maanantai 7. kesäkuuta 2010

Pari jälkeä ja paljon leikkiä! :)

Käytiin perjantaina tekemässä jälki Jerikolle samaiseen metsään missä oltiin Hannankin kanssa viikko aiemmin. Lähdettiin vähän soitellen sotaan, ja fleksi ja valjaat unohtui kotiin. Meillä ei ole vielä oikeaa jälkiliinaa (pitäis ensin löytää jostain kohtuuhinnalla), mutta lahjaksi saatu 7 metrin fleksi tulee tässä ihan hyvään käyttöön... Jos sen siis olisi muistanut ottaa mukaan. Meillä oli sitten vain tavallinen talutushihna, onneksi autossa on aina turvavaljaat niin ei Jerikon tarvinnut sentään kuristaa itseään pantaan. Vauhtia olikin heti kun lähdettiin autolta jälkipaikkaa kohti, Jeriko oli aivan energiaa täynnä ja kiskoi aivan hulluna lähtöpaikkaa kohti. Lähtöpaikalla ei meinannut saada Jerikoa rauhoittumaan ja se vähän niin kuin karkasi lähtöpaikalle. Olihan se muutenkin vähän hakemista ja jälki hukkui Jerikolta moneen otteeseen, mutta kyllä sitten maaliinkin päästiin. Tuli ehkä kuitenkin tehtyä liian lyhyt jälki, tehdessä matka tuntuu pidemmältä kuin mitä se oikeasti on, ja Jeriko ehti saada kunnolla juonen päästä kiinni vasta vähän ennen jäljen loppua.



Sunnuntaina käytiin Pälkäneellä ja Jeriko sai ensin polttaa liiat energiat Nebun kanssa juoksemalla, ja käytiin sitten pikkuveljen kanssa tekemässä Jerikolle pari jälkeä, toinen pidempi, toinen vähän lyhyempi (makkarat loppui kesken). Otettiin ensin pidempi jälki ja Jeriko meni itse asiassa aikas hyvin, ei harhaantunut kuin ihan vähän jäljeltä käännöksessä ja löysi hyvin takaisin. Lyhytkin jälki meni tämän jälkeen ihan hyvin. Sen huomasin että makkarat tuppasi vähän jäämään maahan, Jeriko söi niistä ehkä 1/3 tai korkeintaan puolet, herkkujen määrää voisi siis vähentää oikein tuntuvasti, voi olla että ne vaan sotkee muuten hyvää jäljestystä! ;)





Käytiin sunnuntaina myös koirapuistossa Nitan, Jarnon ja Vesnan kanssa, ja pikku Tatu-poika nukkui kantokopassa. Leikit Vesnan kanssa sujui oikein mainiosti, Vesna on kyllä tosi ketterä ja leikkisä tiibetinmastiffi, mainio kaveri Jerikolle! Puistossa taisi olla sitten jonkinlainen rush hour, kun sinne tuli ensin kaksi bokseria, aikuinen uros ja narttu-pentu, ja sitten vielä nuori kultainen noutaja-narttu. Urosbokseri tuntui vähän vahtivan pentukaveriaan ja seisoi haastavan näköisenä Jerikon vieressä/yllä kun Jeriko ja bokseripentu leikki. Siitähän Jeriko ei tykännyt yhtään ja meinasi mennä vähän kähinäksikin kun Jeriko alkoi näykkimään ja koko kolmen kopla innostui hampaitaan näyttelemään. Urosbokseri oli kuitenkin onneksi ihan kiltti, vähän vaan suojelevainen, ei Jerikoa kuitenkaan mitenkään satuttanut.

Se on kyllä viimeistään nyt käynyt selväksi että Jeriko leikkii selvästi paremmin tyttökoirien kanssa, urosten kanssa Jerikolla on kova kilpailuvietti nuoresta iästään riippumatta. Tyttökoirille Jeriko alistuu jo pelkästä tiukasta katseesta mutta poikien kanssa täytyy yrittää vääntää siitä kuka on kovin jätkä. Uroskoirat joiden kanssa ollaan käyty leikkimässä on todella kilttejä, en oikein tiedä onko hyvä vai paha asia. Hyvä sinänsä että jos olisi toinen samanlainen kuin Jeriko, niin tulisi väistämättä tappelu, mutta Jerikon leikkikaverit on antaneet sen ehkä vähän liikaakin kiusata ja rähistä ja itse joudun sitten ottamaan Jerikoa jäähylle. Heimo on ehkä ainut joka on ärähtänytkin, ja pääosin Jeriko leikkiikin sen kanssa ihan mukavasti.
Sunnuntaina olisi tarkoitus nähdä Mariannea, Juhaa ja Coxia, veikkaan että Coxi ei anna Jerikon hyppiä silmilleen, varmaan ihan hyväkin jos laittaa vähän ojennukseen. :D

Tänään käytiin Päivin ja Padin kanssa rannassa. Padi näytti hyvää mallia Jerikolle kuinka uidaan, ja Jeriko uskaltautuikin kahlaamaan jo niin syvälle että kyljet kastui. Kyllä se siitä lähtee! :)

1 kommentti:

Hapan Omena kirjoitti...

Sohvikin kahlaa mahaan asti. Tykkää myös kaivella rannassa santaa ja etsiskellä risuja rantaviivasta. Eiköhän siitäkin tule uimamaisteri vielä. Kerran se jo uikin kun Kertun perässä säntäsi vahingossa syvemmälle.