annoin Ukolle mahdollisuuden, koska sehän on vielä hullumpi vetokone kuin mitä siltä odotin!! Se veti yksin nopeemman ajan kuin mitä noi on vetänyt kaksi, putkeen mentiin kaksi kierrosta eli 4,4 km, kerran kyllä kaaduin välissä yhdessä jäisessä kohdassa. Maksiminopeus 34,3 km/h, keskivauhti 2:57 min/km. Meille ihan sika hyvä suoritus ajatellen, että oli vasta talven kolmas hiihtotreen, aika hieno veto Ukolta!

Jatkossa varmasti treenaan Ukkoa enemmänkin yksin, jotta saadaan treeniä alle ja ties vaikka lähtisin Ukon kanssa joihinin kilpailuihin.. ;)

Ei kommentteja: