lauantai 8. marraskuuta 2014

Aginollia lähdettiin hakemaan ja niitä myös saatiin

Tänään  käytiin Janakkalan kisoissa, mutta ensin treeneistä lyhyesti. Viime lauantaina olin Ukon kanssa Santtu Stenbergin agilitykoulutuksessa SDP:llä. Santtu oli tehnyt kivan radan, jossa erityisenä harjoituksen kohteena takaakierto-päällejuoksut. Ukko otti takaakierrot ihan kivasti ja kaksi estettä kolmesta meni ihan kivasti, mutta herkästi tuli kolmannesta sitten jo ohi, kun en ehtinyt riittävän hyvin sitä näyttämään ja putki alkoi jo vetämään. Toisena harjoituksen kohteena  suoran päähän putkelle irtoaminen. Tarkoituksena olisi ollut vielä leijeröidä A, mutta Ukon kanssa jouduttiin keskittymään ihan pelkästään sen putken lukitsemiseen, kun herkemmin olisi lähtenyt A:lle.

Tiistaina otin Ukon Tamskin treeneihin ja kuin tilattuna siellä oli valmiina melko vauhdikas rata, jossa ihan samankaltainen putkeen irtoamiskohta. Sitä sitten vahvistin Ukolle. :) Olen tässä miettinyt, että jos kuitenkin ottaisin Ukon vakituiseen Tamskin treeneihin ja Jeriko kävis Harrille, voisi sopia niin päin paremmin, kun Harrilla radat on kuitenkin aika haastavia. Vähintäänkin. ;)
Ukolle taas pystyisin Tamskin treeneissä paremmalla omalla tunnolla tehdä oman mieleni mukaan niitä asioita, mitä haluan vahvistaa ja Jeriko saisi Harrin treeneissä haastetta varmaan taas ihan sopivasti..

No tänään sitten lähdin poikien kanssa kisoihin Janakkalaan. Ihan yksin reissussa pitkästä aikaa, mutta oli siellä tuttuja naamoja joiden kanssa jutella ja toisaalta valtaosa ajasta meni siihen, kun lämmitti tai jäähdytteli jompaa kumpaa. Tuomarina Janne Karstunen, joka oli tehnyt tosi kivat soljuvat radat, joissa oli muutamat hankalammat kohdat. Rimat oli kaikilla radoilla 65 sentissä.

Ekalla radalla heti alkuun putki-A erottelu, joka meni Jerikolla hienosti. Takaisin päin tullessa pitikin sitten mennä putkeen A:n sijasta ja tässä kohtaa Jeriko taas yllätti sillä kuinka hyvin lukeekaan mun ohjausta. Tein vastakäännöksen hypylle ja lähdin viemään Jerikoa käsi tiiviisti ja katse maassa, tarkoituksena vapauttaa putkelle, kun A olisi ohitettu. Jeriko kuitenkin luki mun ohjauksesta putken jo monta metriä aikaisemmin, lähti kiihdyttämään edelle ja säikähdin, että juoksee A:lle ja ehdin huudahtaa, kun siinä samassa Jeriko jo sukelsi putkeen ja näin, että se oli sinne koko ajan menossakin. Äkkiä sitten vaan perään huikkasin, että "hyvä", ettei Jeriko ajattelisi tehneensä jotain väärin. :D Mutta kyllä se vaan aina välillä yllättää, kuinka ajoissa se jo lukee mun ohjausta ja lukee oikeita esteitä sen perusteella! Sanoisin, että meidän yhteistyö on aika saumatonta ja tuntuu ihan sika hyvältä! :) Tuloksena nolla, sijoitus 4./37, aika - 7,93 ja etenemä oli jotain reilu 4,2 m/s.


Ukon kanssa tämä rata meni aika plörnäksi. Alkuun A:lta loikkasi, sitten kepeiltä kaksi virhettä, toisen virheen teki kun se jo pujotteli, mutta kadotti jotenkin rytmin ja jätti yhden välin väliin. Jatkoin sitten vaan eteenpäin ettei jäädä sitä hinkkaamaan. Putkelta puomille lähdössä Ukko tuli väärältä puolelta ohi ja siinä taas töks. Pituuden jälkeen putken väärä pää. Niin ja rimoja tippui. Huoh, ei ollenkaan hyvää meininkiä.


Toisella radalla Jeriko teki melkein kaiken niin kuin pitikin, ainut että A:lta kyllä loikkas tosi korkeelta, juuri ja juuri etutassut osui kontaktille.. Mutta se riitti ja tällä radalla otettiin piikkipaikka. Siinä sitten jännäilin, että kuinka paljon tulee muita nollia, mutta yksi toisensa jälkeen teki jonkin virheen. Aivan loppumetreille saakka pidettiin johtopaikkaa, kunnes sitten tuli kuitenkin se nopeampi nolla, joka kiilasi ohi ja sai sertin. En voi väittää etteikö harmittaisi. Olisi nyt ollut edes valio, että serti olisi siirtynyt, mutta meillä ei tuppaa kauheesti olemaan tuuria näissä asioissa... :( Harmittaa, mutta ei auta kuin vaan jatkaa ja toivoa, että joskus se onni potkaisisi meitäkin. Tuplanolla oli joka tapauksessa hieno saavutus ja nyt uupuu enää yksi aginolla SM-nollista. :) Tulos siis -4,41, 2.sija ja etenemä oli jotain vähän reilu 4 m/s.


Toinen rata oli Ukollekin se parempi. Nyt meillä oli jotenkin paremmin yhteinen sävel ja hitsi kun se spurttas lujaa lähdössäkin aivan täysin vaivattomasti! Hylky tuli putken väärästä päästä, mutta toisaalta Ukko lukitsi sen ja ampaisi silleen kivalla asenteella. ;) Kepeiltä olis taas tullut virhe, selvästi vaatii vahvistamista noi kepit! Ja renkaaseen Ukko täräytti jotenkin ihan hölmösti, en tiedä mitä tapahtui. Mutta muuten oli hyvää fiilistä, Ukko kulki hyvin ja luki mun ohjausta.


Mulle tuli sellainen ahaa-elämys, että meidän ongelma agilityssä Ukon kanssa on se, että meillä ei vaan ole sellaista yhteistä säveltä vielä muodostunut kuin Jerikon kanssa, ja radat menee helposti sellaiseen töksähtelyyn ja Ukko sen vuoksi hidastaa. Mun on välillä tosi vaikea ohjata Ukkoa ja tiedostaa, kuinka kaukaa se esim. ottaa esteitä. Helposti ohjaan niin kuin Jerikoa treeneissäkin ja Ukko tuli esteistä ohi tmv. Nyt toisella radalla kuitenkin löytyi sitä yhteistä fiilistä ja uskon, että kun vaan saadaan kisakokemusta ja niin sanotusti kilometrejä alle, kun yhteistyö tulee sujuvammaksi, niin Ukko tulee myös tekemään nollaa ja aivan taatusti todella nopeaa nollaa! :)


Ei kommentteja: