keskiviikko 25. elokuuta 2010

Pentuagility, liikkeestä seisominen ja kapulan pitäminen

Lallia ei ole vieläkään näkynyt. :( Vietiin Pälkäneelle piharakennuksen alle loukku, ja se olikin yöllä lauennut, mutta kukaan ei ollut jäänyt kiinni. Ruokaa oli syöty ja vettä juotu loukusta. Mutta ei mitään varmuutta että se olisi ollut Lalli, voi vaan toivoa että se vielä liikkuu siellä ja uskaltaa uudestaankin loukulle, eikä toisaalta ole liian ovela loukutettava..

Elämä ei kuitenkaan ole voinut pysähtyä, eilen oli agilitytreenit joihin nyt sitten osuttiin ihan oikeaan aikaan. Ihan kivaa oli, käytiin aika monta estettä läpi tunnin aikana: putki (suora ja mutka), rengas, hyppy (rima maassa), pöytä ja puomilla kävely maahan asetettuna. Putkesta Jeriko kyllä tykkää, yritti aina päästä putkeen kun ohitettiin eikä mutka tuottanut mitään ongelmia, vauhdilla putkeen vaan! :D Eipä kyllä mikään muukaan oikein jännittänyt, renkaankin hyppäsi heti toisella toistolla innokkaasti ja eteenpäin pyrkivästi. Kivasti meni siis siinä mielessä.

Mutta sitten oli taas tämä sama vanha pentukurssi ongelma): koirat tulee aivan liian liki ja päälle vaikka hallissa ei tilanpuutetta ole! Jos jonotettiin esteelle jätin itse toki eteeni tilaa, mutta sitten oli aina joku tulossa aivan liian lähelle meidän taakse. Ja sitten yksi valkoinen karvapallo pääsi kaksi tai kolme kertaa omistajaltaan karkuun ja tuli suoraan rähisemään Jerikolle. Eniten kyllä harmittaa kun tunnin alussa harjoiteltiin paikallaan oloa (jätettiin koira esteen taakse haluamaansa asentoon ja liikuttiin siitä sitten) ja olin laittanut Jerikon paikkamakuuseen ja se pysyi siinä tosi hienosti, kunnes sitten yksi omistaja päästi koiransa hihnassa käytännössä Jerikon päälle!! Ärsyttävää kun tuntuu että on itse ainut tavoitteellinen harrastaja, ja muilla ei ole mitään ymmärrystä siitä mitä voi ja mitä ei voi tehdä! Maksan sitten siitä että saan kyllä kokeilla agilityä mutta muuten Jerikon koulutus joutuu tosi pahaan paikkaan ja saa turhaan huonoja kokemuksia! Jos ja kun joskus tulee toinen koira niin täytyy muistaa jättää kaikki pentukurssit käymättä. ;(

Kotitreenit on jäänyt nyt aikas vähälle ja otin sitten tänään pari treenia liikkeestä seisomista ja kapulan pitämistä. Liikkeestä seisomista halusin vielä yrittää parantaa ilman ylimääräisiä apuja, ongelma on lähinnä se että Jeriko valuu ja vaikuttaa siltä ettei liike ylipäätään ole kovin hauska sen mielestä. Sain siihen hyvän vinkin Sannalta, ja sehän toimi heti! Kun vaan itse liikuin energisemmin, en varsinaisesti lisännyt nopeutta mutta tein omat liikkeet reippaammin ja vain ihan pari harjoitusta kerrallaan ja leikki perään, niin johan alkoi häntä heilua ja pysähtyminen nopeutua! :) Mun ikuinen ongelma taitaa olla toi liian monien toistojen tekeminen ja sillä motivaation tappaminen, nyt pitäisi vaan ihan oikeasti pitää siitä kiinni ettei tehdä kuin korkeintaan viisi toistoa samaa, mieluummin vähemmän, eikä saman liikkeen sarjojakaan kuin muutama. Sama homma kapulassa, eihän Jeriko sitä toki unohtanut ollut ja alkoi heti pitämään sitä yhtä hienosti kuin mihin parhaimmillaan aikaisemmin päästiin. Nyt pakotin sitten itseni tyytymään kolmeen toistoon (max. 7 sekunnin kesto), ja tein vain kolme sarjaa (kivat leikit väliin), sitten kapula laatikkoon ettei tule enää kiusaus tänään harjoitella lisää! :D

Paikkamakuuta mennään kyllä ottamaan pieni treeni Sannan kanssa, täytyy saada hyviä kokemuksia varman koiran kanssa että Jerikon luotto palaisi siihen että käskyn alla saa olla ihan rauhassa.

Ei kommentteja: