maanantai 18. maaliskuuta 2013

Tilannekatsaus

Käytiin tänään treenaamassa Tiinan kanssa jäähallin parkkiksella. Jerikolle tehtiin kaikki liikkeet kokeenomaisena paitsi seuraaminen ja paikallaolot. Seuraamisen jätin pois, koska haluan siinä edelleen hinkata asentoa ja hiljaisuutta, enkä halunnut tähän sitä sitten ottaa. Tehtiin liikkeet kahdessa erässä. Ensimmäisessä erässä metallinouto, luoksetulo, Z ja ohjattu nouto. Metallinouto meni kyllä heti alkuun plörinäksi, kun liikesuunta oli kohti aukkoa josta tultiin ja johon olin jättänyt lelun. Metallikapula uppos vielä hankeen eikä sitä juurikaan nähnyt, Jeriko juoksi sen ohi ja kun ei muuta keksinyt niin nappas lelun sieltä kauempaa. :D Uudestaan sitten toiseen suuntaan, missä vähemmän lunta ja koko lähtö siis uusiksi ja hienosti meni. Ainut, että kapulaa poisottaessa Jeriko nyt jotenkin nytkähti taaksepäin. En tiedä ennakoiko palkkaa vai siirtymistä sivulle, ei oo ennen tollasta tehnyt... Perusasentokin jäi tuosta johtuen hieman turhan eteen.

Luoksetulo oli vähän ikävä ottaa, kun maa oli niin liukas, mutta itse asiassa se meni ihan kivasti. Ensimmäisellä välillä Jeriko meinas vähän hidastaa aluksi, mutta stoppi oli ihan ok, ja loput välitkin hyvät. Ja maahanmenokin onnistui nyt myös! :D Perusasento oli nyt oikein priima.

Zeta oli muuten tosi hyvä, Jeriko teki oikeet liikkeet ja seuraaminen sinänsä hyvää, mutta ääntelyä oli nyt aika paljon mukana... Luulen, että johtui siitä että pitkästä aikaa tehtiin palkkaamattomana. Jotenkin tollanen kokeenomainen treeni kiihdyttää Jerikoa äkkiseltään aika paljon. Eli lisää vaan treeniä niin eiköhän siitä hiljene.

Ohjatussa noudossa vasen kapula. Jeriko meinas painaa suoraan merkin ohi, mutta pysähtyi käskystä hyvin. Jäi kuitenkin niin kauas, että käskin uudelleen merkille ja siihen pysäytys. Korjaus onnistui hyvin ja vasemman puoleisen kapulan Jeriko haki hienosti. Tässäkin tais olla sama nytkähdys taakse luovutuksessa kuin metskussakin ja sitten perusasento jäi aika eteen.

Tässä sitten välipalkkaus ja muita koiria väliin. Ukko harjoitteli hihnassa seuraamista, mitä ei ollakaan otettu koskaan aikaisemmin. Hihna selvästi häiritsi Ukkoa, en tiedä oliko se hihna siis vai sekö että pidin sitä vasemmassa kädessä ja kättä en sitten liikuttanut niin kuin normaalisti. Muutamia pätkiä kuitenkin tehtiin, mutta sai koko ajan huomautella kontaktin tippumisesta. Kun hihnan otti pois, niin seuraaminen oli taas hienoa. Eli hihnaseuraamista pitää vaan treenata erikseen tosi paljon!
Sitten Ukko harjoitteli liikkeestä seisomista ja pysähdykset on nyt tosi napakat ja hyvät! :) Vauhtiluoksetulo kertaalleen ja sitten kaksi herkulla eteen imuutusta. Aiemmin on ongelmana ollut, että Ukko meinaa väkisin taipua kohti perusasentoa, mutta nyt oli niin suorat kaksi toistoa, että jätin siihen! :D Ukolle vielä hyppyä, ensin palkkasin pelkästä kosketusalustalle menosta, sitten stoppi hypyn takana, mikä oli kyllä todella napakka! Sitten sama ilman alustaa ja edelleen oli tosi hieno! Olin kyllä tyytyväinen Ukon treeniin! :)

Jatkossa Ukon kanssa täytyy kuitenkin hinkata vielä paikkamakuuta, koska siinä selvästi kellahtaa lonkalle ja herkästi taipuu kohti vieressä makaajaa jos on mielenkiintoinen tyyppi. Ei ole noussut, mutta saisi selkeämmin luopua muiden ajattelusta. Suunnittelin, että kotona kiusaisin Ukko nyt sitten kaikilla herkkuhoukuttimilla ja katsotaan alkaisko sitten paikkamakuussa olemaan parempaa fiilistä. Nythän olen ruokakupilla tehnyt kyllä niin, että kuppi on edessä, mutta pitää nyt heitellä herkkuja sivulle jne.

Jerikon toisella vuorolla tunnari, ruutu ja kaukkarit. Tunnarissa sitten kävi jotain ihan ihmeellistä, millaista ei ole käynyt aikoihin. Jerikon tunnari on ollut todella varma, mitkään häiriöt ei ole Jerikoa hämänneet ja aina on oikea noussut. En tiedä tekikö sitten kokeenomainen tilanne yllättäen, häiriöksi paikalle ilmaantuneet pappa-jalkapalloilijat vai kova tuuli, mutta Jeriko nappas ensin yhden suuhunsa (oma), pudotti sen, maisteli parit muut ja toi sitten mulle väärän. Uusittiin tämä liike ja toisella kertaa Jeriko juoksi vaan suoraan maistelemaan kapuloita ja nenä aivan kiinni, ja taas lähti tuomaan väärää! Jeriko oli jotenkin aivan pihalla tässä. Kävelin sitten kapuloiden viereen ja käskin tuomaan oman ja tosi epävarmasti Jeriko lopulta nostikin sen oman. Tiinan kanssa lyhyt neuvonpito asiasta ja päätin jättää siihen ja palata tunnariin myöhemmin. Jerikolle tuli jo tässä vaiheessa tosi paha mieli, nousi taas mun syliä vasten seisomaan pää kainalossa kuin sanoen: "mulle tuli nyt tosi paha mieli".

Siirryttiin sitten ruudulle ja sain Jerikon taas normaali mielentilaan ainakin päällisin puolin, mikä on aika ihme, kun aattelee kuinka avoimesti pettynyt sille olin tunnarissa. Vähemmästäkin Jeriko on painunut maan sisään. Mutta mitäs kävikään ruudulla? Merkin takana viistosti oli hyppyeste ja Jeriko meinas painella merkin ohi hypylle! Lennosta korjauskaan ei onnistunut, kun sitten Jeriko meinas lähteä oikealle parin kymmenen metrin päässä oleville Z:n merkeille. Uudella yrityksellä meni merkille ihan ok ja lähti ruutua kohti, mutta ruutunauhan edessä pysähtyi jotenkin tosi epävarmana ja jäi haistelemaan maata. Eikä tässäkään edes korjaus ruutuun onnistunut, Jeriko pyöri vaan merkkien ympärillä vailla päämäärää. Ja ruutu on kans ollut yksi meidän varmoista liikkeistä, että oikea paikka löytyy aina! Olin todella pettynyt Jerikoon ja annoin kyllä näkyäkin, menin osoittamaan Jerikolle oikeaa paikka ruudussa ja Jeriko meni paikalleen sen näköisenä, että maa saisi nielaista. Laitoin sitten kosketusalustan sinne paikalle ja lähdettiin takaisin lähetyspaikalle. Siinä kävellessä Jeriko nuoleskeli huuliaan ja roikotti päätään surkeana, mutta sitten kyllä sain sen taas nostettua. Toinen yllätys jo! Merkki meni nyt ok ja samoin ruutuun meno, meni vaan maahan ensin. Päätin sitten jättää Jerikon seisomaan ja kävelin kuvion niin, että Jeriko seisoi. Loppuosa liikkeestä ok.

Viimeisenä liikkeenä kaukkarit. Meidän juttuja yhtään enempää lukeneet tai muuten tuntevat voivat kuvitella mitkä oli todennäköisyydet, että kaukkarit onnistuu sen jälkeen, kun kaksi liikettä on mennyt piloille ja olen ollut pettynyt Jerikoon. Vähemmästäkin on jääty maahan jumittamaan! :D
Mutta hitto vie, Jeriko teki jokaisen toiston yhdellä käskyllä. Ei kyllä täydellisellä tekniikalla vaan liikkui n. 20 cm, mutta pääasia että nousi. Tästä sitten juoksu autolle jätetylle palkalle ja vielä kerran ruutu niin, että palkkasin sinne. Merkki oli nyt priima ja ruutukin hyvä, joten sinänsä sai lopettaa hyvin mielin.

En vaan ymmärrä noita virheitä mitä tuli. Täytyy toivoa, että oli vaan jotkut yksittäiset sattumukset ja olosuhdekysymys tms. Mutta toisaalta, sinänsä hyvä, että treeniin tuli tuollainen "painetilanne" ja Jeriko palautui siitä nyt oikein hyvin eikä jäänyt murehtimaan kun siirryttiin liikkeissä eteenpäin. :)
Ja Ukko oli kyllä hyvä tänään! :) Jeriko on nyt ensimmäisellä varasijalla Tamskin kokeeseen ensi kuussa, Ukkoa olisin ilmoittanut myös, mutta ei päässyt edes varasijalle.

Ei kommentteja: